Al je biologische boodschappen gratis thuisbezorgd: Het succes van webwinkel BeterBio.nl verklaard

Beter Bio Bus

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:36708
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:BeterBio

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Gezondheid, Voeding, Biologisch, Earth Company, Duurzaam in bedrijf

(Earth Matters | Advertorial) De biologische sector groeit de laatste jaren ontzettend hard. In de eerste helft van 2013 zelfs met 11,2%. Duidelijk is dat biologisch eten veel mensen aanspreekt. Daarnaast wordt online winkelen steeds populairder. Voeg deze trends samen en je begrijpt dat biologische webwinkels in de lift zitten. Wij spraken met Koj Kamphuis (38) van biologische webwinkel BeterBio.nl voor een korte toelichting.

Biologisch is lekker!

De biologische wereld is flink met zijn tijd meegegaan. Biologische winkels en restaurants zijn tegenwoordig mooi en toegankelijk en op steeds meer plaatsen te vinden. Het is niet meer alleen groente en fruit dat je er vindt, je kunt alles wat je nodig hebt biologisch krijgen. Het sterk gegroeide biologische assortiment in winkels (groente, fruit, zuivel, brood, vlees, vis, etc.) sluit goed aan bij wat mensen willen. Dat maakt het makkelijk voor biologisch te kiezen.

Kwaliteit en service

Wie een beetje speurt op internet vindt in vele regio's tal van biologische bezorginitiatieven. Toch sterven er vele een zachte dood. Het blijkt een knap lastige markt om je in staande te houden. Koj hierover: "De biologische consument is behoorlijk kritisch. Die betaalt meer voor biologisch, maar verwacht wel dat de kwaliteit altijd top is, elke week weer. Bij BeterBio.nl kunnen we die kwaliteit blijvend leveren door onze jarenlange ervaring en goede contacten met honderden regionale telers. Daarnaast is de logistiek zo strak geregeld dat wat een klant vanmorgen bestelt, vanmiddag soms nog wordt geoogst en morgen heb je het dan al in huis. Ook de bezorgkosten zijn een factor. Wie wekelijks zeven euro of meer voor het transport moet betalen, is op jaarbasis een flink bedrag kwijt. BeterBio.nl heeft er bewust voor gekozen gratis te bezorgen en dat kan alleen omdat we efficiënt werken. Maar ook het assortiment moet voldoende groot zijn, want anders moet je alsnog naar een (fysieke) winkel. Veel van onze klanten vinden een wekelijks groente- en/of fruitpakket prettig. Vergeet het belang van goede service niet, klanten willen immers het gevoel hebben in een echte winkel te kopen of op de markt te staan. De website van BeterBio.nl is daarop ingericht. Je kunt er precies aangeven wat je wilt. Dus als je maar één rode ui nodig hebt voor een gerecht, dan hoef je niet meteen een kilo te bestellen."

Het gemak van gratis thuisbezorgd

Ontstaan in Groningen uit de marktkraam van de Groninger Biologische Groentehandel is webwinkel BeterBio.nl razendsnel een begrip geworden. Wekelijks krijgen vele klanten in delen van Groningen, Friesland en Utrecht hun bestellingen aan huis geleverd. En het bedrijf groeit door. Koj: "Ja, het gaat heel goed. Ik ben zelf bezig om de eerste routes in de Stadsregio Arnhem - Nijmegen (20 gemeenten) op te zetten. Na de zomervakantie gaan we daar ook bezorgen. Ik begrijp dit succes ook wel. Zelf ben ik ook een tevreden klant. Ik woon in Zuidlaren (een dorp) en jarenlang gingen mijn vrouw en ik elke zaterdag vóór alle drukte met de auto de stad in, een parkeergarage zoeken, de biologische markt op en met loodzware tassen weer terug. Nu hoeft dat niet meer en ik kan, als onze kleine dat toelaat, zaterdag lekker uitslapen. Veel mensen zijn druk en die ervaren het als zeer luxe dat hun boodschappen gratis worden thuisbezorgd."

Duurzaamheid

Koj: "BeterBio.nl werkt alleen met gecertificeerde biologische producten en er is een onafhankelijke instantie die dit controleert. Veel streekpakketten in verschillende regio's wekken de indruk biologisch te zijn, maar zijn dit vaak niet (helemaal). Maar met een keurmerk houdt het niet op. Zo wordt er veel aandacht besteed aan de hele keten: het kantoor van BeterBio.nl is bijvoorbeeld papierloos en onze bezorgbussen rijden op groengas, de schoonste brandstof die nu beschikbaar is. We bezorgen pas als er ergens voldoende belangstelling is om een route efficiënt te kunnen rijden. Zo probeert BeterBio.nl het milieu zo weinig mogelijk te belasten."

Meer weten over BeterBio.nl of klant worden?

Wil je klant worden en woon je in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen? Meld je dan aan op arnhem.beterbio.nl of nijmegen.beterbio.nl! Als nieuwe klant ontvang je proefkorting. Woon je ergens anders in Nederland? Kijk dan op deze kaart of BeterBio.nl al bij jou bezorgt. Meld je dan aan op BeterBio.nl.

Bron: www.beterbio.nl


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Liefde en mededogen zijn noodzakelijk, geen luxe. Zonder deze twee kan de mensheid niet voortbestaan.

Dalai Lama, Tibetaans monnikBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.