Terra Incagnita: onze planeet redden in 80 dagen

Terra incognita

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:13836
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Agraphyt.eu

Gekoppelde categorieen
Boeken, (Grens)wetenschap, (Verborgen) nieuws, Vrije-energie, Technologie, Media en agenda, Aarde en milieu, Milieu

(Marc Juncker) De problemen op onze planeet oplossen in 80 dagen, kan dit? Als we dit verhelderend werk doornemen, dan komen we tot de vaststelling dat dit geen fictie is, maar een heel realistisch scenario.

Marc is Fransman van geboorte, bezit de Belgische nationaliteit en woont tegenwoordig in de buurt van Dresden.  Oorspronkelijk heeft hij economie gestudeerd, maar dit heeft moeten plaats maken voor een carrière als piloot.  Naast examinator voor het Directoraat-Generaal in Brussel is hij ook een tijdje gastdocent klimatologie geweest. Al deze diciplines maken hem zo veelzijdig.  Hij geniet ook steun vanuit de academische wereld.  Astrophysicus Fons Wils heeft het voorwoord geschreven. Dr.ir. Vermeeren van de TU Delft schrijft over dit boek het volgende:

“Met zo ongeveer alle samenhangende mondiale systemen in crisis, is vooral overzicht nodig om allereerst te begrijpen wat  er precies aan de hand is. Omdat onze systemen voornamelijk worden bemenst en  bestuurd door specialisten, ontbreekt dat overzicht alom. Gekozen oplossingen uit angst en onwetendheid zijn daarom vaak geen oplossingen en  slimmer nog, zij maken zaken meestal alleen maar erger. Deze tijd vereist  stoutmoedige open geesten met overzicht en met lef. Marc Juncker heeft beide. Ondanks het feit dat niemand van ons alles kan weten, zijn vanuit zijn  gedachtegoed en stellige analyses, oplossingsrichtingen te vinden die ons in slechts tachtig dagen kunnen brengen waar wij moeten zijn. Thuis uit de crises.“,

Waarover handelt dit boek nu eigenlijk?  Het werk is ingedeeld in drie bedrijven, net zoals in een opera.  Alleen sterft het hoofdpersonnage Terra niet op het einde.  Het mondt uit in een blijspel.  In de eerste twee bedrijven worden de meest existentionele problemen op onze planeet aan de kaak gesteld.  Is het gat in de ozonlaag wel degelijk gedicht?  Wie zijn de tenoren in de klimaatcarrousel, waarbij zij ons absurde belastingen opdringen in naam van de redding van de planeet?  Wat is de rol van de industriële landbouw?  Wat is de echte agenda van ondernemingen zoals Monsanto?  En wat moeten we met geo-engineering, het trekken van strepen in de lucht?  Op al deze antwoorden krijgt de lezer een onderbouwd antwoord.

Het derde bedrijf reikt oplossingen aan, waaronder de introductie van een universeel communicatiesysteem met planten waardoor de huidige klimatologische perikelen een halt toe geroepen kunnen worden.  Deze techniek schept een volledig nieuw referentiekader waaruit een nieuw maatschappijmodel zal voortvloeien dat niet gebaseerd is op angst en geweldspiralen, maar op wederzijds respect tussen mens, fauna en flora.  Investeringen die onze biotopen daadwerkelijk ten goede komen zullen niet meer op de kostenzijde van de balans verschijnen, maar geactiveerd en jaarlijks geherwaardeerd worden.  Op deze wijze wordt er duurzame waarde gecreëerd.   Indien toegepast op grote schaal zal dit de staatshuishoudingen opnieuw rechttrekken, openbaar dienstbetoon opnieuw mogelijk maken en welvaart scheppen.  Alleen, de bal is in ons kamp.  Niemand van de ‘elite’ zit te wachten op dergelijke oplossingen, want miserie is precies zo lucratief.

Er bestaat ook een filmpje van Marc die de oplossingen in een notendop voorstelt: 

Ook jij kunt meebouwen aan een mooiere, rechtvaardiger wereld. Laat het boek over het internet stromen – licht vrienden en kennissen in dat er een andere weg bestaat. Het boek wordt inmiddels aangeboden via gereputeerde uitgeverijen aan de prijs van € 28,- 

Het boek kan ook rechtstreeks bij de uitgeverij www.boekenmaker.nl besteld worden.  De opbrengst van het boek wordt besteed aan bijkomende vertalingen. Tegen november komt de Engelse versie in paperback beschikbaar. Eind december is de Duitse versie aan de beurt en de Spaanse en Russische versies staan op stapel zodra de budgetten het toelaten. Geef ook recensies op bovenstaande sites en katapulteer dit werk naar hogere regionen. Als we dit samen aanpakken, dan zijn wij in staat een frisse wind op onze planeet te starten die vele keren sterker is dan de ‘occupy bewegingen’.  Maar de aftrap moet wel van jullie komen. Onthoud: ‘we’re all in this together’...

Marc Juncker

www.agraphyt.eu


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Je moet dingen van jezelf verwachten voor je ze kunt doen.

Michael Jordan, Amerikaans basketballerBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.