Als ik nee zeg, voel ik mij schuldig | Hoe je beter voor jezelf kunt opkomen

detail bookcover

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:8450
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Succesboeken.nl

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Boeken, Gezondheid, Bewustzijn, Mannen, Vrouwen

(Advertorial | Succesboeken) In Als ik nee zeg, voel ik mij schuldig legt psychotherapeut dr. Manuel Smith uit waarom de meeste mensen het zo moeilijk vinden om nee te zeggen.

Waarom voelen we ons schuldig als we dat toch doen en proberen we via allerlei uitvluchten aan het nee-zeggen te ontkomen?
Dankzij dit boek kunnen veel mensen beter voor zichzelf opkomen en ervaren ze meer rust in hun leven.

Overige productinformatie:

ISBN: 9789026328220 
Uitvoering: Softcover 
Auteur: Manuel Smit
Uitgever: Ambo|Anthos
Prijs: € 19,99
Klik hier om te bestellen.

Als ik nee zeg, voel ik mij schuldig'Nee' is een keuze
Het boek gaat in op hoe het komt dat we zo veel moeite hebben met “nee” zeggen. Manuel J. Smith stelt dat we weinig assertief zijn. Hij beschrijft in bijna 250 pagina’s onze - herkenbare - uitvluchten en excuses. Hij geeft inzicht in wat er gebeurt tussen mensen en hoe we kunnen leren assertief om te gaan met lastige situaties en conflicten.

Vechten en vluchten
Onze primaire reactie bij een conflict is net als dieren vluchten (angst) of vechten (woede). Wat ons onderscheidt, is het vermogen te communiceren om problemen op te lossen. Probleem is dat gevoelens van angst, boosheid en schuld maken dat we ons non-assertief opstellen waardoor we manipuleerbaar zijn voor anderen. Gedrag dat we al vroeg in onze jeugd ontwikkelen. Deze emotionele manipulatie van ons gedrag is waar het eerste hoofdstuk over gaat en dat is het uitgangspunt voor de rest van het boek. Aan de hand van tien assertiviteitsregels gaat hoofdstuk 2 uitgebreid in op het recht dat we hebben die manipulatie te stoppen. Ik noem er één: Je hebt het recht van mening te veranderen. De hoofdstukken 4, 5 en 6 gaan over volhouden, assertief contact en communicatie en kritiek. De laatste hoofdstukken gaan over assertiviteit in verschillende relaties.

Voor wie
Het boekje is toegankelijk geschreven, niet in de laatste plaats door alle uitgebreid beschreven en herkenbare situaties. Tegelijkertijd is dat ook de valkuil. Ik heb zelf al snel de neiging om bij zo’n verhaaltje weer naar het volgende deel te springen. En dan blijkt het storend dat er geen witregels tussen de alinea’s staan, het maakt de tekst erg compact. Desalniettemin is het boek ‘t bestuderen waard. Ik beveel het iedereen van harte aan, zeker als je je wat assertieve technieken eigen wilt maken en “nee” wilt zeggen zonder dat lastige schuldgevoel.

De redactie van Earth Matters maakt wekelijks een keuze uit pas uitgekomen boeken die voor haar lezers interessant kunnen zijn. Als u bij Succesboeken een boek bestelt, ontvangt Earth Matters een gedeelte van de verkoopprijs. Hiermee ondersteunt u Earth Matters en haar visie. Onze dank daarvoor!

Bron: Succesboeken.nl, Coachy.nl


Geplaatst door Käthy Gritter
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De man die de vrouw haar kleine fouten niet vergeeft, zal zich nimmer verheugen in haar grote deugden.

Kahlil Gibran, Libanees tekenaar en schrijver (1883-1931)Bij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.