De Finse methode tegen pesten

Stop pesten

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:7142
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:KRO

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Kinderen, Opvoeden

(KRO) Eind vorig jaar wordt Nederland opgeschrikt door zelfmoorden van jonge mensen die in hun afscheidsbrief laten weten jarenlang gepest te zijn. Pesten en de langdurige gevolgen daarvan: eens in de zoveel tijd trekt het onderwerp opnieuw de aandacht. Want pesten verdwijnt nooit, zo lijkt het. 

In Finland is een anti pest-methode ontwikkeld die met verbluffende resultaten Europa verovert. Op scholen waar de KIVA-methode is ingevoerd, wordt bijna de helft minder gepest. Liesbeth Staats ontmoet Christina Salmivalli, de drijvende kracht achter KIVA.

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Bron: brandpunt.kro.nl


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

"De weinigen die het systeem zullen begrijpen, zullen zo geïnteresseerd zijn in haar winsten of zo afhankelijk zijn van haar gunsten, dat er geen oppositie in deze klasse zal zijn, terwijl anderzijds de grote massa aan mensen, geestelijk onbekwaam om de enorme voordelen te begrijpen… de last (het systeem) zonder klachten zal dragen, en wellicht niet door zal hebben dat het systeem vijandig is aan hun grootste belangen."

Rothschild Brothers Londen, communiqué to associates in New York, June 25, 1863Bij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.