In gesprek met Ingrid Koetzier

Ingrid

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:9370
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Bewustzijn, Therapieën

(door Marian Blom) Trainer bij Buitengewoon Zijn,  DJ, Evenementen organisator, Theatermaakster bij Auth&Tiek, Veelzijdig Mens en inspirator… Ingrid denkt in Mogelijkheden, dit is tevens de kern van de Training die zij samen met haar man Pieter geeft. De drijfkracht van de training vormt  naast dit tweetal  de vele coaches die elke ronde (twee maal per jaar) weer de basis vormen voor degene die hem ‘doen’. Alle coaches zijn zelf eerst deelnemer geweest.  Doordat zij zelf de afgelopen jaren deze training reeds hebben gedaan kunnen zij die de deelnemers telkens weer herinneren aan hun eigen Mogelijkheden.

Velen in het Noorden kennen Ingrid Koetzier als DJ van Dansfeesten in de regio zoals o.a. het Festival.NU, anderen zullen haar kennen via Auth &Tiek; straattheatergroep op Noorderzon, Tocht om de Noord, Om de Koele……. Of van het Plein der Innerlijke Vrede op het Bevrijding Festival in het Stadspark op 5 mei de afgelopen jaren.

Voor mij zit een geïnspireerde vrouw, iemand die verschil wil maken, niet om zichzelf daardoor beter te voelen maar om de ander iets te bieden. Het gaat om ‘Zijn’, niet om iets ’willen’. Door te denken in Mogelijkheden en dit in daadkracht om te zetten en zo iets te veroorzaken in de wereld om ons heen. Om onze wereld net iets leuker, mooier, fijner, inspirerender, ontroerender, prachtiger, prettiger, hoopvoller te laten Zijn.

Mijn vraag aan Ingrid is: Je bent heel veelzijdig, waarvoor doe je dit allemaal? Wat inspireert jou?

Ik wil als een ‘Professional’ leven: Prof in LEVEN, en in Lef!

En daar heb ik andere mensen voor nodig, om dit hoog te houden. Wat zij doen is mij aan mijn valkuilen herinneren. Anders neemt ‘gewoon’ zijn mij over en ik wil graag ‘buitengewoon’ zijn.Dat is ook waarom deze Training zo heet.

Je noemde mij net veelzijdig, maar alles in mijn leven gaat eigenlijk over Zijn.

Wel allemaal in andere vormen, een grote verscheidenheid lijkt het, maar het gaat allemaal eigenlijk over Zijn. Het spelletje met Zijn is het meest leuke in dit leven vind ik om te spelen, de essentie is Zijn.

Door de jaren heen heb ik zelf de nodige trainingen doorlopen, en uiteindelijk is dit allemaal samengevoegd met nog een hoopje levenslessen en een scheutje ervaringen. In de training komt dat allemaal samen, het gaat over wat het is om Mens te zijn. Waar je dat het beste mee kunt vergelijken is Ontologie (metafysische filosofie), waar Plato mee bezig was, en ook Buddha, Jezus, Aristoteles, Lao Tze, Eckhart Tolle, en Osho. Dit is juist het leuke ervan, losgekoppeld worden van alle stromingen, geloven, religies, overtuigingen, wetenschappelijke wetenswaardigheden…

Het enige wat er te doen is, is hoe je aan het Zijn bent van binnen, ondanks je omstandigheden…

Want omstandigheden zullen er altijd zijn. Dus die gaan we niet veranderen/ fixen/ plakken/ tapen, alleen maar trainen, trainen hoe je aan het Zijn bent.

En dat is vooral gaaf om in een groep te doen. Dan kun je goed zien dat je allemaal één bent, alle deelnemers maar net zo goed de trainers en de coaches. Daar kun je mekaar levendig houden in plaats van toeschouwer of slachtoffer te zijn. Dit is het wezenlijke verschil tussen leiden en lijden! Het is wel: je moet zelf het werk doen, maar je doet het samen.

Aan het begin van de training waarschuw ik de deelnemers altijd: ‘Deze training helpt niet, maar werkt wel, als jij het ‘werk’ doet’  -> observeren en onderscheiden, en dan ervan af durven stappen.

Eerlijk zijn, allereerst tegen jezelf, en je kwetsbaar durven opstellen.

