Zinvol ontwikkelen: Leiderschap zonder hiërarchie

Detail bookcover

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:9647
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Succesboeken.nl

Gekoppelde categorieen
Earth Company, Slimmer werken, Media en agenda, Boeken

(Hans van der Veen) Modern leiderschap vereist kwaliteiten als integriteit, betrouwbaarheid en visie, en talenten op het gebied van organiseren, inspireren en motiveren. Het ontwikkelen en toepassen van deze kwaliteiten staat onder druk door de waan van de dag. Deze tijd wordt gekenmerkt door veranderingen die zich in een steeds hoger tempo voltrekken, toenemende onzekerheid en steeds meer complexe keuzemogelijkheden.

De auteur wil managers, leiders en medewerkers bewustmaken van hun rol, bijdrage en invloed binnen hun organisatie en hen daartoe inzicht bieden in systemen en patronen. Hij reikt een methodiek aan die het halen van resultaten baseert op zinvol bezig zijn: deze visie wordt naar de praktijk vertaald met behulp van een concreet format.

Zinvol ontwikkelen slaat een brug tussen theorieën over leiderschap en de dagelijkse praktijk. Door het hanteren van de methodiek die in dit boek wordt geïntroduceerd, wordt ‘on the job’ leiderschap ontwikkeld.

Dit boek is geschreven voor diegenen die kansen willen benutten en een positieve, relevante bijdrage willen leveren aan hun (werk)omgeving.

BookcoverOverige informatie:
160 pagina's
ISBN: 9789024400652
Uitvoering: Softcover
Prijs: € 25,50
Om te bestellen klik hier

Over de auteur:
Hans van der Veen is werkzaam als coach (Nobco senior practitioner) en trainer in onder andere leiderschap, coaching en communicatie. Daarvóór heeft hij in de consultancy ervaring opgedaan in leidinggeven en in het begeleiden van projecten en veranderingsprocessen.

“In dit handboek leer je op een ontwikkelingsgerichte manier projectmatig werken. Er wordt een methodiek aangereikt, gebaseerd op een inspirerende visie.” 
-  Rudy Vandamme, zelfstandig onderzoeker, opleider en schrijver van onder andere Handboek coachend leiderschap en De vork.


Bron: Succesboeken.nl


Geplaatst door Käthy Gritter
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

“We’ll know our disinformation program is complete when everything the American public believes is false.”

William Casey, CIA-directeur (1981)Bij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.