07-10-2014 | Studiedag ‘Dorstig zijn’

hart

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:2529
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:De vrije mare

Gekoppelde categorieen
Media en agenda

(De Vrije Mare | Marieke de Vrij) Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Door watertekort wordt onze gezondheid belemmerd. Een goede waterhuishouding in het lichaam is dus belangrijk. Heb je meer vocht nodig dan je dorst hebt? Hoeveel en wat kun je het beste drinken? Kunnen ziektebeelden verdwijnen door meer / voldoende gezonde vochtinname?

“De kwaliteit van zuivere vochtopname is dat je het reinigingsvermogen van het fysieke lichaam activeert om van alle doorgegane processen de afvalstoffen te onthechten op de meest natuurlijke wijze, zonder opstopping, zonder vergistingsprocessen, zonder stagnaties. Bij te weinig vocht gaan de afvalstoffen sneller aankleven, hopen gemakkelijker op en zie je veel meer vergistingsprocessen in het lichaam zelf. Verzuringprocessen, maar ook virussen en bacteriën, krijgen veel meer kans om het lichaam dieper in te dringen.”

Dorst - watertekort - spiegelt symbolisch ook een ‘tekort’ in onze psychologische gesteldheid. Veel mensen nemen een overmaat aan informatie tot zich via tv, internet, kranten en dergelijke, wat ook vaak niet-voedend  is. Waar men naartoe gaat en hoe men ontspant is vaak te weinig lavend. En als mensen emotioneel veel doormaken, wat is psychisch dan de rol van enerzijds drinkwater en anderzijds watermassa om ons heen: Nederland als waterland, bad/douche, en regen?

Wie te weinig gezond vocht in het lichaam heeft, voert te weinig afvalstoffen af en belast zich daardoor niet alleen fysiek, maar ook psychisch.”  Met voldoende goed water kunnen we ons ook psychisch ontlasten.

“Vele mensen zijn dorstig en worden niet wezenlijk gevoed op een wijze dat het vocht dat ze toelaten in hun fysieke lichaam, het fysieke lichaam bekrachtigt. Vele mensen zijn dorstig, terwijl ze ogenschijnlijk voldoende drinken.”

Eerder dit jaar op 17 februari was er een themadag over water. Onderscheidend van die dag staat deze studiedag in het teken van de op 16 april 2013 vrijgegeven top tien van volksziekten van Nederland, waarin dorstig zijn als nummer zes werd benoemd.

Datum:      
Dinsdag 7 oktober 2014,, ontvangst vanaf 10.30 uur.
Aanvang 11.00 uur, einde 16.30 uur.

Plaats:        
Mantinge, Mantingerdijk 24, in centrum Het Vrije Veld (Drenthe)

Prijs:          
60 euro
Zelf eigen lunch meenemen. Voor vegetarische soep en koffie/thee wordt gezorgd.

Voor wie:    
Iedereen die wezenlijk geïnteresseerd is in het onderwerp.
Deelnemers die de voorgaande dag over water, 17 feb. 2014, niet meemaakten ontvangen na afronding van hun aanmelding de tekst van die dag.

Opgave en informatie:
Bij Annette Prinsen, [email protected] en tel. 0591-372493.

Graag opgave van naam, adres en mail – en telefoonnummer, met vermelding van je werkzaamheden met betrekking tot water.

Deelname is gelimiteerd en vindt plaats op volgorde van aanmelding en betrokkenheid tot het onderwerp. De aanmelding geldt als afgerond na storting van € 60,00 op:                                                   

bankrekening NL09 RABO 0142 0838 44 t.n.v. A.M. Prinsen te Wezup, met vermelding bijeenkomst 7 oktober 2014. 

Routebeschrijving en informatie over praktische zaken worden na inschrijving toegestuurd.

Annulering verdiepingsbijeenkomsten:
De inschrijving is definitief zodra u zich heeft ingeschreven en het bedrag van € 60,00 gestort. Bij annulering na vijf dagen voor aanvang van de bijeenkomst zal het gehele bedrag van de bijeenkomst verschuldigd blijven (er zal geen terugstorting meer plaats vinden!). Wel ontvangt u de uitgeschreven tekst van de bijeenkomst zodra die gereed is. Ter vervanging van uw vrijgevallen plaats, bij afmelding, is het toegestaan een nieuwe deelnemer in uw plaats te laten komen, met wie u dan zelf de verschuldigde bijdrage voor die deelnemer regelt.

Wie is Marieke de Vrij?
Marieke de Vrij wordt sinds 1980 dagelijks geïnspireerd vanuit wat wij de onstoffelijke wereld noemen. Ze beschikt over bijzondere heldere, fijnzintuigelijke vermogens waarmee ze in staat is om antwoord te geven op vragen van individuele en maatschappelijke betekenis. Marieke is in staat het collectief en individueel bewustzijn en de potentie die hierin ligt aan te voelen. Ze heeft inmiddels velen geïnspireerd om tot uitbreiding van hun (vak) kennis te komen. Marieke geeft daarmee een praktische invulling aan dat wat grote denkers als Jung, Kant en Schopenhauer benoemden als het overschrijden van de grenzen van tijd en ruimte. Op deze wijze functioneert zij als maatschappelijk ‘trendwatcher’ en raadsvrouwe.
Zie www.tijdschriftvrij.nl of www.devrijemare.nl en www.dierenperspectief.nl 

Wezup, september 2014, Annette Prinsen, ambassadeur ziekte als wegwijzer namens Stichting De Vrije Mare, in samenwerking met Gabi Sutherland, schrijfster over water


Geplaatst door Marieke de Vrij

Marieke de Vrij

Marieke de Vrij (1953), spiritueel maatschappelijk raadsvrouwe, heeft bijzondere heldere fijnzintuiglijke vermogens waaronder helder zien, weten, spreken en horen. Middels fijnzinnige bewoordingen werpt zij al langdurig licht op levensvragen van grote individuele en maatschappelijke betekenis...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Marieke de VrijLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

The truth will set you free, but first it will piss you off.

Gloria SteinemBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.