Boost de eigenwaarde van je kind én jezelf in 2017 met Onder-je-kussen-kaartjes!

Onder je kussen kaartjes

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:11191
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Onder je kussen kaartjes

Gekoppelde categorieen
Inspiratie, Opvoeden, Earth Company

(Annet de Vries) Het grootste geschenk dat je aan je kind kunt geven is dat het mag zijn wie het is. Met de Onder-je-kussen-kaartjes geef je dat geschenk. Op een Onder-je-kussen-kaartje schrijf je tijdens het bedritueel wat je aan je kind waardeert en daarna leg je het - voor extra sprankeling - onder het kussen. Je helpt je kind een sterk gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen, zodat het in stevige schoenen de wijde wereld in kan stappen.

Wie heeft er nooit leerstof (zoals een studieboek) onder zijn of haar kussen gelegd? Het verhaal gaat dat wanneer je tekst onder je kussen legt, je deze ‘s nachts in je opneemt…

Waardering: het besef dat iets of iemand waardevol is.’

Je kunt je ervan bewust zijn dat iemand waardevol is, maar nog waardevoller is het wanneer je dat ook uitspreekt naar de ander. Regelmatig hoor ik om me heen: ‘In ons gezin zeggen wij nooit ‘ik hou van jou’, maar ik kan aan mijn vader/moeder wel merken dat hij/zij van mij houdt.’ Tijden veranderen; misschien spreken ouders hun gevoelens tegenwoordig meer uit dan eerdere generaties. Maar ik denk dat er nog steeds héél veel kinderen zijn – klein én groot – die héél graag rechtstreeks (hadden) willen horen dat ze geliefd zijn en op waarde geschat worden.

Het is een universele behoefte om iets voor een ander te betekenen. Je kind heeft het nodig dat het merkt dat het een positieve invloed heeft op jou. Het wil weten hoe hij/zij jouw leven verrijkt.

De Onder-je-kussen-kaartjes zijn dé manier om je waardering rechtstreeks én op speelse wijze, over te brengen op je kind.

We hebben het steeds over de eigenwaarde van je kind, maar hoe is jouw waardering voor jezelf? Ben je (zoals velen, zoals ik…) éigenlijk niet helemaal tevreden met jezelf? Je kunt nog zo vaak tegen je kind zeggen dat het zichzelf ‘moet’ waarderen, het volgt jouw voorbeeld, niet je advies. Dat jij jezelf waardeert is minstens zo belangrijk. Het is ook jouw geboorterecht om jezelf te zijn en te stralen. Je kunt erover lezen, erover praten, er verandert niets totdat je gaat doen. Niet morgen maar NU!

Ik ben ervan overtuigd dat ook dat op een doeltreffende, sprankelende manier en met een leidraad kan. Ja, er komen Onder-je-kussen-zelfwaarderingskaartjes! Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en je hoort als eerste wanneer ze er zijn.

Op mijn blog ga ik het pad van zelfwaardering al eerder op. En ik voel nu al aankomen dat ik daarbij de grens van mijn comfortzone wel eens zal overschrijden…

[Red: dit is geen betaalde advertentie. De kaartjes zijn voor € 14,99 te verkrijgen in de webshop van Annet de Vries: onderjekussenkaartjes.nl]

Geef je kind deze 10 geschenken!

Het doosje lijkt misschien alleen kaartjes te bevatten, maar je krijgt er tien grote geschenken bij.
Niet alleen voor je zoon of dochter, maar evengoed voor jou:

  • Je helpt je kind een sterk gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen.
  • Je hebt dagelijks in elk geval één moment van oprecht, diepgaand contact met je kind.
  • Je leert jezelf en je kind open en verbindend te communiceren.
  • Je creëert een moment van fysiek(e) nabijheid en contact in een digitaal tijdperk.
  • Je richt je op het wezenlijke in plaats van op het materiële.
  • Jullie leren je beiden richten op het positieve in het leven.
  • Al doende leg je een archief van waardevolle herinneringen aan voor de rest van jullie leven.
  • Je creëert een vast ritueel. Structuur en herhaling geven je kind houvast en een gevoel van veiligheid en geborgenheid.
  • Slapen gaan én opstaan wordt speciaal en spannend. Er ligt een schat onder het kussen van je kind. Ligt deze er de volgende ochtend nog?
  • En tenslotte, al zou dit misschien op nummer 1 moeten staan:

(Bron: onderjekussenkaartjes.nl)

Onder-Je-Kussen-31_site


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Probeer NIETS! Doe iets, of doe het niet. Proberen bestaat niet.

Yoda, Star WarsBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.