21 april - De hemelse en de aardse moeder in tarot en kunst

hemelse en aardse moeder

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6262
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:A3 Boeken

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Vrouwen, Kunst

De Grote Moeder komt in vele mythen voor, onder andere in de gedaante van Gaia, Demeter, Isis, Venus en Maria. Zij is zowel met de aarde als met de hemel verbonden en symboliseert de vrouwelijke principes: liefde, vruchtbaarheid, het voedende, zorgzaamheid en de cyclus van groei tot afbraak en wedergeboorte.

In de tarot, het symboolsysteem dat met archetypische beelden bewustzijnsprocessen en levensfasen aangeeft, is zij te herkennen in de Hogepriesteres (de hemelse moeder) en de Keizerin (de aardse moeder). In de kunst is zij te herkennen als de oermoeder door de eeuwen heen, van de Venus van Willendorf tot de grootste Nana van Nikki de Saint Phalle (de Keizerin in haar Tarottuin).

Karin Haanappel, kunsthistorica en auteur van ‘Het Parijs van Isis’ en ‘Herstory of Art’ zal aan de hand van prachtige beelden de geschiedenis van het vrouwelijk goddelijke de revue laten passeren. Naast werken van bekende meesters als Michelangelo en Titiaan behandelt zij ook werken van vrouwelijke kunstenaars.
Petra Stam, tarotiste en auteur van ‘Pythia, de hogepriesteres – symboliek en mythologie in de tarot’ en ‘In het licht van de Maan’, zal vanuit haar ervaring en kennis vertellen over de symboliek en mythen van de hemelse en de aardse moeder in de tarot.
De studiedag bestaat uit informatie in woord en beeld en een actieve werkvorm om de informatie persoonlijk te integreren. Voorkennis is niet nodig.

Tijden: 10.00 uur ontvangst, 10.30 uur start programma, 16.30 uur einde
Locatie: MecSpirit, Javalaan 24, Baarn. Goed bereikbaar met auto en op loopafstand van station.
Deelname: € 75,00 incl. BTW en koffie/thee (lunch zelf meebrengen)
Aanmelden verplicht: www.a3boeken.nl


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Men ziet slechts goed met het hart. Het echt belangrijke kan men met de ogen niet zien.

Antoine de Saint-ExupéryBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.