De Heilige Hoer!

Most Sensual Sculpt

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:17589
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Vrouwen, Seksualiteit

“Als ik een geslacht zou hebben, dan zou ik vrouw zijn. Ik zou een adembenemende vrouw zijn, vol bergen en dalen, vol stromende rivieren, vruchtbaar leven en wilde stromingen. Ik zou vol scherpe bochten zijn en weelderige oevers. Ik zou welgevormd zijn en overal gaan waar het gefluister in mijn bloed mij heen zou brengen. Als ik een naam zou hebben zou ik de godin zijn, niet die in de hemel leeft, maar zij die gemaakt is van alle dromen en wensen, van alle hartstochtelijke gebeden en verlangens van mannen en vrouwen. Als ik tranen had zou ik overweldigend zijn. Dan zouden mijn oceanen en rivieren in al hun kracht overstromen van het verdriet van verloren gegane kracht en passie. Als ik een vrouw zou zijn zou ik duizenden malen verkracht zijn en altijd weer doorgegaan zijn, mijn overmeesters te slim af, met mijn onstuitbare levenskracht. Als ik een kleur had dan zou ik rood zijn. Het rood van het bloed dat stroomt en roept, van het bloed van geboorte en sterfte, het bloed van maandelijks vloeien en van pijn gedaan worden en pijn doen. Het rood van de liefde en de hartstocht, haar onverbiddelijke kracht en lokroep. Het rood van vuur en steen en woestijnen waar de zon overheen schijnt. Ik wil je mijn verhaal vertellen als je goed wilt luisteren. Ik zal je vertellen van het verraad, de pijn, de woede, de hartstocht om door te gaan, op te staan, te creëren als nooit tevoren. Ik zal je vertellen van mijn zusters en waar ze gebleven zijn. Ik zal je vertellen van mannen en vrouwen die een verkeerd pad op zijn gegaan, de weg zijn kwijt geraakt, ver van huis. Ik zal je vertellen over seksualiteit en de uitbuiting ervan. Ik zal geen blad voor de mond nemen, dat is mij niet eigen. Ik zal je oren wassen en je ogen van schrik doen opengaan, ik zal je aan je haren uit je eigen moeras trekken en de hartstocht in je hart nieuw leven inblazen.”

De Heilige en de Hoer.

De verleidster of de heilige hoer is ooit uit elkaar gevallen. De hoer is een eigen weg gegaan verre van heiligheid, en heiligheid is een eigen weg gegaan, verre van seksualiteit. Seksualiteit is banaal, horizontaal en laag bij de grond geworden en spiritualiteit is saai, passieloos en conceptueel geworden. Door de heilige en de hoer in mannen en vrouwen uit elkaar te halen, breek je hun hart.  Je snijdt hun lichamen als het ware in tweeën. Door het lichaam te verkrachten of uit te buiten, ontneem je een mens zijn of haar thuis. Door dat wat lichamelijk en natuurlijk is uit te vergroten als een karikatuur van zichzelf of te vernederen, zorg je ervoor dat miljoenen mensen zielloos rondzwerven. Want als het lichaam niet meer veilig is, waar moet onze ziel dan wonen? Het is de angst van mannen, van de cultuur, van vrouwen, die ervoor gezorgd heeft dat deze uitbundige, krachtige seksualiteit ooit aan banden werd gelegd. En niet alleen vrouwen maar ook mannen zijn hier de dupe van geworden. Ze zijn hun oorsprong kwijt, ze zijn de verbinding kwijt. En er is maar één weg terug naar huis: Het lichaam, je seksualiteit én heiligheid weer opeisen. Vollédig opeisen!

Het Opgerichte Penisprincipe.

