De Global Health Security Agenda (GHSA) - de agenda voor 'globale gezondheidszorg'

Vaccinazismo

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:6760
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Wetgeving, Europa, Politiek, Media, Vaccinaties, Farma, Gezondheid

(Ellen Vader en Door Frankema) Met slechts een paar maanden tussen de eerste mededeling in de media, tot de definitieve beslissing van de Italiaanse Senaat, werden vaccins in de zomer van 2017 wettelijk verplicht gesteld in Italië. Er was geen sprake van een noodsituatie. Er waren geen sterfgevallen, en zelfs geen berichten van kinderen met complicaties in de media. Hoe heeft een ongevaarlijke kinderziekte tot gevolg gehad dat 10 vaccins verplicht werden? En is dit het begin van verplichte vaccins voor de rest van Europa? 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)
Enkele jaren eerder, in 2014, is het Europese Vaccine Action Plan door alle Europese lidstaten ondertekend. Hiermee verbinden zij zich aan de doelen die de WHO voor Europa heeft vastgelegd in het ‘European Vaccine Action Plan (EVAP).1 Te weten:

  1. Voor elk land geldt dat vaccineren hoge prioriteit heeft.
  2. Ieder individu moet de waarde van vaccins begrijpen en eisen dat zij deze krijgen.
  3. De baten van vaccins worden door innovatieve strategieën uitgebreid tot elke persoon.
  4. Sterke systemen die zich bezighouden met vaccineren zijn een integraal deel van een goed functionerende gezondheidszorg.
  5. Vaccinatieprogramma's hebben toegang tot voorspelbare financiering en hoge kwaliteit vaccinvoorraden.2

Het EVAP klinkt - en wordt waarschijnlijk uitgevoerd – als een militaire operatie, compleet met spionnen en strategische mensen op alle niveaus van de samenleving. De ontnuchterende realiteit is dat het Europian Vaccine Action Plan zich ontvouwt buiten het bewustzijn van het grote publiek. De bevolking wordt er niet over geïnformeerd dat onze regeringen ‘hun inzet vernieuwd hebben’ om het vaccineren van onze kinderen tot hun hoogste prioriteit te verheffen. Het grote publiek beseft niet waar de plotselinge mediacampagne, die ons bang maakt zodat we ‘vaccins zullen eisen’ vandaan komt.

De Global Health Security Agenda (GHSA) 
Is het toeval dat de EVAP in hetzelfde jaar is ondertekend als het geboortejaar van GHSA? De Wereldgezondheidsbeveiligingsagenda (GHSA) is in februari 2014 gelanceerd om: 'de wereld veilig te stellen voor de dreiging van infectieziektes, om naties uit de hele wereld bijeen te brengen voor het maken van nieuwe, concrete afspraken, en om globale gezondheidszorg te verheffen tot de prioriteit van nationale regeringsleiders.’ 3

Middels een partnerschap van bijna 50 landen, internationale organisaties en belanghebbenden, faciliteert GHSA inspanningen om de samenwerking en de capaciteit te vergroten voor het bereiken van specifieke en meetbare doelen. Tegelijkertijd versnelt de GHSA het bereiken van bekwaamheden die vereist worden door de internationale gezondheidsregulaties van de WHO en andere belangrijke globale gezondheidskaders.4 

Op 26 september 2014 had president Obama een ontmoeting met ministers en overheidsbekleders van 44 landen en internationale organisaties voor het maken van specifieke afspraken over het implementeren van de GHSA. Tijdens de Witte Huistop hebben de 44 landen die deelnemen aan de Global Health Security Agenda, Italië tot 2019 de rol toebedeeld van het aanvoeren van de wereldwijde vaccinatiestrategieën, - en campagnes.5 Waarom hebben zij Italië uitgekozen?

GSK in Italië
'Investeren in Toscane' is een netwerk van publieke partners dat erop gericht is de regio Toscane in Italië te promoten als een investeringsbestemming.6 In juni 2014 kondigden zij aan dat:

"GlaxoSmithKline, de Amerikaanse farma gigant die ongeveer 1,5 miljard euro omzet in Italië genereert, is in Toscane beland en heeft beloofd te investeren in de vaccinsector in de stad Siena."

GlaxoSmithKline, produceert de meeste van de in Italië gebruikte vaccins. Het bedrijf heeft € 1 miljard omzet in Italië, 5.100 werknemers en een netwerk van negen onderzoekscentra, fabrieken en commerciële kantoren. Volgens Daniele Finocchiaro, directeur van GSK Italië, is Italië een strategisch land. "Toen de aankoop van vaccinproducent Novartis-acht maanden geleden gesloten was, hebben we het aantal werknemers en beleggingen verdubbeld, waardoor werkplekken in Siena en het nabijgelegen Rosia toegevoegd zijn." GSK heeft haar voornemen om dit jaar €50 miljoen te investeren voor het bouwen van twee nieuwe voorzieningen voor productie, - en kwaliteitscontrole laboratoria. De nieuwe fondsen volgen op eerdere investeringen in voorzieningen in de omgeving van Siena, in 2006 en 2014: € 1,2 miljard voor onderzoek en ontwikkeling en € 350 miljoen voor kantoren en fabrieken.

