Bescherming, goed idee of weg ermee?

Dreamer of Dreams

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:5148
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Gerry Damen

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Persoonlijke ontwikkeling, Sjamanisme en natuurvolken, Therapieën

(Hagetessa | Gerry Damen) Helaas ontkomt niemand aan plekken waar de energie niet optimaal is. Als dat beperkt blijft tot af en toe een supermarkt of een winkelstraat is dat nog te doen. Maar wat nou als zo’n plek je werk is? Of het schoolplein van je kinderen? Wat nou als je regelmatig met het OV moet? Dergelijke plekken kunnen een hele opgaaf zijn voor een hooggevoelige.

Wel bescherming?
Ik krijg dan ook regelmatig de vraag of ik mensen kan leren om zichzelf te beschermen. Qua techniek is bescherming niet zo moeilijk. Het internet staat vol met visualisaties. Jezelf in een bol van licht zetten of in een pyramide zijn heel bekend. Of rozen om je heen.

De mensen die bij mij komen hebben dat meestal al geprobeerd. Helaas zonder het gewenste resultaat, of maar eventjes. Dus hopen ze bij mij een techniek te krijgen die wèl werkt, zodat het eindelijk rustiger wordt. Alleen, zo simpel is het niet….

Geen bescherming?

Edward Dulac, Dreamer of dreams

Afbeelding: Edward Dulac, Dreamer of dreams

Maar eerst even dit: Ik las de laatste jaren veel artikelen dat je eigenlijk helemaal geen bescherming moet gebruiken. Omdat je dan juist uitgaat van angst. Terwijl je juist in je kracht, meesterschap, licht etc. moet zijn. Inderdaad, als je helemaal in je Licht bent, komt daar niets doorheen.
Maar wat dan op de momenten dat je dat niet bent?
En hoeveel druk geeft dat? Om geen bescherming nodig te moeten hebben?
Faal je als je regelmatig toch niet in je kracht staat? En je dus net iets extra’s nodig hebt?
Want laten we wel wezen, het leven is er ook nog. Zodat je lang niet altijd optimaal en stralend bent. Ook al zou je dat nog zo graag willen. En dan is iets extra’s wel zo prettig. 

Wat is bescherming?
Wat is bescherming in feite? Niks anders dan de grens van je aura verstevigen en voor jezelf duidelijk maken. Met name voor je bewuste.  Zodat jij helemaal in jouw eigen energie kunt zijn, die tot op een comfortabele afstand om je heen rijkt. In je eigen ruimte zijn, daar gaat het om. En die eigen ruimte kun je markeren, dat is waar die visualisatie met bollen en pyramides over gaan.

Het beeld maakt in feite helemaal niet uit. Als het maar werkt. En daar zit hem de kneep.  Zo’n beeld werkt niet als je je er niet prettig bij voelt. Voel je je bijvoorbeeld afgesloten, dan laat je je bescherming los. En je er niet prettig bij voelen kan ook onbewust zijn…

Waarom bescherming niet werkt
Mensen die bescherming willen, willen af van al die prikkels en energiën.  De visualisaties werken op zich prima, de techniek is meestal het probleem niet. Alleen, er is een reden dat je dit alles wèl opvangt. 

De belangrijkste redenen die ik aantref bij cliënten zijn:

  • Controle willen houden. Als je bang bent om iets te missen, ben je hyper-alert, staan al je voelsprieten op scherp en trek je van alles naar binnen.
  • Aardig gevonden willen worden. Als je te graag aardig gevonden wilt worden, zeg je geen nee tegen mensen die dingen van je vragen, willen dat je hun luisterend oor bent, of op andere manieren een beroep op je doen dat te ver gaat. Je geeft je grenzen op en alles komt binnen.
  • Harmonie willen. Zie hierboven. Als de behoefte aan harmonie zo groot is, dat je bereid bent er zo goed als alles voor te slikken, kunnen mensen heel wat bij je dumpen.

Je kunt nog zoveel om je heen zetten, op het moment dat je je openstelt als een ander aanklopt, zul je last blijven houden. En zolang je behoefte aan bijvoorbeeld harmonie of controle groter is dan je behoefte aan je eigen ruimte, zul je jezelf altijd openen.

Heeft oefenen zin? 
Ja. Oefenen heeft zeker zin. Een belangrijke reden dat je patronen zijn zoals ze zijn is omdat je niet weet wat het je biedt om in je eigen ruimte te zijn.
Juist het dagelijks om je heen zetten van je eigen ruimte geeft je de ervaring in wat het je biedt. Hoe fijn het is, hoe je ervan bijkomt.
Ook al lukt het je maar even, het geeft je een alternatief ten opzicht van je patronen en dat is een belangrijke stap in ze te veranderen.

Kan het ook snel?

Sulamith Wulfing: Immortal Soul

Afbeelding: Sulamith Wulfing: Immortal Soul

In je eigen ruimte zijn en blijven gaat een stuk beter als je de diepere oorzaken van waarom je je ruimte opgeeft aanpakt. Dat betekent dat je eerst moet achterhalen waarom je mensen binnenlaat. Tot je tot de kern komt. Als je die kent, en die gaat helen, heb je je oude patronen steeds minder nodig. Zo kun je steeds beter bij jezelf blijven en heb je steeds minder last van de energieën van anderen.
Dat kan een intens proces zijn, maar het levert je een grote winst in levenskwaliteit op.

Is het dan nog nodig om te oefenen? Ja. Want in je eigen energie zijn, is nog geen gewoonte van je.

En het is natuurlijk wel de bedoeling dat het dat wordt.  Bewuste aandacht en bewust doen, helpt dat proces enorm.
Het proces van bewustwording van wat het nou is om in je eigen energie te zijn maakt je bovendien ook duidelijk wanneer je dat niet bent omdat je weer een oud patroon ingeschoten bent. En dan is het een kwestie van loslaten, je favoriete manier pakken en je eigen ruimte weer neerzetten.

Opmerkingen, aanmerkingen of vragen? Ik lees ze graag.
Delen, liken of een tweet stel ik erg op prijs.

Bron: Hagetessa


Geplaatst door Gerry Damen

Gerry Damen

Mijn naam is Gerry Damen en ik ben de vrouw achter praktijk Hagetessa. Wat voor mij belangrijk is, is dat Spirit op Aarde hoort. Of anders gezegd, we zijn allemaal spirituele wezens. En wij niet alleen, we leven in een wereld vol bezieling, als we er maar voor open staan...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Gerry DamenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbare.

Aldous Huxley, Brits schrijverBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.