Curcumine en opneembaarheid, hoe zit dat precies?

geelwortel

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6504
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Orongo

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Genezing, Natuurgeneeswijzen, Voeding, Supplementen

(Earth Matters Shop | door Stefan van Twillert) Iedereen kent Kurkuma wel. Sommige zullen het kennen als supplement, maar bijna iedereen kent het van toepassing in de Aziatische keuken. Het kruid Kurkuma wordt bereid uit de wortelstok van de Curcuma Longa, oftewel Indiase geelwortel. Door dit kruid dankt Kerrie bijvoorbeeld zijn gele kleur. Kurkuma is een eeuwenoud kruid dat 2000 jaar voor Christus al in geschriften werd beschreven om de krachtige werking. Curcumine, de gezonde fytonutriënt van Kurkuma, lijkt werkelijk een wondermiddel te zijn, maar het heeft één zwakte: biologische beschikbaarheid.

Curcumine en opneembaarheid

Bij Curcumine wordt misschien wel meer onderzoek gedaan naar de opneembaarheid dan naar de gezondheidsvoordelen ervan. Veel studies tonen aan dat er een relatief klein percentage daadwerkelijk wordt geabsorbeerd door het lichaam na consumptie. Vooral absorptie van curcumine na orale inname is laag doordat het niet makkelijk wordt opgenomen in ons maag-darmkanaal en er beperkte verspreiding plaatsvindt in onze weefsels. Dit komt voornamelijk doordat de Curcumine in de darm en lever wordt omgezet in inactieve metabolieten. Daarom is veel onderzoek gewijd aan het verbeteren van de biologische beschikbaarheid. De Universiteit van Californië (UCLA) had hierin de doorbraak.

Daar wisten ze de effectiviteit van curcuminesuppletie te verbeteren door curcumine aan te bieden in de vorm van SLCP (solid lipid curcumin particles). Deze ongebonden vorm van curcumine heeft zo'n 65 keer hogere biologische beschikbaarheid. Geweldig toch? Helaas niet helemaal wanneer we het patent en productieproces onderzoeken. Tijdens de productie wordt de Curcumine verpakt in een vetachtig deeltje dat bestaat uit langeketenvetten. Om dit te realiseren wordt helaas gebruik gemaakt van alcohol, druk en chemicaliën. Dat is natuurlijk precies wat we niet willen. Daarnaast bevat het supplement veel ongewenste toevoegingen (zoals HIER) en is het vetachtige deeltje dat gebruikt wordt gemaakt van soja. Deze SLCP-vorm van Curcumine verbetert dus de opname, maar brengt tegelijkertijd slechte stoffen het lichaam in. Dat wil je niet.

Liposomale Curcumine, de beste opneembaarheid!

Zoals je hebt gelezen is het dus niet simpel om een goed Curcumine supplement te vinden die werkelijk goed opneembaar is door het lichaam, gezond en verantwoord geproduceerd is en geen ongezonde stoffen bevat. Daar is verandering in gekomen met de komst van droge Liposomale Curcumine. Hierbij wordt er rondom de actieve Curcumine een liposoom vetbolletje geplaatst, vergelijkbaar met de besproken SLCP-vorm. Het grote verschil is echter dat deze droge vorm van Liposomale Curcumine geproduceerd wordt zonder hitte, druk of chemicaliën. Dit droge liposoom is zo goed gemaakt dat die niet bederft. Hierdoor is het niet nodig om bij de capsule iets toe te voegen zoals vulmiddel, antiklontermiddel of andere ongewenste stoffen. Het enige wat je binnenkrijgt is pure Curcumine en een natuurlijk liposoom vetbolletje gemaakt van lechitine van de zonnebloem.

We zijn dan ook trots dat wij deze droge liposomale curucumine in ons assortiment hebben. Deze Curcumine bevat de allerhoogste opneembaarheid en het heeft slechts twee pure ingrediënten: Curcumine en zonnebloem lecithine. Exact alles weten over deze liposomale vorm? Bekijk dan onderaan de nieuwsbrief onze blog en een recent webinar dat we erover hebben gegeven. Met onze Liposomale Curcumine ben je er dus van verzekerd dat de Curcumine die je slikt ook werkelijk wordt opgenomen en op de juiste plekken terecht komt. Stap ook over op de best opneembare Curcumine en ondersteun je lichaam en gezondheid!

Deze week Liposomale Curcumine van € 44,95 voor € 39,95

LIPOSOMALE CURCUMINE >

Waarom is Curcumine zo gezond?

Kurkuma wordt al duizenden jaren ingezet als kruid voor onze gezondheid. Dit komt door de belangrijke fytonutriënten Curcuminoïden waar kurkuma de indrukwekkende en brede gezondheidsvoordelen aan te danken heeft. Er zijn drie fytonutriënten in de curcuminoid-familie die verantwoordelijk zijn voor de gezondheidsvoordelen van het kruid: diferuloylmethaan (curcumine, de primaire curcuminoid), demethoxycurcumine en bisdemethoxycurcumine. Naast deze drie chemicaliën is turmerone een krachtige olie die voorkomt in de wortel. In meer dan 9.000 onderzoeksstudies is kurkuma en curcumine onderzocht. Dit heeft een schat aan positieve informatie opgeleverd. Uit deze onderzoeken blijkt dat de curucuminoïden communiceren met ongeveer 160 mechanismen in het lichaam om een breed scala aan processen te ondersteunen.

Curcumine wordt allereerst in verband gebracht met een positieve invloed heeft op een evenwichtige stemming en dus onze mentale balans [BRON]. Daarnaast is het kruid vooral populair om de ontstekkingsremmende werking. Het beheerst namelijk vele ontstekingsreacties in het lichaam. In recent onderzoek wordt gesproken over beheersing bij darmziektes, artritis en alvleesklierontsteking [BRON]. Deze werking zorgt er ook voor dat Curcumine helpt bij het sneller helen van wonden [BRON]. De reden dat Kurkuma eeuwen geleden al door natuurvolkeren werd gebruikt is door de verzachtende werking die het heeft op de spijsvertering. Dit werd ook gevonden in recente onderzoeken [BRON]. Opgesomd heeft Curcumine de volgende voordelen voor onze gezondheid:

  Helpt om ontstekingsreacties in het lichaam te beheersen.
  Helpt om de normale leverfunctie te ondersteunen.
  Ondersteunt de lever- en galfunctie.
  Draagt bij aan het spijsverteringscomfort.
  Draagt bij tot een betere vetvertering.
  Helpt de spijsvertering te ondersteunen.
  Helpt de gezondheid van de lever te behouden.
  Ondersteunt de mentale balans.

Deze week Liposomale Curcumine van €44,95 voor € 39,95

Bron: Earth Matters Shop


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Mijn menselijkheid is verbonden met de jouwe, want alleen samen kunnen we mens zijn.

Desmond Tutu, Zuid-Afrikaans domineeBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.