En er komt nog meer aan: de Amerikaanse farma-gigant is van plan om de komende vier jaar meer dan €1 miljard te investeren in Italië. Het hoofdkantoor van GSK zit in Italië, maar het grootste deel van de financiële middelen voor de natie komt buiten het land van herkomst van het bedrijf vandaan.7

De Italiaanse minister van gezondheid, Beatrice Lorenzin, was uiteraard aanwezig op de Witte Huistop, samen met de president van het Italiaanse Farmacologische Agentschap Sergio Pecorelli. Lorenzin vertegenwoordigde duidelijk niet de medische belangen van het Italiaanse volk, maar zij heeft partij voor de industrie gekozen.

Miljoenen demonstrerende burgers worden door de media genegeerd
Om de paar dagen demonstreerden in totaal miljoenen mensen in grote steden door heel Italië. Maar dit werd volledig genegeerd door de media. Niet één woord erover. Wanhopige ouders wendden zich tot sociale media om foto's en korte films te verspreiden om aan te tonen wat er gaande is.

Als één ding duidelijk wordt, dan is het dat redelijke eisen voor transparantie over beleidsmatige keuzes, en zelfs grondrechten van ouders die ervoor kiezen om hun kinderen niet te vaccineren platgetrapt worden door de belangen van het bedrijfsleven. Juridische gronden voor verplichte vaccins ontbreken. Maar achter de schermen hebben WHO en GHSA al jaren aan de overname gewerkt. Marketing en strakke organisatie zijn essentieel. Lidorganisaties van GHSA hebben ingestemd met 'actiepakketten'. Een van hen is 'Immunisatie'. Het doel is:

'Een vaccinatiegraad van tenminste 90% van de vijftien maanden oude bevolking van het land met tenminste één dosis vaccin tegen mazelen, die aangetoond kan worden door dekking, - of administratieve gegevens.' 8

Alle 50 GHSA-lidstaten nemen deel aan één of meer actiepakketten en kunnen ervoor kiezen om deze verplichting te vervullen door het opbouwen van de benodigde capaciteiten hiervoor op nationaal, regionaal en/of globaal niveau.

Elk actiepakket omvat een doelstelling van 5 jaar, een indicator (of indicatoren) waarmee vooruitgang wordt gemeten, en vragenlijsten met betrekking tot  basislijnbeoordeling, planning, monitoring, - en evaluatieactiviteiten ter ondersteuning van succesvolle implementatie.9

Het publiek is er niet van op de hoogte dat GHSA als in vele landen in Europa actief werkzaam is. Bij alle op dit kaartje in het roze aangegeven landen, is GHSA binnengedrongen. 10

Dat Italië tot de ‘leidende’ landen behoort, zou niet als een verassing moeten komen. Vaccins zullen spoedig door heel Europa verplicht zijn. En de Italiaanse economie zal welig tieren als gevolg hiervan.

 

Bronnen:

1. http://www.euro.who.int/en/health-topics/disease-prevention/vaccines-and-immunization/publications/2014/european-vaccine-action-plan-20152020-2014

2. https://www.slideshare.net/who_europe/d3-02v1eeuropean-vaccine-action-plan-evap

3. https://www.ghsagenda.org/

4. https://www.ghsagenda.org/about

5. http://www.imalab.net/news/italy-guide-world-vaccine-strategy

6. http://www.investintuscany.com/about-us/

7. https://www.ghsagenda.org/packages/p4-immunization

8. http://www.italy24.ilsole24ore.com/art/business-and-economy/2015-11-06/glaxo-132757.php?uuid=ACth9lUB

9. https://www.ghsagenda.org/packages

10. https://www.ghsagenda.org/where-ghsa

 

Bron: Earth Matters


Geplaatst door Ellen Vader

Ellen Vader

Ellen Vader: geboren in Amsterdam, getogen in Haarlem en na 26 jaar Nederland, 32 jaar België, neergestreken in het zuidelijk Frankrijk (daar waar het licht is)- voelde haar hele leven intuïtief aan dat er meer moest zitten achter de dingen die de overheden en media ons voorspiegelen...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ellen VaderLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

't Is goed in 't eigen hart te kijken. Nog even voor het slapen gaan, of ik van dageraad tot avond Geen enkel hart heb zeer gedaan.

Alice NahonBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.