De wereld van de Awá | Succesvolle campagne van Survival International

Awa

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:8856
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Trancedans.net

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Zuid-Amerika, Sjamanisme en natuurvolken, Bewustzijn, Geografisch

(Els van Sonhoven) De Awá zijn één van de laatste jager-verzamelaarsvolken in het Amazonegebied. De stam bestaat uit ongeveer 450 mensen die in een reservaat in het oostelijke Amazonegebied leven. Sommige leden van deze stam mijden tot op heden ieder contact met de buitenwereld. De Awá zijn één met het woud. Als dit vernietigd wordt, sterven zij, samen met het ecosysteem waarvan zij deel uitmaken.

Het land van de Awá is wettelijk afgebakend, maar de grenzen werden niet erkend door houtkappers, veeboeren en kolonisten. De afgelopen jaren drongen zij illegaal het leefgebied van de Awá binnen, kapten bomen en verbrandden stukken bos. 30% van het gebied werd vernietigd en er werden verschillende stamleden gedood.

Daarom startte Survival International een campagne om de Awá te helpen. Meer dan 57.000 mensen uit 38 landen stuurden een e-mail naar de Braziliaanse minister van justitie. Na maanden actievoeren kwam er in 2014 resultaat. Het Braziliaanse leger vernietigde de illegale houtzagerijen en alle 427 indringers werden uit het gebied verwijderd.

Tranceritueel bij de Awá
In dit filmpje zie je hoe de Awá zich voorbereiden op een tranceritueel bij volle maan, waarin ze op reis gaan naar het rijk van de woudspirits voorbij de sterren, waar ze de zielen van hun voorouders ontmoeten: 


Lees meer over de Awá en andere inheemse stammen, en steun het werk van Survival International.


Geplaatst door Els Van Sonhoven

Els Van Sonhoven

Els studeerde Germaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit Antwerpen en verdiepte zich in rituele vormen van theater en dans aan het Trinity College in Dublin. Ze deed de driejarige opleiding therapeut Interactionele Vormgeving en de jaaropleiding permacultuur, en kreeg les van verschillende leraars...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Els Van SonhovenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wanneer ik in de toekomst kijk, is die zo stralend dat het pijn doet aan mijn ogen.

Oprah Winfrey, Amerikaans televisiepresentatriceBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.