26-03-14 | Zinderende voordracht Going Home "Life and live" with Leonard Cohen

leonard-cohen-328

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:5911
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:De Bewuste Zaak

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Muziek, Literatuur

(Lezing | De Bewuste Zaak) Wat mag je verwachten? Centraal staat Leonard Cohen. Sinds de jaren vijftig al is hij onafgebroken en eigenzinnig artistiek en maatschappelijk bezig als schrijver, dichter, zanger, songwriter, vrouwenliefhebber, filosoof en 'levenskunstenaar'. Dit jaar verschijnt het cijfer tachtig op zijn jaarteller en toch wordt hij wereldwijd met de dag populairder. Overal waar hij optreedt, zijn de tickets in recordtempo aan de man én de vrouw gebracht. Hij spreekt werkelijk iedereen aan. Maar waarom? Wie is hij? Hoe is zijn leven en carrière verlopen? Waarnaar zocht hij en heeft hij het gevonden?  Wat is de diepere betekenis van zijn songs? Waarom gaat er zo'n magische uitstraling uit van deze man? Voor de meeste mensen blijven deze vragen open.

Peter Vereecke, gewezen burgemeester in België en initiatiefnemer van de burgerbeweging Belfort-group, kreeg in de weken voor 21 december 2012 een onweerstaanbare aandrang om zich hierin intens te verdiepen. Het resultaat is een boeiende, intieme, inspirerende en filosofische voorstelling geworden, waarbij aan de hand van een powerpoint en met uitvoerig klank- en beeldmateriaal het verhaal wordt verteld van een buitengewoon leven, werk, muziek en mens. Rode draad is 'going home': ons aards bestaan als (zoek)tocht naar ons ware (t)huis. En 'onderweg' zullen we zien, horen en ervaren dat zijn teksten poëtische pareltjes, spiritueel diepgravende meditaties en emotionele kuitenbijters zijn, waarbij iedereen persoonlijk be- en ontroerd wordt.

Deze voorstelling richt zich tot iedereen: zowel wie Leonard Cohen al (lang) waardeert als wie van deze gelegenheid wil gebruik maken om kennis te maken met een groot artiest en hoogstaand medemens. Kennis van het Engels is echt niet vereist want van de songs waar dieper op ingezoomd wordt, krijg je de vertaling erbij. We garanderen dat iedereen met een warm gevoel naar huis gaat.

We hopen je te mogen begroeten 26 maart!

Uw gastheer: Peter Vereecke
Aanvang: 20.00u (zaal open vanaf 19.30u) in het Hampshire BOSHOTEL Vlodrop/Roermond
De Bewuste ZaakKosten: €15,00 p/p incl. koffie en thee
Organisatie: De Bewuste Zaak
Aanmelding en info via e-mail: [email protected]  

Bron: De Bewuste Zaak


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik ben niet bang om dood te gaan, ik wil er alleen niet bij zijn als het gebeurt.

Woody Allen, Amerikaans acteur en filmmakerBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.