Eerste verpakkingsvrije, afvalloze supermarkt in de VS komt naar Austin, Texas

The Wall

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:8585
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Treehugger

Gekoppelde categorieen
Earth Company, Duurzaam in bedrijf

(Treehugger | vertaling Pauline Fransen) Het is de laatste jaren steeds moeilijker geworden om overbodig verpakkingsmateriaal te vermijden voor de dagelijks boodschappen, maar er zijn plannen voor een winkel in Austin (ook de thuisbasis van Whole Foods) die gespecialiseerd is in lokale en biologische ingrediënten, maar nog belangrijker, die een einde zal maken aan alle verpakkingen van de winkel. Als deze slaagt en de bulktrend slaat aan, dan kan de milieuvoetafdruk -- olieconsumptie en vervoersemmissie in het bijzonder -- van de wekelijkse boodschappen in de VS drastisch verlaagd worden.

In.gredients is van plan om de allereerst "verpakkingsvrije, afvalloze supermarkt" van het land te worden. GOOD beschrijft de winkel op deze passende en geweldige manier: "Het is alsof de speciale bulkvoedselafdeling rebelleerde en de rest van de traditionele supermarkt heeft overgenomen."

GOOD omschrijft de voordelen van bulkvoedsel in getallen:

Amerikanen voegen dagelijks 260 miljoen kilo voedselverpakkingen toe aan de storthoop; terwijl voorverpakt eten consumenten dwingt om meer te kopen dan ze nodig hebben, proppen zij hun buiken en hun afvalbakken vol: 27 procent van al het voedsel dat in de VS de keuken in komt, wordt gewoon weggegooid.

Veel supermarkten hebben nu bulkvoedselafdelingen voor droge producten, maar dat is slechts een klein deel van een veel grotere winkel die gespecialiseerd is in grote verpakkingen. En vloeistoffen in bulk kopen is niet eens een optie.

Breng bulkkopen terug

Er waren ooit winkels door het hele land die bulkvoorraden hadden en je toestonden om met je navulbare trommel te komen voor de dingen die moeilijker waren om in bulk te kopen, zoals vloeibare zeep en wasmiddel, maar die winkels zijn dicht, of zijn in ieder geval opgehouden met de bulkoptie, een voor een. Whole Foods heeft een klein gedeelte voor vloeibare zeep in bulk en waarschijnlijk hebben andere kleine winkels dat ook (voeg gerust informatie hierover toe in de comments), maar deze gedeeltes zijn miniscuul vergeleken met de rijen en rijen van plastic flessen en overbodig verpakkingsmateriaal.

Zolang bulk het alternatief is en niet de winkel domineert, zal het het koopgedrag van mensen -- en hun afvalproductie -- niet op grote schaal beïnvloeden.

De afvalstroom beperken

Hier zijn nog wat getallen voor je: ongeveer 50 procent van het plastic afval in de VS is afkomstig van verpakkingen en flacons. Volgens de EPA bestond in 2008 ongeveer 31 procent van het huishoudelijk afval in de VS uit flacons en verpakkingen. Dat is 69621 kiloton -- en minder dan de helft daarvan wordt hergebruikt.

Door de optie van verpakking volledig te schrappen in de winkel betekent ook dat je een groot deel van een afvalstroom van de natie schrapt in één kleine stap.

Als een winkel als In.gredients een succes is, zal het dan grote merken stimuleren om bulkopties aan te bieden in winkelketens, en deze winkelketens stimuleren om deze opties te accepteren en te promoten? Het zal fantastisch zijn als we zo ver komen dat je met een navulbare fles naar de Walmart of Target gaat en het daar met shampoo of wasmiddel vult, en de winkel verlaat met niet meer verpakkingsmateriaal dan waar je mee binnenkwam.

Medeoprichter van In.gredients Christian Lane zei in een persbericht: "Eerlijk gezegd, wat normaal is in de levensmiddelenhandel is niet gezond voor consumenten noch voor het milieu... Naast de gezondheidsissues die aan de gewone voedselproductie hangen, is bijna al het voedsel dat we in de supermarkt kopen voorverpakt, waardoor we geen andere keus hebben dan door te gaan met het kopen van voorverpakt voedsel dat niet altijd herbruikbaar of recyclebaar is."

Maar dit komt er alleen als In.gredients voldoende geld binnenhaalt om van start te gaan, wat ze proberen te doen op IndieGoGo.com.

 

Bron:

www.treehugger.com


Geplaatst door Pauline Fransen

Pauline Fransen

Ik ben bij Earth Matters terecht gekomen toen ik op zoek was naar vrijwilligerswerk op het gebied van duurzaamheid. Duurzaamheid is een heel breed onderwerp. Mijn interesse ligt vooral bij duurzaamheid op het gebied van voedsel en energie. Hoe gaan we (als mensheid) om met schaarste? Schaarste aan grondstoffen, maar ook schaarste aan schone lucht om te ademen en schoon water om in te zwemmen...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Pauline FransenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Spelen omvat een geniale niet te definiëren energie, die op onnavolgbare wijze het binnenste verbindt met diens ware bron. En ware geaardheid zal zich weldra uiten, in zelf scheppend vermogen.

Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.