Vrouwenkwaal: aanpassen, wegcijferen en jezelf klein houden

Hou jezelf klein, vrouw

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4280
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:MIR Methode

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Bewustzijn, Vrouwen

(Mireille Mettes | Mir-Methode) Als er één kwaal is die hardnekkig is bij vrouwen, dan is het wel Aanpassen. Jezelf wegcijferen, rekening houden met de ander en het belang van de ander vóór die van jou zetten. Het lijkt alsof het zo vanzelfsprekend is geworden, dat veel vrouwen het al niet eens meer waarnemen. Onlangs sprak ik een cliënte die zich bewust werd hoezeer ze er op lette of de buurvrouw thuis was. Dan liep ze meteen zachter op het grindpad naar haar eigen huis.

Er zijn mensen die zich er niet bewust van zijn dat hun humeur meteen verslechtert, wanneer ze aan thuis of hun werk denken, of die bij het goedbedoelde bosje lelies niet durven te zeggen dat ze eigenlijk helemaal niet van lelies houden. Daar, waar je je denkt te moeten aanpassen en je je niet vrij voelt, voelt het leven zwaar en benauwend. Het is erg opvallend dat volgens Yahoo in de top tien van wachtwoorden het woord ‘Freedom’ staat! Zoveel mensen verlangen daar blijkbaar naar.

Jezelf wegcijferen, is jezelf gevangen houden
Jezelf kleiner voordoen dan je bent, vooral nooit zeggen waar je goed in bent, je mond houden omdat jouw mening anders is, of kleren kopen met onopvallende kleuren, zijn allemaal signalen dat je jezelf gevangen houdt. Je gunt het jezelf blijkbaar niet om voluit te leven en te stralen. En waarom? Omdat je ooit besloten hebt dat niet meer te doen. Vanwaar die beslissing? Omdat je moeder het je heeft ingeprent? “Dat is geen taal voor een meisje.”, “Een meisje hoort zich netjes te gedragen.” Of “Spreek je moeder niet tegen.” Of je hebt simpelweg haar voorbeeld gekopieerd; haar stilzwijgen, ook al had ze haar eigen mening. Het gedwee meegaan met je vader, met tegenzin. Haar harde werken zonder te rusten. Haar dempen: “Niet zo hard, denk aan de buren.” Hoe het ook was, veel van wat onze moeder deed, hebben we onbewust overgenomen.

Loslaten, jezelf loskoppelen
Wat ik hierboven heb geschreven, weten we allemaal wel. En ook de adviezen die erop volgen kennen we al: “Joh, je moet je gewoon losmaken van haar.” “Ze bedoelde het niet kwaad, zij deed ook maar hoe ze is opgevoed.” Of:  “Dan doe jij het toch anders?” En dat lijkt allemaal zo vanzelfsprekend en makkelijk, maar vaak blijkt dat dat niet zo is. Het lijkt alsof veel vrouwen hun leven lang bezig zijn om los te komen van hun moeder en van haar voorbeeld. De Grote Kunst van het leven blijkt dan ook te zijn om je moeder helemaal te accepteren in hoe zij was en hoe zij haar leven heeft geleefd en te beslissen dat dat háár leven was en dat jij het jouwe hebt. Deze beslissing is al de helft van het werk. In de MIR-Methode ligt de andere helft.

Loslaten met de MIR-Methode

In stap 3 ‘Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen’ ligt een grote sleutel als het gaat om te kiezen voor je eigen leven en je eigen pad. Je moeder had haar leven en zij heeft het geleefd zoals zij kon en jij hebt jouw leven en mag het leven zoals jij het kunt en wilt. Met stap 3 wis je langzaam maar zeker alle overtuigingen, voorbeeldgedrag en beslissingen uit die je van je moeder hebt overgenomen, of die je door de ervaringen met haar zelf hebt gecreëerd. Andere stappen in de MIR-Methode helpen daaraan mee.

Stap 4 ‘Meridianen zuiveren’. Wanneer de niermeridiaan geblokkeerd is, leven we continu met angst (bijv. voor ruzie). Wanneer de blaasmeridiaan geblokkeerd is, leven we met onzekerheid en kunnen we moeilijker beslissingen nemen. Veel vrouwen hebben daardoor kwalen die te maken hebben met plassen of de blaas. Hoofdpijn kan hierdoor ook ontstaan: de blaasmeridiaan begint in je hoofd, waar je wenkbrauwen beginnen (bij je neus).

Stap 6 ‘Hormoonstelsel in evenwicht brengen’ is rechtstreeks gekoppeld aan stap 3. Daar waar je nog altijd gekoppeld bent aan je moeder, treedt er verstoring op in je hormoonstelsel. Dat kan o.a. overgangsklachten veroorzaken of bijvoorbeeld schildklierproblemen. Deze ontdekking deed ik toen ik de MIR-Methode in mijn praktijk ontwikkelde.

Stap 7 ‘Basisbehoeften aanvullen’ speelt een hoofdrol in het terugwinnen van je vrijheid. Wanneer je deze stap aait, zorg je ervoor dat je krachtiger wordt in je Onafhankelijkheid, Eigenwaarde, Zelfliefde, Grenzen stellen, Aanmoediging en je Waarheid spreken.

Stap 8 ‘Chakra’s en aura optimaliseren’. Chakra 3 is hierbij een van de belangrijke chakra’s. Wanneer die versterkt, ga je staan voor jezelf, word je wilskrachtiger en groeit je eigenwaarde. Chakra 5, de keelchakra, wordt eveneens versterkt, waardoor je sterker wordt in het zeggen wat je te zeggen hebt. Je kunt makkelijker je grenzen aangeven, of je mening geven. Dit kan nogal eens tot gevolg hebben dat vrouwen ‘kribbig’ of ‘snibbig’ worden, een van de bijwerkingen van de MIR-Methode. Gaat vanzelf over wanneer je je balans weer terug hebt.

Stap 9 ‘Missie verduidelijken’ is tot slot erg steunend hierbij. Wanneer langzaamaan duidelijker wordt wat jouw levensdoel is, zul je gaan zien dat jij je eigen keuzes kunt maken, dat je kunt kiezen voor jouw individuele verfrissende levenspad en dat je je daarbij vrij kunt voelen om de wegen te bewandelen waar jij zo van harte naar verlangt.

De stappen 1, 2 en 5 zijn steunend voor de andere 6 stappen, in de zin van: gezond en vrij denken gaat gemakkelijker in een gezond lichaam.

Bron: Mir-Methode


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het is onverstandig om geen rekening te houden met een levende draak, wanneer je in de buurt woont.

J.R.R. Tolkien, Brits schrijverBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.