We zijn een beetje bang geworden voor de God (Pan) met de opgerichte penis en voor zijn aankondiging in ons leven. Zoals vrouwen de Hoer bewust tot hun beschikking moeten hebben, willen ze werkelijke lol, genot en zinnelijkheid ervaren, zo moet een man de God met de opgerichte penis zich weer eigen maken. Hij moet de trotsheid en fierheid van zijn mannelijkheid opnieuw voelen. En deze God is geen God die er vanuit gaat dat mannen dag en nacht potent moeten zijn. Nee, dat is moderne flauwekul. Natuurlijk is het belangrijk dat een man teder en ontvankelijk is en zijn vrouwelijke kanten heeft ontdekt. Maar het is tevens belangrijk dat hij op en top man durft te zijn in het liefdesspel. Dan durft hij te sturen en te ontvoeren, te overweldigen in positieve zin, zodat zijn vrouw of partner niet meer weet wat links of rechts is, voor of achter. Vele mannen zijn hier tegenwoordig bang voor. Bang om hun kracht te laten zien, in vol ornaat. Bang om hun kracht werkelijk op zich te nemen en in te zetten tijdens het liefdesspel. Door alle ellende die de mannelijke kracht heeft veroorzaakt in het verleden en nog steeds, denk ik dat juist de goede, heerlijke mannen zich niet altijd meer durven opstellen als man. Maar er is denk ik niets zo heerlijk en opwindend als een man die gevoelig en teder is en tevens krachtig. Dus kom maar tevoorschijn Goden van het bos, laat zien wat je hebt! Haal deze God uit het duister en stel hem ten toon in het daglicht. Draag je mannelijkheid als een baken van licht en goddelijke penetratie.

De Onfatsoenlijke Vulva.

Ik ken vele vrouwen die zich schamen voor hoe hun vulva eruit ziet en die het idee hebben dat het er op een bepaalde manier uit hoort te zien, op een bepaalde manier hoort te functioneren. Soms denken ze dat zodra zij de opdracht geven, de vulva open zou moeten gaan en een ieder en alles naar binnen zou moeten laten. Zo werkt dat allemaal helemaal niet. Je kunt haar nog zoveel opdrachten geven en haar vertellen zich netjes volgens afspraak te gedragen, maar als zij er geen zin in heeft, blijft ze hermetisch gesloten, of ze nu wel of geen toestemming van ons krijgt. Meestal ontdek je later dat ze het bij het rechte eind had. Soms ook wil je graag dat ze zich hermetisch sluit, terwijl ze juist vochtig wordt, prikkelt en vibreert bij iemand waarbij je het totaal niet verwacht of gepland had. Als je vulva mocht kiezen, was ze misschien minder keurig en fatsoenlijk, maar zou ze betere minnaars of minnaressen kiezen. Ze zou meer uitbundig plezier beleven en glimlachend haar leven leiden. Mannen doen dat vaak, dan zeggen ze: “hij” heeft er zin in, en dat soort opmerkingen, waar je als vrouw meestal niet zoveel mee kunt. En toch, probeer het maar eens. Te praten over je borsten, je vagina, je andere lichaamsdelen als hadden zij een eigen wil en een eigen stem. Vrouwen gaan vaak voorbij aan wat hun lichaam hen aangeeft, ze forceren het lichaam. Maar als we de onfatsoenlijke vulva weer vrij laten, een eigen stem geven en haar wil eerbiedigen, zal ze ons brengen waar we eerder nooit dachten te kunnen komen.

De heilige hoer kan ons eindeloos veel genot én overgave verschaffen. Zo wordt de hoerigheid een vlam van passie en de heiligheid een prachtig soort overgave. Dan hoeven we ook niet steeds goden en godinnen te ontheiligen en we hoeven ze ook niet van hun passie te ontdoen. Zo kan Maria Magdalena die eerst hoer was en nu weer heilige, gewoon beide worden. En zo komen deze beide kanten ook weer in onszelf tot elkaar. Want heilig ben je, heilig is je lichaam, heilig is je seksualiteit, heilig je verlangen naar vervulling en extase!


Geplaatst door Lily Maarsingh

Lily Maarsingh

Lily is trainer, coach, dansdocent, schrijfster en therapeut. Zij is o.a. opgeleid in sjamanistische en energetische helingtechnieken, Hawaïaanse lomi-lomi, lichaamswerk, dans en zang / klank. Zo volgde zij o.a. een opleiding aan de Rotterdamse Dansacademie, op het gebied van danstherapie, lichaamsbeweging en dansexpressie...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Lily MaarsinghLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Elke keer dat je een ander aanvalt, versterk je je eigen schuldgevoel. Daarom is geweldloosheid ook zo zinvol. Er valt tijdens je verblijf op aarde maar één mens te vergeven... en dat ben jij zelf. Jij bent de rechter. Jij bent de jury. En jij bent de gevangene.

Paul Ferrini – Ik ben de PoortBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.