De Farmacratische Inquisitie

Still from video

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:8054
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Top Documentary Films

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, (Grens)wetenschap, Hallucinogenen

Dit is de Nederlands ondertitelde versie van The Pharmacratic Inquisition, een film uit 2007 over de rol die bewustzijnsverruimende planten en paddenstoelen gespeeld hebben in de ontwikkeling van cultuur en religie.

(Gnostic Media) De Pharmacratic Inquisitie is een provocerende film van gnostische media dat het argument maakt dat vrijwel alle van de mythologie, symboliek, en het verhaal van Jezus en de naburige christelijke tradities betrekking hebben op twee fundamentele onderwerpen: astrologie en sjamanisme. Voor diegenen die onbekend zijn met het bewijsmateriaal ter staving van deze claim kan deze film echt revolutionair de ogen openen.

Veel van het materiaal voor deze film berust op het werk van John Allegro. Allegro was een van de oorspronkelijke geleerden gekozen om de Dode-Zeerollen, oude christelijke teksten die werden ontdekt in Qumram in de buurt van de Dode Zee in het midden van de 20e eeuw, te vertalen. In tegenstelling tot zijn collega’s, was Allegro niet afhankelijk van de katholieke kerk en werd daarom in staat om zijn theorieën en interpretaties vrij van katholieke dogma’s te ontwikkelen. Het resultaat was de radicale claim dat Jezus een psychoactieve paddestoel was. In het bijzonder, Allegro voert aan dat de mythologie en symboliek rond de figuur van Christus wijzen allemaal wijzen op Amanita muscaria paddestoelen, de iconische rood/witte paddestoel zo vaak in de kerst symboliek en beelden voorkomt.

Klik hier om de volledige introductie te lezen.

De definitie van Pharmacratic Inquisitie:

Farmaco-, een combinatie van vorm betekenis drugs, medicijnen, of vergif gebruikt bij de vorming van samengestelde woorden: farmacologie, apotheek, enz.

-crat, een combinatie van vorm betekenis heerser, lid van een uitspraak lichaam, of advocaat van een bepaalde vorm van de regel, gebruikt bij de vorming van samengestelde woorden: autocraat; technocraat. Vgl. -cracy.

Inquisitie, n. 1. een officieel onderzoek, esp. een van een politieke of religieuze aard, die wordt gekenmerkt door een gebrek aan respect voor de individuele rechten, vooroordelen van de kant van de onderzoekers, en roekeloos wrede straffen. 2. een harde, moeilijk, of langdurige ondervraging. 3. de handeling van het onderzoekende; onderzoek; onderzoek. 4. een onderzoek of proces van onderzoek. 5. een gerechtelijke of officiële onderzoek. 6. de vaststelling van een dergelijk onderzoek. 7. het document houdende het resultaat van deze onderzoekscommissie. 8. (cap.) Rooms-Katholieke Kerk A. een voormalige speciale tribunaal, voornamelijk bezig met bestrijden en bestraffen van ketterij. Vgl. Heilig Officie. B. zie Spaanse Inquisitie.

Pharmacratic Inquisitie.

- De christelijke vervolging van archaïsche religies gebaseerd op sacramentele inname van entheogene planten en de daaruit voortvloeiende persoonlijke toegang tot extatische staten, waarvan de eerste grote overwinning was de vernietiging van de mysteriën van Eleusis aan het einde van de vierde eeuw, die vervolgens een gruwelijke climax bereikt in de vervolging van heksen in de Middeleeuwen, en die nog steeds in de huidige Pharmacratic staat in de gedaante van een oorlog de volksgezondheid ‘inzake drugs. ”

1994 Ott ayahuasca analogen, 12. Moge de entheogene Reformatie prevaleren boven de Pharmacratic Inquisitie, die leidt tot de geestelijke wedergeboorte van de mensheid op het Onze-Lieve-Vrouw borsten Gaea, waaruit kan ooit rijkelijk vloeien de amrita, de Ambrosia, de ayahuasca van het eeuwige leven!

Uit: The Age of Entheogens & The Angel’s Dictionary door Jonathan Ott

Bron: Gnosticmedia.com


The Pharmacratic Inquisition

This is a DVD companion for our book, Astrotheology & Shamanism. (Subtitles are available in Deutsch, Español, Nederlands, Português, Ελληνική, Polski, Français and Rусский click here for more information)

This DVD companion contains about 25% of the information presented in book, though it contains about double the images. The DVD is not meant to have detailed sources. If you are interested in the sources used for this video, please see the book Astrotheology & Shamanism.

The videos on this website are completely free to view and share. All we ask is that if you enjoy the videos to please buy the DVD and/or book, or make a donation to Gnostic Media, however large or small. We rely on donations in order to present this information for free to those who cannot afford to buy it or make a donation.

Make your donation HERE

Thank you.

The entire DVD is available for free viewing above. Nothing has been edited out.


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Hij die een reden tot leven heeft, kan vrijwel alle omstandigheden verdragen.

Friedrich Nietsche, Duits filosoofBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.