Doe Maar voor de dansvloer

Doe Maar

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:5547
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Muziek, Dans, Media en agenda

(Earth Matters | door Kareem Raïhani) Toen het idee ontstond om een blog te gaan schrijven, kreeg ik gelijk een goed gevoel. Deze vooral muziek gerelateerde blog begint in de maand dat mijn remix van, ik mag wel zeggen Nederlands grootste band ooit, Doe Maar gereleased wordt. Deze maand is het ook nog eens precies dertig jaar geleden dat zij hun afscheidsconcert gaven. Zoveel synchronisatie kan ik niet voorbij laten gaan.

Het begon drie jaar geleden toen DJ Isis mij vertelde over haar project om Doe Maar nummers te remixen, en of ik daar interesse voor had. Jazeker dus!

Drie jaar geleden had ik al Zing Vecht Huil Bid van Ramses Shaffy geremixt en die sloeg in als een bom. Wat mij vooral opviel is dat niet alleen de oudjes, maar ook de jongeren uit volle borst meezongen, en dat op een heel cool/hip technofeest. Wat “not done” was, bleek een grote dansvloerkraker. Het was duidelijk, Ramses is van alle leeftijden en zit in de Nederlandse cultuur gebakken. Zo ook met Doe Maar, mijn generatie en ouder, en de 20+ers zingen wederom uit volle borst: Béééle Heléééne… Ah ah ah ahah ah…

Zo ging het persbericht eruit en zo zat ik bij Humberto’s Late Night op de nationale tv.

Nu kijk ik zelf al vijftien jaar geen tv, dus ik wist pas drie uurtjes voor aanvang dat dit programma bestond en dat het inmiddels dé late night show op tv is.

Wat een reacties krijg je dan: ik ben gebeld, gemaild, gefacebookt, gewhatsappt, geskypet, getwitterd, gefacetimed… en ga zo maar door. Grappig is dat de meeste mensen het meer hebben over het feit dat je op tv bent dan over de muziek. Aangezien de remix slechts één minuut uitgezonden is, kan ik dat eigenlijk ook wel begrijpen… hahaha.

Nu maar hopen dat dit project lekker los komt. Hoewel ik alle remixen erg creatief vind, was er voor mij persoonlijk eentje die gelijk opviel: Palmbomen’s remix van Pa. Een hele mooie interpertatie, waarbij alle partijen met mooie en warme synthesizergeluiden zijn nagespeeld. Check it out!

Zo… dat was hem dan, de eerste… en ik heb het met een grote smile geschreven. Dus dat vind ik leuk! Geniet van de muziek en tot volgende week!

 

 

Persbericht: 


Geplaatst door Kareem Raïhani

Kareem Raïhani

Als danser is Kareem afgestudeerd aan de theaterschool in Amsterdam ('92) en heeft daarna 5 jaar in toonaangevende gezelschappen gedanst. Muziek en dans gingen voor hem altijd samen, maar toen dat niet meer te combineren viel, koos hij voor muziek...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Kareem RaïhaniLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Journalist: 'Mr. Gandhi, hebt u een boodschap?' Gandhi: 'Mijn leven is mijn boodschap'.Bij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.