Tien tips voor HSP’ers om de dag door te komen

Meditation

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:40578
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Vrouwen, Kinderen, Mannen, Genezing, Natuurgeneeswijzen

(Gerry Damen) Heb je het gevoel dat je de hele dag moet hollen? Dat je nauwelijks het ene af hebt of het andere al staat te dringen? Dat je te weinig tijd hebt om even écht op adem te komen?

Omdat deze maatschappij nou eenmaal niet gemaakt is op hooggevoeligen?  Dan zijn hier tien tips om het dagelijks leven van jou als hsp-er te vergemakkelijken.

Begin de dag rustig. De start van de dag zet de toon. Ook al heb je niet veel tijd ‘s ochtends, zorg dan in ieder geval voor een cd met rustige muziek of voor stilte. Geen tv of krant, die brengen bijna altijd onrust mee en je hebt door de dag heen momenten genoeg om het nieuws te volgen.

Begin de dag goed geaard. Geaard zijn geeft kracht, extra energie.

Begin de dag gecenterd. Verbonden met het middelpunt van je lijf (net onder de navel), daar zit ook je chi en zo ben je dus goed verbonden met je levensenergie.

Begin de dag met een goede “bescherming,” de grens van je aura, zodat je weet dit ben ik, dit is mijn ruimte en de rest is buiten mij.

Draag echt makkelijke schoenen. Vrouwenschoenen hebben vaak een hak en lopen spits toe. Al jaren zijn wij vrouwen dus gewend aan samengeknepen tenen waar als we een hak dragen ook nog eens druk op staat. Dat geeft spanning in je voet. Doe eens een paar crocs aan, of van die gezondheidssandalen en voel eens hoeveel meer ruimte je voet heeft. Nee, het ziet niet uit, maar thuis ziet toch niemand je. En als je op die manier weer weet wat je voet wil, kijk dan eens hoe je daar zo dicht mogelijk bijkomt voor je representatieve paar. Ben je een mannelijke hsp'er dan heb je het in dat opzicht gemakkelijker. Profiteer daarvan. 

Pak de overgangsmomenten om even bij jezelf te komen. Moet je regelmatig wachten? Die tijd kun je gebruiken om jezelf weer even te centeren, om te voelen hoe het met je gronding staat. Om even weer je energie naar jezelf toe te halen en de energie van waar je vandaan kwam terug te sturen.

Maak een lijstje met punten waarop je wil botst met je hsp-zijn en kijk hoe je ze op kunt lossen. Zo kan ik bijvoorbeeld niet tegen enigszins spannende tv-programma’s laat op de avond en kijk ik heel graag naar spannende britse series die beginnen op hun prime time, 22.00 uur. Mijn oplossing was een digitale ontvanger waarmee ik ook kan opnemen. Ik kijk mijn spannende programma’s nu aan het begin van de avond, zodat ik daarna mogelijkheden genoeg heb om de spanning weer kwijt te raken.

Zorg voor een goede conditie. Als je niet houdt van sport, zoek dan een manier van bewegen die je wel fijn vindt. Ook hier kun je door de dag heen vaak meer dan je denkt. De trap in plaats van de lift, wandelend of op de fiets boodschappen doen. Je kinderen lopend naar school brengen. Als je conditie goed is, kun je een slechte nacht of extra stress veel beter opvangen.

Luister naar je lijf. Doorhollen terwijl je lijf iets anders aangeeft gaat vroeger of later fout. We proberen vaak teveel te doen in een dag, zeker als we zowel een baan als een gezin hebben. Kijk nog eens goed naar je prioriteiten en schrap!

En als je dan toch over je grenzen gaat: doe dat dan voor iets waarvan JIJ het de prijs waard vindt. Er zijn een heleboel mogelijkheden om over je grenzen te gaan, en soms levert iets doen wat bijvoorbeeld ver na je bedtijd is op andere vlakken heel veel op. De prijs die je de volgende dag betaalt weegt dan niet op tegen de inspiratie en geestelijke voeding die je eruit gehaald hebt.

Natuurlijk zijn er meer dingen te bedenken die je leven als hsp'er ontlasten. Kern van de zaak is, dat je rekening houdt met jezelf. En als je dat dan ook nog doet uit liefde voor jezelf, omdat je je realiseert dat je gewoon je eigen goede zorgen waard bent, in plaats van omdat je jezelf als zwak ziet, zul je zien dat het je steeds beter afgaat. 


Geplaatst door Gerry Damen

Gerry Damen

Mijn naam is Gerry Damen en ik ben de vrouw achter praktijk Hagetessa. Wat voor mij belangrijk is, is dat Spirit op Aarde hoort. Of anders gezegd, we zijn allemaal spirituele wezens. En wij niet alleen, we leven in een wereld vol bezieling, als we er maar voor open staan...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Gerry DamenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

"Many people treat their bodies as if they were rented from Hertz -- something they are using to get around in but nothing they genuinely care about understanding."

Chungliang Al HuangBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.