Divine tunes and wild bodies, Kareem Raïhani makes it happen

Kareem Raïhani

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:15492
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Festivals en reizen, Dans, Bewustzijn, Inspiratie, Site mededelingen

(Earth Matters | door Arjan Bos) Bij het zoeken naar een geschikte dj voor een spetterende party zo’n 5 jaar geleden kwam zijn naam voor het eerst naar voren: Kareem Raïhani. We waren getipt en na wat rondvragen en online geluisterd te hebben besloten we de gok te wagen. Onze keus bleek niets minder dan de Jackpot te zijn.

Als danser is Kareem afgestudeerd aan de theaterschool in Amsterdam ('92) en heeft daarna 5 jaar in toonaangevende gezelschappen gedanst. Muziek en dans gingen voor hem altijd samen, maar toen dat niet meer te combineren viel, koos hij voor muziek. Dat is toch zijn eerste liefde: “Ik herinner me nog goed toen ik 17 was en voor het eerst in de Roxy kwam. Van de muziek was ik zo onder de indruk dat ik mezelf terplekke beloofde: dit wordt mijn leven!”. Deze diepe keuze is nog steeds voelbaar in zijn muziek. Hij is inmiddels bijna 20 jaar dj en heeft in die tijd een eigen unieke sound ontwikkeld. “Als ik zelf niet voel dat de muziek mij van binnenuit beweegt, zal ik het nooit draaien”. Kareem is altijd zijn eigen weg gegaan, niet afgeleid door de nieuwste sounds, maar heeft altijd gezocht naar dansbare muziek die je dicht bij je hart brengt en bij moeder aarde, met respect voor inheemse wijsheid en gebruik van moderne technologie. In zijn producties vind je onder andere invloeden van Tribal, Afro, Shamanic, Disco, Tantric, Gypsy, Techno, Sufi en Dance. Het muzikale avontuur wat hij met zijn danspubliek aangaat kent daarom een mix van moderne en oeroude geluiden, geeft ruimte voor hoge energie, diepe trance en faciliteert bovenal uitzinnig dansplezier.

Hij heeft meer dan 1.000 optredens op zijn naam staan, o.a. in Spanje, Panama, Miami, Zweden, België en ook op festivals zoals Lowlands, World Port Jazz, No Mind, Dance Valley, Mystery Land, Open Up, Tantric Retreats en Park Pop. Ik vroeg hem wat nou de meest memorabele momenten waren:

"Er is niet één moment dat er bovenuit springt. Elk feest of festival is uniek en of ik nou voor 80 of 8.000 man sta, ik doe het met volle overgave. Er is altijd interactie met het publiek. Met 50 man kun je dieper gaan en met 5.000 man kunnen er momenten zijn waarbij je heel veel energie tegelijk van het publiek terug krijgt. Alles heeft zijn eigen charme. Als ik toch 1 moment zou moeten kiezen is dat het Ballonenfeest in december 2012. Daar kwam alles samen. De setting was perfect, Paradiso was tot een prachtige Mayatempel omgetoverd, het was hét moment, dé plek en ik heb dat met heel veel vrienden kunnen beleven. Precious & divine moments!”

Kareem gaat voor de lezers van Earth Matters de komende tijd wekelijks muziek uitlichten en verschillende festivals bespreken die de moeite waard zijn deze zomer. Onze missie en visie hebben we met ons team recent opnieuw benoemd en toen ik hem vroeg waar hij daar persoonlijk aansluit zei hij: “Ik vind Earth Matters geweldig! Op Ibiza hebben we de luxe dat we in de ochtend met een bordje naar buiten kunnen gaan om daar allerlei zonovergoten, vers geplukt lekkers op te leggen. Met ons gezin zijn we zoveel mogelijk zelfvoorzienend en leven dicht bij de aarde. Met mijn muziek wil ik een bijdrage leveren aan het wereldwijde ontwaken."

Als je meer wilt weten over Kareem, zijn muziek wilt beluisteren of wilt weten waar en wanneer je op zijn muziek kunt dansen vind je hieronder diverse links, een steengoeie docu over dance (met Kareem uiteraard :-) en een prachtige serie foto's, soms met uitspraken van fans. Zet de muziek die we voor je hebben aangezet maar even wat harder & enjoy!

 • management & boekingen: 
  HeartFire | Daniëlle Doeve 
  E: [email protected]
  M: + 31 6 39 71 99 92
  W: www.heartfire.nl
  Skype: danielledoeve

  HeartFire organizes concerts, events and workshops which inspire and touch the heart. 
  A co-creation of Jeroen van Kemenade & Daniëlle Doeve
  Like HeartFire on Facebook & Twiiter for upcoming concerts/events

"Ik stond vorige week donderdag om 12 uur s'avonds op de parkeerplaats bij ons kantoor. Heb met Kareem op de ipod op tot half twee staan dansen, helemaal alleen in het donker bij het maanlicht, compleet uit m'n plaat, echt super vrij en vet gevoel! Your music is divine: Gracias señor!" 

Home sweet home: Ibiza,

"Kareem...wat ben je toch een meester in wat je doet...al de hele dag heb ik weer een glimlach op mijn gezicht, loop ik zingend door de supermarkt en sta ik dansend in de keuken...na een avond Nataraj is m'n hart nog verder open en vind ik iedereen lief en muziek net ze belangrijk als zuurstof! 

En natuurlijk ook dankzij iedereen op de dancing'flow...tribe of open hearts   one love" 

Open Up met Carrie Tree                                                     

 

 

Divine & Wild 

"Kareemtastisch!" 

"Als mens(heid) lopen we energetisch gezien als een soort acupuntuurnaald op de aarde.
Dansvreugde = healing in actie"  (@ Nataraj Groningen):

Ballonenfeest 2012

PLaying at Ecstatic Dance IbizaGarden of Light Ibiza

Smile and shine!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!

"We all love you Kareem! Massive gratitude!"

"Through music & dance we embrace the ancient, present & future, acoustics & electronics, tribal & urban, hitech and roots. Connecting with the Self, Mother Earth and the Universe, the dancer becomes the dance.”

Kareem Raïhani


Geplaatst door Arjan Bos.
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De mate van het ontbreken van een diepgaand vertrouwen in het leven bepaalt het tempo waarin de wijzer van links naar rechts tikt. Het vormt de ernst van de labels en de omvang van de klok, die menselijkerwijs spiegelt de tijd soms zo dringend nodig te hebben om zich te herinneren van bestaan dat zichzelf wil uitdrukken.

Uit echt van Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.