Het wereldwijde fenomeen Earthing ofwel "Aarden"

https://www.earthingnederland.nl/

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6565
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earthing Nederland

Gekoppelde categorieen
Earth Company, Gezondheid

(Earthing Nederland) Clint Ober, een gewezen elektronica expert uit de Verenigde Staten, kwam in 1998 tot de ontdekking dat het fysiek contact met de aarde onze gezondheid en het functioneren in het dagelijks leven bevordert. De oerenergie die uit de aarde komt is het ultieme middel tegen chronische ontstekingen en veroudering.

Advertorial

Earthing ofwel Aarden is het fysiek contact maken van je lichaam met de aarde om op een natuurlijke manier klachten te verminderen, zoals ontstekingen, pijn, stress, slapeloosheid, snurken en hoofdpijn. Daarnaast verbetert Aarden het immuunsysteem, het energieniveau en het zelfhelend vermogen, vertraagt Aarden het verouderingsproces en beschermt Aarden tegen de negatieve effecten van Elektro Magnetische Straling.

Bij fysiek aarden gaat het om het fysieke, lijfelijke contact tussen mens en Aarde. Met andere woorden: liggend, zittend, lopend op de grond zonder isolerende lagen (!) tussen jou en Moeder Aarde.
Dit in tegenstelling tot “energetisch aarden”, een belangrijk onderdeel van alle vormen van meditatie.

Het menselijk lichaam is geëvolueerd terwijl het in contact was met de aarde en heeft dit natuurlijke contact nodig om goed te functioneren. In onze moderne tijd, waarin we op schoenen lopen, onze huizen geïsoleerd hebben en niet meer op de grond slapen, is dit proces verstoord. Het is één van de oorzaken van chronische ontstekingen, chronische pijn, chronische vermoeidheid, slaapproblemen, auto-immuunziekten en een versneld verouderingsproces.

Clint Ober dacht in het begin voornamelijk aan het effect dat Aarden heeft op de verstoring die elektrische apparatuur en elektrische leidingen op de mens veroorzaken. Als iemand geaard is, wordt hij minder verstoord en wordt hij beschermd tegen de invloed van allerlei elektromagnetische velden. Bij zijn eerste experiment op zichzelf mat hij, toen hij zichzelf op bed had geaard, een lager voltage (wisselspanning die opgewekt werd door de elektromagnetische velden van de elektriciteitsleidingen en apparaten in zijn huis) op zijn lichaam. Hij sliep meteen beter. Toen hij ging experimenteren bij vrienden, rapporteerden zij ook positieve resultaten, zoals beter slapen, minder pijn en zich beter voelen. Hij vermoedde dat de verlaging van de wisselspanning op het lichaam voor minder stress zorgde en dus beter slapen tot gevolg kon hebben, maar andere verbeteringen kon hij daaruit niet verklaren.

Nieuwsgierig geworden naar het “waarom” van de positieve respons op zijn aardingsproducten (hij had inmiddels rubberen aardingsmatjes ontwikkeld en katoenen lakens met geleidend fijn zilverdraad daarin geweven) zocht en vond Clint Ober enkele medici en onderzoekers bereid om verschillende testen en wetenschappelijke onderzoeken uit te voeren.

Ons lichaam maakt continu vrije radicalen aan, een mechanisme dat indringers zoals bacteriën, virussen en onbekende stoffen doodt en beschadigd weefsel afbreekt om afgevoerd te worden. Deze immuunrespons wordt ook wel ontstekingsrespons genoemd. De vrije radicalen schakelen indringers uit door een elektron weg te nemen, wat belangrijk is voor je gezondheid.

Feit is dat het lichaam meer dan voldoende vrije radicalen aanmaakt, meer dan we nodig hebben.
Vrije radicalen worden door ons lichaam ook geproduceerd in reactie op vele processen:

• als “bijwerking” van de energieproductie en stofwisselingsprocessen in onze cellen.
• door voeding en levensstijl (bijvoorbeeld te veel eten, geraffineerde voeding, te veel eiwitten, een hoog stressniveau, bovenmatige fysieke inspanning zoals bij topsport).
• door externe omstandigheden zoals luchtvervuiling, elektrosmog en elektromagnetische straling, sigarettenrook, pesticiden, röntgenstralen, bepaalde medicijnen, veel vliegreizen, belasting door zware metalen, et cetera.

Een teveel aan vrije radicalen is echter niet goed. Aan het eind van het herstelproces na een ontstekingsrespons dient een teveel aan vrije radicalen geneutraliseerd te worden door vrije elektronen uit antioxidanten of andere vrije elektronen in het lichaam. Als er te weinig vrije elektronen zijn, dan kunnen de vrije radicalen het gezonde omringende weefsel binnendringen en halen ze bij gezonde cellen een elektron weg. Met als gevolg dat deze gezonde cellen ziek worden. Er ontstaat opnieuw een immuunrespons en het immuunsysteem produceert nog meer vrije radicalen. Zo komt het lichaam in een neerwaartse spiraal terecht en zou je kunnen zeggen dat de waakhond die de baas heeft beschermd, op een bepaald moment de baas zélf aanvalt. Op die manier kunnen chronische ontstekingen ontstaan. Het wordt in de moderne wetenschap steeds duidelijker dat chronische ontstekingen de oorzaak kunnen zijn van vele hedendaagse chronische en auto-immuunziekten, zoals MS, reuma, fibromyalgie, nierproblemen, darmstoornissen, allergieën, chronische (hoofd)pijn, slaapproblemen, diabetes, hart en vaatziektes, maar ook van kanker en van een versneld verouderingsproces.