Uiteindelijk zijn er 20 praktische onderwerpen uitgekomen, na veel plekken en knippen. En is deze training voor iedereen en uit elke groep: van professoren tot aan putjesscheppers, mensen met veel/mensen met weinig, wel/niet werkend, alle rangen, standen en leeftijden…

Die ervaren allemaal dat ze eigenlijk allemaal hetzelfde zijn: MENS

Eén van die onderwerpen is het NIETS, en die is zó wezenlijk. Want naast dat de training gaat over Leiderschap en denken in Mogelijkheden, gaat het eigenlijk over Niets. Want het gaat nergens over, enkel over Mens zijn, en dan gaat het alweer ergens over. (Lacht) Zo lastig ook om uit te stappen. Op het moment dat je Niets kan zijn, is alles mogelijk, dan zie je dat je Filters niet waar zijn. Dan zie je dat wanneer je gecommitteerd bent dat je dan ook een NEE kunt accepteren en dat je je oude gewoontes niet bent, en je gedachtes niet, en ook niet je overtuigingen, noch je omstandigheden, en je verleden niet bent en ook niet je toekomst…

Wat hou je dan nog over? -> het Leven leven zoals het is met wat er is.

Dit trainen we door iedereen een Project te laten doen. Wat niet over jezelf gaat en waar je zelf niet beter van wordt, en waar je jezelf verschrikkelijk in tegen komt. Alles in je ‘normale’ leven zie je terug komen in hoe jij in je Project aan het zijn bent.

Maar het levert wel ontroerend leuke projecten op, zoals de afgelopen ronde:

Nieuwe projecten

-2000 bollen geplant rond een dorp langs openbare paden…..

-Een heel dorp doet een voor-elkaar-doe–dag. …40 mensen nemen initiatief om iets voor dorpsgenoten te doen….40 projecten tegelijk op 1 dag!

Maar ook in voorgaande trainingen zijn opmerkelijke projecten ontstaan: Naar Zee, (o.a. artikel in Dagblad v/h Noorden en interview Radio 2) en het Parcival Project. Verder St-Jan – Kloosterburen, Fietsen in Keiweek, waarin ieder jaar weer nederlandse studenten buitenlandse studenten leren fietsen, meerdere mensen hebben in hun dorp een Dorpstuin of DorpsMoestuin  gecreëerd. Maar ook hele kleintjes; Gezellig Wandelen met de Buurt, en Knutselochtend met de Peuters bij de Bejaarden, of Samen Namen Zingen.

Deze training is voor iedereen van 16 tot 116 jaar jong die durft, het is een uitdaging om te Leven.

Zijn er kosten aan verbonden? 

 Ja heel veel, maar wij zijn een stichting en we vragen maar € 195,- voor 11 Bijeenkomsten;  de 1e zaterdag met Lunch, en alle 10 de avonden met Koffie, Thee & een koekje erbij.

En je krijgt een Coach! En een Trainer!

En als de training voorbij is en er is nog een bedrag over dan gaat dat naar Amnesty International: onze grote broers en zussen met Lef.

Momenteel zijn we allemaal heel druk bezig met Introductie Avonden door het hele land, deze zijn voor bezoekers geheel kosteloos trouwens. Alle informatie over deelname en inschrijven kun je vinden op de website van de Training Buitengewoon Zijn

In Groningen geef ik de Training samen met mij man Pieter Elzinga en een flinke stapel coaches, maar in de anderen steden  zoals Leeuwarden, Assen en Amsterdam zijn Oud-Coaches inmiddels Trainer.

Wat een doorgroei mogelijkheden hè? De hele wereld staat voor je open;

Waar ga jij ‘m geven???

Groningen

Introdukties maandag 22 april, 6 mei, 3 juni, 2 sept

Start Zaterdag 14 september van 11.00 tot 16.00

Maandagavonden

16, 22, 30 september
7, 14, 28 oktober
4, 11, 18, 25 november

Lokatie Parcivalcollege Merwedestraat 98

9725 KG Groningen

Leeuwarden

Introdukties donderdag 18 april, dinsdag 7 mei,

dinsdag 11 juni

Start Zaterdag 14 september van 11.00 tot 16.00

Donderdagavonden

19, 26 september
3, 10, 17, 31 oktober
7, 14, 21, 28 november

Locatie Verlengde Schrans 119 8932NM Leeuwarden.

Amsterdam

Introdukties 8 april, 16 mei, 13 juni en 22 augustus

Start Zaterdag 14 sept van 11.00 tot 16.00
Donderdag avonden van 19.30- 22.00
19 en 26 september
3, 10, 17 en 31 oktober
7, 14, 21 en 28 november

Lokatie Buurtcentrum Brinkhuis
De Brink 45 1097 TM Amsterdam

Assen

Introdukties 25 april, 6 juni, 5 sept

Start Zaterdag 14 september van 11.00 tot 16.00

Donderdagavonden
19, 26 september 3, 10, 17, 31 oktober
7, 14, 21, 28 november

Lokatie Buurthuis de Componist
Paganinilaan 15 9402 VH Assen 

bron:earth-matters.nl


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik dacht dat ik, als ik het maar vaak genoeg zei, de wereld ervan kon overtuigen dat ik werkelijk de grootste was.

Muhammad Ali, Amerikaans bokserBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.