Seksualiteit in evenwicht

genegenheid-vervagen-close-up-paar

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6288
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:MIR Methode

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Gezondheid, Seksualiteit, Mannen, Vrouwen

(Mir-Methode | Mireille Mettes) Spanning in een relatie kan soms ver te zoeken zijn. De tandenborstels staan gezellig bij elkaar en daar houdt de intimiteit op. Het libido van de ene of de andere partner kan in een relatie veranderen en in langdurige periodes helemaal verdwijnen. Toch hoeft het niet van blijvende aard te zijn, zoals deze vrouw op de website schreef:

De grootste verandering is dat ik nu heerlijk diep en lang slaap en dat heeft me zoveel rust gebracht. Ook is mijn seksleven enorm verbeterd. Ik kan nu ontvangen waardoor het plezier en de frequentie zijn toegenomen. Een waar geschenk!” Willemijn

Verschillende libido’s
Het grootste probleem bij partners is wanneer beiden een verschillend libido hebben. Het is dan de kunst om het zo met elkaar af te spreken dat je er beiden vrede mee hebt. Is bij een van beiden het libido flink veranderd, dan zou de MIR-Methode daar iets in kunnen doen, doordat bijvoorbeeld het vermogen om opgewonden te kunnen raken, weer verbetert. Deze verbetering komt o.a. door stap 6 ‘Hormoonstelsel in evenwicht brengen.’ Daar waar de geslachtsorganen onvoldoende ‘prikkelende’ hormonen produceren, kan je behoefte aan seks afgenomen zijn. Wanneer deze organen weer optimaal gaan werken, verbetert je libido weer.

Na de bevalling
Bij veel echtparen is het eerste jaar na een bevalling het minst seksuele jaar. De vrouw heeft een bevalling achter de rug en is druk in de weer om voor het jonge kind te zorgen. De man heeft misschien aan de verkeerde kant van het bed gestaan en teveel zien gebeuren. Al z’n begeerte kan daardoor tijdelijk weg zijn, nog afgezien van de onderbroken nachten door de komst van het kleintje. De kunst is om in deze periode elkaar te ontzien en te begrijpen dat seks tijdelijk minder is. Knuffels, zoentjes en tegen elkaar aanzitten zijn dan prima alternatieven. Stap 7 ‘Basisbehoeften aanvullen’ speelt hierbij een rol. Je vult de behoefte aan Geborgenheid, Tederheid en Intimiteit weer aan en kunt langzaam maar zeker weer naar een leven met seks toe groeien.

Zelfvertrouwen is alles
Om een prettig seksleven te hebben, is het belangrijk dat je zelfvertrouwen hebt. Dat betekent dat je lekker in je vel zit. Je kunt van je eigen lichaam genieten en stoort je er niet aan als je lichaam niet precies lijkt op dat van een fotomodel. Je geniet van je lichaam en kunt je daardoor ontspannen wanneer je aangeraakt wordt. Om dat zelfvertrouwen te vergroten, helpt stap 4 ‘Meridianen zuiveren’ heel hard mee. De miltmeridiaan speelt daarin een grote rol. Stroomt deze meridiaan weer vrijuit, dan verbetert daarmee je zelfvertrouwen. Dat maakt ook dat jij sterker kunt aangeven wat je wel en wat je niet wilt. De kringloopmeridiaan speelt een grote rol bij het ervaren van een seksuele drive. Stroomt die vrijuit, dan is je behoefte aan seks ook vrijer.

Tussen de oren
Veel problemen rond seksualiteit zitten tussen de oren. Dat betekent niet dat je je aanstelt, maar dat je hersenen je in de weg zitten. Misschien heb je nare seksuele ervaringen gehad, misschien ben je opgegroeid in een gezin waar seksualiteit teveel of te weinig ter sprake kwam. Misschien voel je je onder druk staan dat je móet presteren in bed.

Wanneer het gaat om de opvoeding helpt stap 3 ‘Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen’. Gaat het om oude trauma’s, dan helpen alle stappen mee. Je noemt altijd alle 9 stappen en door het aaien over je hand, geef je jezelf weer de liefde die gekwetst was. Langzamerhand verdwijnen nare ervaringen naar de achtergrond en breng jij jezelf weer naar je oorspronkelijke staat van zijn: vrij en onbevangen.

Tenslotte spelen de chakra’s nog een grote rol bij seksualiteit. Chakra 5, de keelchakra speelt een rol in het bespreekbaar maken van seks. Is je keelchakra optimaal, dan ben je vrijer om te zeggen wat je wel en niet wilt. Chakra 2 is bij uitstek het chakra dat je seksualiteit regelt. Deze bevindt zich ter hoogte van je onderbuik. Is deze chakra optimaal, dan stroomt je creativiteit en je seksualiteit.

Ik wens je toe dat je een liefdevol en bevredigend seksleven hebt en dat de MIR-Methode je daarbij helpt, mocht dat nodig zijn.

Bron: Mir-Methode


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De historische groei van de mensheid kan, alles bijeen genomen, worden samengevat als en opeenvolging van overwinningen van het bewustzijn op blinde krachten - in de natuur, in de samenleving, in de mens zelf.

Leon Trotski, Russisch staatsmanBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.