De aarde heeft een overvloed aan vrije elektronen, nodig om de overtollige vrije radicalen te neutraliseren. Door contact te maken met de aarde stromen die vanzelf je lichaam in wanneer daar een tekort is. Te veel stroomt automatisch naar een tekort, tot er een evenwicht is in je lichaam. Vrije elektronen kun je ook verkrijgen uit antioxidanten van bepaalde voeding, superfoods en supplementen. Toch haal je de makkelijkste en goedkoopste antioxidant niet uit een potje, maar gewoon uit de aarde. Het contact met de aarde hebben we, net als goede voeding, schoon water, zonlicht en lucht, nodig voor een goede gezondheid.

Uit ruim 10 jaar wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Aarden nog veel meer voordelen heeft.
Om er een paar te noemen:


• Aarden heeft een grote invloed op het stresshormoon cortisol. Het cortisolniveau gaat omlaag en komt meer in balans met het natuurlijke ritme1. Hierdoor gaan mensen beter en dieper slapen, hebben minder pijn, minder emotionele stress, minder last van problemen als angst, depressie en prikkelbaarheid en hebben ze overdag meer energie.
• Aarden zorgt ervoor dat het bloed aanzienlijk minder klontert2, waardoor het beter gaat stromen en beter in staat is om zuurstof te transporteren. Mensen die bloedverdunners gebruiken zien dat zij sinds het geaard slapen de medicatie soms flink kunnen verlagen. Ook de bloeddruk komt door het aarden beter in balans.
• Aarden kalmeert de linkerhersenhelft (analytisch brein) en stimuleert de rechterhersenhelft (creatief brein)3. Daarom is aarden ideaal voor creatief werk en om het hoofd rustig krijgen voor het slapen gaan of na een hectische dag.
• Aarden versnelt het helingsproces bij ziekte en het herstel na intensieve sport en bij sportblessures4. Aarden verbetert sportprestaties.
• Aarden vermindert of stopt het snurken en vermindert slaapapneu.
• Aarden vermindert of elimineert jet lag doordat je wordt aangesloten op het circadiaanse ritme van de aarde op de plaats waar je je op dat moment bevindt.

Wat wel belangrijk is om te weten: hoe meer uren fysiek geaard doorgebracht, via de blote voeten buiten op gras of zand en/of via de aardingsproducten binnen, des te meer effect. In contact met de aarde is onze natuurlijke staat van zijn! Met een aardingslaken of aardingsmat in bed heb je zonder enige extra inspanning al zeven à acht uren fysieke aarding te pakken. Daarnaast is het aarden middels een aardingsmat tijdens het werken met de computer of bij de tv een goede manier om de spanning en stress op je lichaam te verminderen. Voor velen blijken deze twee manieren van aarden, het liefst beide, voldoende om klachten te verminderen of zelfs geheel klachtenvrij te worden. Als je stopt jezelf fysiek te aarden, hebben de klachten de neiging om op termijn terug te komen. We hebben dit contact nodig om optimaal te kunnen functioneren.

Nog niet alle helende effecten kunnen worden verklaard, maar duidelijk is dat onze eigen Moeder Aarde een genezeres zonder weerga is. Mits wij de moeite nemen om onszelf fysiek met haar te verbinden.

Earthing Nederland verkoopt ’s werelds beste aardingslakens voor onder uw eigen hoeslaken en de originele Earthing aardingsmatten.

Voor meer informatie en het bestellen van producten: www.earthingnederland.nl

Voetnoten:
1: Onderzoek naar het effect van aarden op het cortisolniveau, Journal of AlternativeandComplementaryMedicine, 2004
2: Onderzoek naar het effect van aarden op de viscositeit van bloed en de zetapotentiaal van rode bloedcellen, Gaetan Chevalier en Stephan Sinatra, 2009
3: Onderzoek naar het effect van aarden op de werking van het zenuwstelsel, Gaetan Chevalier en KazuhitoMori, Institute for Human Science, 2004
4: Onderzoek naar het effect van aarden en het herstel na sportieve inspanningen, Journal of AlternativeandComplementaryMedicine, 2010

 

Bron: Earthing Nederland


Geplaatst door Advertenties

Advertenties

Waarom adverteren op Earth Matters?
Bij Earth Matters adverteren is: “adverteren vóór de doelgroep dóór de doelgroep”. Uw klanten en onze bezoekers zijn namelijk één en dezelfde...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van AdvertentiesLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wetenschappers hebben bewezen dat het onmogelijk is om bij vérspringen een grotere afstand te behalen dan tien meter, maar ik luister niet naar zulke praatjes. Dergelijke gedachten hebben de neiging om zich in je voeten te nestelen.

Carl Lewis, Amerikaans atleetBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.