De comeback van de echte vrouw

sterke vrouw

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:8760
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Chantalle Kamycki

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Vrouwen, Persoonlijke ontwikkeling, Gezondheid, Seksualiteit

(Chantalle Kamycki) Welke vrouw droomt er stiekem niet van? De prins(es) op het witte paard waar we de happy ever after relatie mee kunnen hebben? Veel van ons hebben over hem gedroomd, naar hem gezocht en vaak de hoop opgegeven hem ooit te zullen ontmoeten. De man, de prins, die precies zó is zoals wij wensen - en meer - lijkt meestal ver weg of niet bestaand te zijn.

Soms denken we hem gevonden te hebben, maar blijkt het na het doven van de vlinders toch maar een normale sterveling te zijn die nog maar weinig prinselijks in zich heeft. 

Er is heel wat mis met deze collectieve droom en dat is de hardnekkige illusie dat iemand anders jou gelukkig kan maken. Prins of koning, niemand gaat jou het eeuwige grote geluk schenken waar je naar op zoek bent. Misschien even, maar dat wat je in jezelf niet aan wil kijken zie je meestal buiten jezelf in de relatie terug gespiegeld. 

Draag je bijvoorbeeld de overtuiging dat je een goede vrouw bent als je lief en zorgzaam bent en weinig nodig hebt? Dan zul je een partner aantrekken die je dit zal spiegelen door bijvoorbeeld nooit tevreden te zijn met wat je ook doet of steeds vaker jouw wensen negeert. Je kan er dan voor kiezen om uit de relatie te stappen, alleen is de kans groot dat je bij een volgende relatie hetzelfde tegenkomt. 

Er zijn mensen die om deze reden geen relatie meer willen aangaan. Veel vrouwen zien dit, na vele vastgelopen relaties, ook als de enige mogelijke optie. Ik pleit voor een andere optie; laat het kleine meisje in je transformeren tot echte vrouw. Alleen ‘wat de fuck is dan een ‘echte’ vrouw? 

In een wereld waarin we weinig ‘echte’ vrouwen als levende rolmodellen hebben die onze verhalen aanhoren en adviezen kunnen geven zijn we aangewezen op tv/radio en internet. We moeten het met voorgefabriceerde plaatjes doen waaraan we ons vervolgens meten om tot de conclusie te komen dat er iets mis met ons is. Te kleine borsten, te dikke buik, teveel putten, te sletterig, te preuts, te lelijk etc. “Gelukkig" biedt de commercie altijd een betaalbare oplossing voor al deze problemen.

Naast de boodschappen over ons vrouwelijk uiterlijk en hoe we ons in bed horen te gedragen, worden we ook gehersenspoeld met boodschappen over wat nou een sterke vrouw is. Dat is namelijk een onafhankelijke (mannelijkere) vrouw die geen man nodig heeft en alles wat een man goed kan beter kan. Tenslotte leren we dat als we als vrouw niet de looks of de brains hebben, we dan vooral lief en verzorgend moeten zijn om toch van enige waarde te zijn. 

Nu was ik al van jongs af aan erg onzeker over mezelf omdat ik mezelf lelijk vond en ik niet genoeg ‘op de plank’ had. De relaties die ik had verliepen dan ook miserabel. Ik gaf mezelf seksueel weg in hoop op verbinding en intimiteit, besteedde veel te veel geld, tijd en energie aan mijn uiterlijk en had al mijn focus op de ander die ik daarmee nogal verstikte. Ik had na allerlei punkfratsen met mijn haar eindelijk lang blond haar, kleedde me sexy en vond mezelf inmiddels niet meer zo lelijk als vroeger… Ik snapte maar niet waarom ik maar geen fijne langdurige relatie kon hebben, tot ik jaren geleden zo’n‘echte’ vrouw tegenkwam die ik alleen als “Queen” kan omschrijven. 

Ik woonde op dat moment in Mexico en zat weer in een lastige relatie met een onbereikbare man. Hoe ik mijn best ook deed, het zou niks gaan worden. Ik zat aan het strand toen ik haar ineens voorbij zag komen. Een volle sexy vrouw van een jaar of 40 met donker lang haar. Haar gezicht was mooi, niet uit perfectie maar omdat ze van binnen straalde. Ze straalde rust, power, warmte en plezier uit zoals iemand die gewoon goed is voor zichzelf dat kan uitstralen. 

Tegenover haar voelde ik me echt een meisje, maar gek genoeg niet minder en ook voelde ik geen jaloezie. Ik besefte me dat deze vrouw me een prachtig voorbeeld van zelfliefde liet voelen door zichzelf te zijn. Ik stelde me voor dat zij haar grenzen goed zou kunnen aangeven, wist wat ze wilde en genoot van het leven. Dat wilde ik ook! Symbolisch ben ik de dag erna naar de kapper gegaan en heb ik mijn lange haar laten afknippen. Ik wilde mezelf niet langer meer verbergen achter een uiterlijk masker. Voor mij was dit het begin van mijn pad naar authentiek mezelf zijn. Authentiek vrouw zijn. 

Zelf kom ik er steeds meer achter dat dit pad van me vraagt om te vertragen. Om stil te worden en te voelen wat er in me leeft. Tijd te nemen voor mezelf, ook als er gevoelens wakker geworden zijn waarvan ik eigenlijk graag weg zou willen rennen. Als je stil durft te staan bij jezelf kan je namelijk pas contact maken met de diepte van je eigen hart en bekken. 

Wat leeft er in jouw hart wanneer je niet keihard bezig bent de wereld te bewijzen dat jij een sterke vrouw bent of dat je goed genoeg bent?  Wat heb jij eigenlijk nodig als je niet alleen dat lieve aangepaste meisje bent gefocust op het vervullen van de behoefte van anderen? Welke expressie zou je het liefst geven aan alle gevoelens die er in je leven? 

Door jezelf deze vragen te stellen en echt stil te staan bij jouw eigen pijnen en behoeften kan er echte zelfkennis, waardering en liefde voor jezelf ontstaan. Vanuit hier trek je heel andere relaties en situaties aan in je leven dan wanneer je slechts opvulling van de leegte zoekt. 

Een ander belangrijk onderdeel van dit pad is eerlijke rauwe expressie geven aan wat er in jou leeft. Het delen met andere vrouwen in vrouwencirkels is hierbij ontzettend belangrijk voor me geweest omdat er weinig zo helend is als weten dat je niet alleen bent. 

Ik hoorde laatst ‘The time of the lonely wolf is over’ en dat klopt wat mij betreft helemaal. Stop met werken om perfect te zijn, vertraag en voel wat het is waar je naar verlangt en deel het vervolgens met hen die je liefhebt. Pas dan kan het leven je brengen waar je verlangt. 

Over Chantalle
Chantalle is de oprichtster van Erodanza dat volledig draait om authentiek vrouw durven zijn. Ze werkt met een model dat "de 5 Erotische Archetypen” heeft en dat ontworpen is om je via het onderbewuste te initiëren in de diepere lagen van het vrouw zijn.
Ze geeft workshops in Nederland en België en biedt daarnaast een krachtig online-programma voor vrouwen aan: Vrij en voluit vrouw zijn

Chantalle Kamycki
www.erodanza.com
www.vrijenvoluitvrouwzijn.nl 

Bron: Chantalle Kamycki


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Hoe eerlijker je luistert naar de stemmen in jezelf, des te beter hoor je de geluiden van buitenaf.

Dag Hammarskjöld, Zweeds politicusBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.