De groene middeleeuwen | Duizend jaar gebruik van planten (600 tot 1600)

Groene middeleeuwen

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6125
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Succesboeken.nl

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Boeken, Gezondheid, Voeding, Vegetarisch, Voeding als medicijn

(Succesboeken | Lecturis) Groen heeft eind vorige eeuw een andere kleur gekregen. Groen was vroeger gewoon groen, toen werd groen links, en nu is groen gezond en verstandig. Maar hoe ging men langer geleden, in de late Oudheid en de Middeleeuwen met groen om? De bevolkingsomvang was vele malen kleiner en men had nog nooit van duurzaamheid gehoord, maar men kende de natuur om zich heen door en door. 

Dit boek gaat over de kennis van planten en waar die kennis vandaan komt. Hoe gebruikte men sinds de Oudheid de aarde, de planten en wat wist men van hun voedingswaarde of hun genezende werking? Van welke planten kon men organische kleurstoffen maken, zoals indigo, wede (beide blauw) en kraplak (rood)? Kan men dat door middel van technisch onderzoek vandaag vaststellen? Welke planten kon men in een negende-eeuwse kloostertuin vinden en wat is de symbolische betekenis van planten in de sacrale en wereldse literatuur? 

Op al deze zaken gaat De groene Middeleeuwen in, met een hoofdrol voor het schrift en de prachtige illustraties uit talrijke middeleeuwse handschriften, die zich als goed bewaarde geheimen in Nederlandse bibliotheken en musea bevinden. Fantasie en werkelijkheid zijn er soms wonderlijk verweven. Zo blijkt bijvoorbeeld de mandragora in eerste-eeuwse teksten om zijn bijzondere eigenschappen bekend te zijn.

Overige productinformatie:
ISBN: 9789462261075 
Uitvoering: Hardcover
Auteur: Linda IJpelaar en Claudine A. Chavannes-Mazel 
Uitgever: Lecturis
Prijs: € 39,95
Om te bestellen klik hier

De redactie van Earth Matters maakt een keuze uit pas uitgekomen boeken die voor haar lezers interessant kunnen zijn. Als u bij Succesboeken een boek bestelt, ontvangt Earth Matters een gedeelte van de verkoopprijs. Hiermee ondersteunt u Earth Matters en haar visie. Onze dank daarvoor!

Bron: Succesboeken, Lecturis


Geplaatst door Käthy Gritter
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Om jezelf te leren kennen moet je kijken hoe je met andere mensen omgaat.

Bruce Lee, Amerikaans KungfuspecialistBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.