De 45 meest geneeskrachtige groenten - De culinaire medicijngids

Detail bookcover

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:28093
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Succesboeken.nl

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Voeding, Media en agenda, Boeken, Aarde en milieu, Land- en tuinbouw, Zelfvoorziend leven

(Succesboeken) De 45 meest geneeskrachtige groenten mag zonder meer als een culinaire gids worden beschouwd. De bijna ‘vergeten’ groenten zoals alfalfa, boerenkool, pastinaak en snijbiet worden weer de waarde toegedicht die ze verdienen en vrij onbekende groenten als cassave, chayote en paksoi worden geheel terecht onder de aandacht gebracht.

Al met al zijn er dus heel wat mogelijkheden om in gezonde maaltijden de nodige variatie in kleur, smaak en vorm te stoppen, want groenten eten hoeft helemaal niet saai of smakeloos te zijn. Wie zelf verantwoordelijkheid wil nemen om zijn gezondheid op een natuurlijke en vooral veilige manier een boost te geven, komt ook ruim aan zijn trekken met dit boek.

Denk hierbij aan eenvoudige, doch efficiënte middelen zoals rode biet bij hoge bloeddruk, knoflook en olijven in de preventie van hart- en vaatziekten, mierikswortel om de luchtwegen te verzorgen of sopropo om de bloedsuikerspiegel beter te regelen. Maar met groenten kunnen we ook het monster ‘kanker’ heel wat tegenwerk bieden, zoals bij broccoli, waterkers en shiitake duidelijk blijkt. De 45 meest geneeskrachtige groenten bevat een schat aan informatie, waardoor het bij iedereen die in de gezondheidssector werkzaam is als naslagwerk op de boekenplank mag staan of bij iedere bereider van maaltijden binnen handbereik in de keuken hoort.

Overige productinformatie:
304 pagina's
ISBN: 9789079872725
Uitvoering: Softcover
Auteur: Thomas Dijkman
Prijs: € 24,95    
Om te bestellen klik hier

Over de auteur:
Thomas Dijkman was van jongs af aan geïnteresseerd in gezonde voeding, vooral wat betreft groenten en fruit. Over gezonde voeding las hij tientallen boeken en honderden wetenschappelijke artikelen. Hij heeft van het onderwerp gezonde voeding een zelfstudie gemaakt, doordat hij research deed voor ruim 700 artikelen over de geneeskracht van groenten, fruit, noten, zaden, zuivel en planten. Regelmatig krijgt hij verzoeken om artikelen in vaktijdschriften te plaatsen. Een van die artikelen is de aanleiding tot dit boek geweest. Dit boek behelst slechts een gedeelte van de opgedane kennis van de auteur Thomas Dijkman.

Wist je dat: 

  • rode bietjes heel goed zijn tegen hoge bloeddruk?
  • bloemkool ontstekingsremmend werkt?
  •  boerenkool omega 3 en omega 6-vetzuren bevat?
  • het wetenschappelijk is bewezen dat het regelmatig eten van broccoli een kankervoorkomende werking heeft?
  • champignons goed zijn tegen hart- en vaatziekten en boordevol vitaminen zitten?
  • bij het opwarmen van groenten in de magnetron alle energie in die groenten verloren gaat?
  • knoflook aderverkalking tegen kan gaan?
  • mierikswortel een natuurlijke plaspil is, zonder bijwerkingen?
  • dit boek boordevol staat met gezonde wetenswaardigheden?

De redactie van Earth-Matters maakt wekelijks een keuze uit boeken die voor haar lezers interessant kunnen zijn. Als u bij Succesboeken een boek bestelt ontvangt Earth-Matters een gedeelte van de verkoopprijs. Hiermee ondersteunt u Earth-Matters en haar visie. Onze dank daarvoor!

Bron: Succesboeken


Geplaatst door Käthy Gritter
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De ware betekenis van verlichting is met wijd open ogen kunnen kijken naar alles wat donker is.

Nikos Kazantzakis, Grieks filosoofBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.