Congres ‘Ons Geld in Carré’; Debat en analyse over het WRR rapport ‘Geld en Schuld’

Ons geld

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:2466
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Café Weltschmertz

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Economie, Media en agenda

(St. Ons geld) Dit congres georganiseerd door Stichting Ons Geld en De Verleiders stond in het teken van het op 17 januari verschenen WRR rapport 'Geld en Schuld', de publieke rol van banken. Café Weltschmerz was erbij als mediapartner en zorgde voor de beeldregistratie en na afloop enkele interviews door Rico Brouwer. 

Na het verschijnen van het WRR rapport ‘Geld en schuld’ op 17 januari jongstleden en de vele commentaren daarop in de media is het de hoogste tijd dat Ons Geld met een reactie komt. Stichting OnsGeld is blij met de analyse van het geldstelsel door de WRR maar is minder te spreken over de te voorzichtige aanbevelingen. Ook blijken er nog heel erg veel misverstanden, vergissingen en begripsverwarring bij commentatoren en journalisten.

In Koninklijk Theater Carré spraken we met elkaar en om meer duidelijkheid te scheppen en verdere stappen te zetten op weg naar een rechtvaardiger geldstelsel. Met o.a. Antoinette Hertsenberg (Radar TV), Prof. dr. Klaas van Egmond (SFL, hoogleraar UU), Paul Buitink, Rens van Tilburg (SFL), kamerleden Mahir Alkaya (SP), Bart Snels (GroenLinks) plus een afvaardiging van de WRR.

Café Weltschmerz staat open voor samenwerking met innoverende, zichzelf onderscheidende maatschappelijke organisaties.

Terugblik op congres Ons Geld WRR rapport; Rico Brouwer interviewt na afloop Ad Broere

Bron: St. Ons Geld


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik heb geleerd dat moed niet de afwezigheid van angst is, maar het overwinnen ervan. Een dapper man is niet hij die geen angst voelt, maar die zijn angst weet te overwinnen.

Nelson Mandela, ex-president van Zuid-AfrikaBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.