Living Village; meer dan een festival! | 19 t/m 23 juni Dalfsen

Living village

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:2847
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Living Natures Life

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Agenda, Aarde en milieu

(Living Village Festival) Van 19 t/m 23 juni 2019 strijkt The Living Village neer in Dalfsen, Overijssel. Stichting het Levende Dorp organiseert voor de derde keer op rij dit experimentele festival, en werken daarmee toe naar het verwezenlijken van een Ecodorp. Vijf dagen staat het festival in het teken van duurzaamheid, milieueducatie, spiritualiteit, muziek, kunst, theater, gezondheid en gemeenschapsvorming. Om lezers van Earth Matters tegemoet te komen vindt u onderaan dit artikel een speciale kortingsactie.

Beweging kracht van co-creatie

Hoe ziet een samenleving er op haar best uit? Hoe stimuleren we elkaar om het beste uit onszelf en onze omgeving te halen? The Living Village laat dit zien, want The Living Village is meer dan een festival. Het is een beweging. Van over de hele wereld komt een bonte verzameling ‘creatives’ bij elkaar. Van duurzame ondernemers tot sufi-swirlers, van inheemse stamhoofden tot underground vuurartiesten, kunstenaars, muzikanten, groen-mensen, yogi’s en innovatieve ontwikkelaars. Ze nemen u mee op reis en laten zien hoe een wonderlijke, gezonde, eerlijke en duurzame wereld eruit kan zien.

Tijdelijk dorp gemoedelijk met een beetje magie

Living Village is een gemoedelijk dorp. Het prachtige terrein aan de rivier de Vecht is overzichtelijk. Door verdiepende workshops voel je je gauw verbonden met medebezoekers. Met een vrolijk en educatief kinderprogramma met bewegingstheater, workshops zaadbommen en natuurlijke tandpasta maken is het een echt familiefestival.

De muziek stopt op tijd en de eerste yoga sessies beginnen om 8 uur ’s ochtends. De biologische foodtrucks helpen je aan je fruit juice in de ochtend. The Village Garden is een unieke plek in het dorp. Tijdens de vorige edities van het festival is hier in workshopvorm een voedselbosje aangelegd. Het overstijgt het tijdelijke festival karakter, en laat zien hoe samenwerking een stukje groen kan omtoveren tot florerend voedselbos.

Ecologisch en sociaal Eco Transition Area

De wereld verandert in rap tempo, duurzaamheid staat hoog op de agenda. Tijdens het festival wordt kennis gedeeld rondom duurzame energie, voedselbossen, biodiversiteit, ‘ontspullen’, afval-wandelen en tiny house leven. Bezoekers krijgen concrete handvatten om een groene verandering te maken. Eco- leefgemeenschappen uit Nederland laten zien hoe je ‘samenvoorzienend’ kan leven. Interactieve workshops rondom sociocratische besluitvorming en geweldloze communicatie geven heldere methodes die je direct kan toepassen in groepsprojecten.

Bewust in wording – Temple Grounds

Een betere wereld begint bij jezelf! Op de Temple Grounds leren bezoekers meer over zichzelf, zelfbewustzijn en -wording. Elke dag is er een vol yoga programma met keuze uit: acro-, yin-, vinyasa- en kundalini yoga. Ervaar diepe ontspanning bij een individuele sessie of helende massage. Of ga op reis in jezelf bij cacao-ceremonies, zweethutten, trance-dance of sufi whirling.

Sjamandada

Wat gebeurt er als spel, theater en kunst een centrale rol in ons dagelijks leven innemen? In de theatertent Sjamandada komt kunst tot leven en wordt de grens tussen realiteit en droom opgerekt. Een magische mengelmoes van experimentele performancekunstenaars die de liefde voor ontregeling delen. Uiteenlopende performers zullen het publiek verwonderen, ontregelen, doen schateren, van hun fundamenten lostrillen en her-wortelen in de toekomst.

Muziek

Drie vernieuwende muziek – en kunstenaarscollectieven uit Nederland bieden een divers aanbod. Stichting Colored Monkeys, de kersverse winnaars van de Pop Promotie Prijs, uit Deventer nodigt je uit in Monkey Town. In het bijzonder geven zij aandacht aan jong talent die muzikale experimenten aangaan. Lekker dansen op gypsy, pop rock, jazz, funk en hiphop. De Chill Out wordt gehost door de NightWatch Bar uit Amsterdam, waar je met een compleet natuurlijk energiedrankje in de hand kan relaxen bij ambient, downtempo, deephouse dj’s. Een groep talentvolle vuurartiesten uit Enschede creëren een magische ervaring bij Machine Elves met psytrance en ecstatic wereldmuziek.

Kortingsactie!

Speciaal voor lezers van Earth Matters is er een tijdelijke kortingsactie in touw gezet. Met deze code krijgt u 20% korting op een week, weekend, vrijdag, zaterdag of zondag ticket. U kunt online twee kaarten per transactie bestellen. Er zijn maar 10 x 2 kaarten beschikbaar en de actie verloopt op vrijdag 14 juni dus wees er snel bij! De tickets bestelt u op: https://livingvillage.nl/tickets/

De code is: LV-EARTHMATTERS19 

Meer info: www.livingvillage.nl.

Bron: livingvillage.nl.


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Alles kan een mens worden afgenomen, behalve de laatste van zijn menselijke vrijheden - onder alle omstandigheden te kiezen hoe je ergens tegenover staat, je eigen weg te kiezen.

Victor Frankl, Oostenrijks psychiater en overlever van de HolocaustBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.