Chia zaden - Superfood

Chia Seeds

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:18451
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:The Real Food Channel

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Voeding, Biologisch, Supplementen, Voeding als medicijn, Vegetarisch, Veganisme, Geografisch

(The Real Food Channel) Chia, het zaad van de Salvia hispanica plant, is een superfood. Het is rijk aan omega 3-vetzuren en bevat meer omega-3 dan zalm! Het helpt de ...piep... te reguleren en is een uitstekende bron van zowel antioxidanten en vezels.

Chia zaad heeft een lange historie en gaat terug tot de Azteken in Centraal Mexico, waar het gegeten werd als graan, als mix met andere granen, opgelost als drank in water, verwerkt tot meel en gebruikt als medicijn. In de beide Azteekse Codexen, de Codex Mendoza en de Florentine Codex, beide uit de 16e eeuw wordt de plant Salvia met zijn toepassingen beschreven en afgebeeld. Chia zaad was een van de basisvoedingsmiddelen in die tijd naast mais, bonen en amaranth.

Chia is een compleet eiwit, met alle negen essentiële aminozuren die ons lichaam niet kan synthetiseren. Chia zaden hebben een milde nootachtige smaak en kunnen worden toegevoegd aan salades, smoothies en gebak. De onderstaande video gaat over de voordelen voor de gezondheid en hoe Chia wordt geteeld.Chia is met gemiddeld 64% de rijkste bron van plantaardige omega 3 vetzuren, ALA. De zaden bevatten zo'n 35% olie, een zeer hoog eiwitgehalte 20% en 40% koolhydraten. De aminozuur samenstelling is heel compleet en de opname hiervan door het lichaam gaat snel. Chia zaden absorberen tot 12 maal hun gewicht aan water waarbij een gelatineachtige vloeistof ontstaat wat op zijn beurt zorgt voor een barrière tussen de koolhydraten en de enzymen in de maag. Hierdoor verloopt de omzetting van de koolhydraten in suikers langzamer.

Geïnteresseerd in Chia Zaad? Klik dan hier.

Bron: therealfoodchannel.com, orongo.nl


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Er is niets meer kunstzinnig dan van mensen te houden.

Vincent van Gogh, Nederlands kunstschilderBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.