Hij is er: De prins van Filettino! Het romantisch antwoord op de crisis van Geert Kimpen

De prins van Filettino | deel van cover

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7931
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Geert Kimpen

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Boeken, Bewustzijn, Inspiratie, Acties

(Earth Matters) Vandaag is de vierde roman van Geert Kimpen een feit. Vanaf vandaag is De Prins van Filettino in alle boekhandels verkrijgbaar, en via deze website.

Lex Jansen, uitgever van De Arbeiderspers, overhandigde het eerste exemplaar aan de auteur in De Roos in Amsterdam. Daar gaf Geert gisterenavond voor het eerst zijn nieuwe lezing "Nooit meer geldzorgen".

De prins van Filettino is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van een burgemeester van een bergdorpje in Italië die "basta" zei tegen de economische crisis. Hij wilde niets meer met alle bezuinigingen te maken hebben en verklaarde zijn dorp onafhankelijk, riep zichzelf tot Prins uit, en begon zijn eigen munt. 

Toen Geert Kimpen dit nieuws hoorde, sprong hij meteen in zijn auto, reed naar Filettino en deed daar de inspiratie op voor een spannende, inspirerende en humoristische roman over de crisis. De eerste lezers lazen het boek in één ruk uit, en zijn laaiend enthousiast. U kunt het boek, mét een persoonlijke opdracht van Geert, hier bestellen.

De inwoners van Filettino scharen zich als één man achter de plannen van hun burgemeester, die rigoureus een andere route kiest. Hij roept zijn dorp uit tot een zelfstandig Prinsdom dat zich losscheurt van Italië, en voert een eigen munt in. De euro wordt afgeschaft, Europa, het rijk en de financiële instellingen verliezen hun greep op het bergdorpje.

De zelf benoemde Prins stijgt boven zichzelf uit en met gedurfde ideeën verandert hij een uitzichtloos dorpje tot een trots prinsdom met een nieuwe visie op geld, verantwoordelijkheid, zaken doen, solidariteit en kleinschaligheid. David neemt het op tegen Goliath. De bevolking krijgt weer hoop en weigert zich neer te leggen bij de sombere economische berichten en toekomstverwachtingen. Een nieuwe samenleving wordt met vallen en opstaan uitgevonden; er ontstaat een alternatieve maatschappij: kleinschalig, zelfvoorzienend, duurzaam en verdraagzaam. 
Hoe lang zal de prins weerstand kunnen bieden aan de alsmaar toenemende druk zijn utopische idealen te verraden?

Tegen de achtergrond van de ontwikkelingen in Filettino spelen de verhalen van de levens en liefdes van de mensen die in het dorp wonen. De mensen kiezen voor een ander leven, samen, maar ook ten opzichte van de rest van de wereld. Het resultaat is een bijna utopisch verhaal over goed en kwaad en – niet te vergeten – hoop. Een optimistisch verhaal in sombere tijden.

Wat een schitterend boek, De prins van Filettino, en wat zat dit weer veel mensen de ogen openen!
- Myrna Goossen

  • Inspirerend, humoristisch en ontroerend
  • Onderwerp sluit aan bij huidige financiële crisis en eurocrisis
  • De inwoners van Filettino hebben hun dorp daadwerkelijk omgevormd tot een zelfstandig Prinsdom, binnen Italië
  • Biedt oplossingen voor een nieuwe wijze van samenleven en economie
  • Nederlands
  • 162 pagina's
  • Paperback
  • ISBN10 902958758X
  • ISBN13  9789029587587 

Bron: geertkimpen.com


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

En in den beginne was alles nep en daaraan koppelde zich het woord, de vorm, het gebod en de zin.

Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.