HEUS: een nieuw magazine

HEUS cover

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:9933
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:A3 Boeken

Gekoppelde categorieen
Tijdschriften, Media en agenda

Uitgeverij A3 boeken lanceert een nieuw magazine: HEUS. ‘Een heus magazine over oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur’ luidt de subtitel. Het magazine wordt zowel op papier als online gepubliceerd en is gratis. Wat bezielt uitgever Adrie Beyen om in deze tijd en op deze manier een nieuw magazine uit te brengen?

“Het antwoord op die vraag is niet zo ingewikkeld: ik wil graag zo veel mogelijk mensen laten kennismaken met oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur”, legt Adrie Beyen uit. “Ik geef boeken en kaartspellen uit, publiceer inhoudelijke artikelen op mijn website, organiseer activiteiten, sta af en toe op een beurs, ben actief op social media, maar er zijn nog zo veel mensen die ik niet bereik. En we – dan heb ik het over mijn auteurs - hebben nog zo veel meer te bieden aan informatie, praktische en inspirerende handreikingen, dat een magazine eigenlijk heel voor de hand lag. Gratis, omdat mensen in deze tijd niet al te veel te makken hebben en omdat het fijn is om iets te geven. Op papier, omdat er heel veel mensen zijn die wars zijn van beeldschermlezen. Online, omdat de papieren oplage niet eindeloos is en velen juist wel graag online lezen en/of het magazine willen downloaden.”

In het eerste nummer van HEUS staat een uitgebreid dubbel interview met Joseph Cornell, de grondlegger van Sharing Nature™, die wereldwijd een ware revolutie in de natuureducatie heeft teweeggebracht, en Anne Mijke van Harten, coördinator van Sharing Nature in Nederland. Beiden hebben in hun jeugd diepe natuurervaringen opgedaan en zetten zich er nu voor in dat anderen (jong en oud) ook de gelegenheid krijgen om persoonlijk en direct de natuur te ervaren. Door die ervaringen krijg je namelijk niet alleen begrip, respect en liefde voor de natuur om je heen, maar ook voor je eigen natuur. Respect dat van binnenuit ontstaat, niet iets wat wordt aangeleerd, maar gevoeld. Cornell heeft een speciale methode ontwikkeld, flow learning®, met vele spelvormen, die is gebaseerd op universele principes van bewustzijn en leren.

Verder staat er een interview met sjamaniste Linda Wormhoudt in over wat haar drijft om te schrijven en haar nieuwe boek ‘Beschermheer’ dat in Lapland speelt. In een ander interview vertelt Wendy Smit over hoe je door te tekenen en te schrijven tot je eigen kern komt. Verschillende auteurs geven antwoord op de vraag: Waar haal jij je inspiratie vandaan? Kruidenvakvrouw Marjanne Huising schrijft over de opbeurende kracht van madeliefjes. Therapeut Chinese geneeswijzen Jeanine Hofs geeft tips hoe je in het voorjaar en de zomer meer energie kunt krijgen en houden. Om maar een paar artikelen te noemen. En verder zijn er enkele vaste rubrieken en valt op dat er ook de nodige oefeningen en tips in staan, waarmee mensen zelf direct aan de slag kunnen.

“Ja, dat vind ik belangrijk. We proberen mensen praktische en inspirerende handreikingen te bieden om zelf aan de slag te gaan, zelf te ervaren. Dat is belangrijk, want zo krijg je toegang tot oude wijsheid en stel je jezelf open voor nieuwe wijsheid”, verklaart Beyen. “Op pagina 2 bijvoorbeeld staat een natuur mindfulness oefening en op de achterkant een vingerlabyrint in hartvorm. En Petra Stam ontwikkelde de tarotlegging ‘de kleine Magiër’ speciaal voor HEUS.”

De papieren HEUS wordt onder meer verspreid via auteurs van A3 boeken, een select aantal boekwinkels en spirituele centra, tijdens de activiteiten die A3 boeken organiseert, op verschillende beurzen en via derden. Beyen: “Ik heb al vele malen de vraag gekregen of mensen zich konden abonneren op het papieren magazine. Dat kan dus niet. Ook is het niet in winkels te koop. HEUS is gratis en als ik een abonnementenadministratie zou moeten bijhouden en individuele exemplaren versturen, dan is het niet haalbaar. Ik vind het juist mooi dat het magazine zo zijn weg vindt naar de lezers. En helemaal mooi als zij het na lezing weer aan anderen doorgeven. Hoe meer lezers, hoe meer vreugd.”

Het eerste nummer van HEUS is hier online te lezen: http://issuu.com/a3boeken/docs/heus_01-2013_lr_def_met_links?mode=window


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Peace is not won by those who fiercely guard their differences, but by those who with open minds and hearts seek out connections.

-- Katherine PatersonBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.