29-09-2013 | Oeroude sprookjes met Willem de Ridder | Groningen

Willem de Ridder

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:11436
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:ONE heart

Gekoppelde categorieen
Archief

(ONE heart) Op 29 sept. 2013 maakt meesterverteller en visionair Willem de Ridder weer zijn opwachting  in Groningen. Vanaf 14.00 uur vertelt hij in Huis De Beurs sprookjes uit 1001 nacht en andere oeroude toververhalen.

Verhalen zijn verzinsels, is nu een gangbare aanname. Maar in vroegere tijden zijn bijvoorbeeld sprookjes ('dat wat gesproken wordt') de vorm geweest waarin men elkaar informeerde over hoe de natuur werkt. Willem heeft altijd geweigerd om sprookjes uit te leggen of te verklaren.


Sinds een tiental jaren is hij echter begonnen een inleiding te geven over de belangrijke betekenis die deze oeroude verhalen voor ons leven kunnen hebben. Deze inleidingen werden zo boeiend om te doen, dat hij besloot er een zelfstandig verhaal van te maken.


Essentie is dat iedereen is opgevoed met het idee alles zo goed mogelijk te moeten begrijpen. De oude overleveringen zeggen dat dat helemaal niet nodig is. Het wérkt toch wel, of je dat nu kunt vatten of niet. Een lijfspreuk van Willem is dan ook: 'Vraag je niet af hoe het kan, maar profiteer ervan!'.


Willem de Ridder

Oeroude sprookjes met Willem de Ridder

Zondagmiddag 29 september 2013


van 14.00 tot ca 17.00 uur

Locatie:
Huis de Beurs

Aa Kerkhof ZZ 4
9711 JB te Groningen

Entree € 10,- p.p.

Reserveringen: Stuur een mail aan [email protected] of

koop een kaartje via Orongo

Geplaatst door Käthy Gritter
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De geschiedenis leert ons niet om fatalistisch te zijn. Er zijn momenten waarop de wil van een handjevol vrije mensen de gevestigde orde doorbreekt en nieuwe wegen opent.

Charles de Gaulle, Frans president en verzetsstrijderBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.