03-11-16 | Mantinge | Verdiepingsdag: The gift van down | Marieke de Vrij

My star

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7105
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:De vrije mare

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Agenda, Bewustzijn, Kinderen, Opvoeden, Aarde en milieu, Onderwijs en opvoeding

Marieke de Vrij geeft donderdag 3 november een verdiepingsdag over ‘De Gift van Down’ in Mantinge. Veel mensen met Down Syndroom zijn sterk fijn zintuigelijk begaafd en vaak op een andere wijze dan bekend. Zij handelen vanuit een natuurlijkheid en zijns-constitutie en dit maakt dat zij binnen het onderwijssysteem en in een leersituatie zich anders kunnen gedragen dan men gewoon is.

Zo verleggen zij vaak ongemerkt de omgang met wat leerkrachten, begeleiders of therapeuten via de lesstof of leersituatie willen aanreiken. Dit doen zij meestal op een heel eigen wijze, wat kan leiden tot misverstanden of onbegrip in wat de mens met Down Syndroom zélf wil overbrengen.

Ook voor leerkrachten, begeleiders en therapeuten is het vaak zoeken hoe zij op constructieve wijze mensen met Down Syndroom kunnen onderwijzen of begeleiden, want men herkent vaak wel dat zij anders functioneren.

Het thema van deze dag is:

“Onderwijs en ondersteuning van begaafdheden”

Deze dag staan de volgende vragen centraal:

  • Professionals hebben de intentie om op een juiste wijze mensen met Down Syndroom iets aan te leren en te begeleiden. Echter, hoe geef je dit vorm in bijvoorbeeld een veelal overbelast onderwijssysteem of werksituatie?
  • Welke aanpak is nodig/wenselijk voor mensen met Down Syndroom zodat zij, met behoud van hun authenticiteit, zich thuis voelen in het onderwijssysteem en daarnaast bepaalde vaardigheden aangeleerd kunnen krijgen?

Voor wie? Leerkrachten, begeleiders, therapeuten, ouders en familieleden van mensen met Down Syndroom.

Sprekers: Marieke de Vrij, Tinke Bak en Marleen Oosterhof-van der Poel. Dagvoorzitter is Mirjam Roedolf.

Wie zijn zij? Marieke is fijn zintuigelijk begaafd. Zie voor een kennismaking met haar manier van werken: www.devrijemare.nl. Tinke werkt in de gehandicaptenzorg en is bezig een boek over Down Syndroom samen te stellen op basis van de vrijgegeven inspiraties via Marieke. Marleen is orthopedagoog en GZ-psycholoog. Mirjam biedt logeeropvang op maat voor mensen met Down Syndroom. Marleen, Tinke en Mirjam zijn voor Stichting De Vrije Mare ambassadeur Down Syndroom & Verstandelijke Beperking en toetsen de inspiraties in de praktijk.

Wanneer: Donderdag 03 november 2016
Locatie: Centrum Het Vrije Veld, Mantingerdijk 24, 9436 PN Mantinge
Tijd: Ontvangst 10.30 uur, aanvang 11.00 uur, einde 16.30 uur
Programma: Ochtend: Inleidende lezing en schouwing, Middag: Gelegenheid voor vragen en onderlinge uitwisseling
Kosten: € 65,-. Er is een korting voor familieleden die met elkaar komen. Tevens is er 10% korting voor leden van De Vrije Mare. Betaling bij binnenkomst. Er is geen pinautomaat. Zelf lunch meenemen. Vegetarische soep, koffie/thee gratis.

Aanmelden en informatie: Mirjam Roedolf, [email protected] of 06-20946903.

Graag bij uw aanmelding vermelden: uw naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres en uw connectie met het Down Syndroom en eventuele bijzondere interessegebieden. Een lijst met deze gegevens wordt vooraf naar de deelnemers gemaild, zodat u ook samen kunt reizen als u dat wenst.


Marieke is reeds 30 jaar dagelijks werkzaam als maatschappelijk raadsvrouwe.
 Zij heeft diverse overheidsinstellingen, de nationale en internationale wetenschap, werkgroepen van uiteenlopende vakgebieden en ontelbare individuen geadviseerd.

In fijnzinnige bewoordingen belicht zij levensvragen van grote individuele en maatschappelijkebetekenis. Zij is door haar bijzonder heldere, fijnzintuiglijke vermogens (helderziend, horend en voelend) in staat het collectief en individueel bewustzijn en de potentie die hierin ligt, veelzijdig aan te voelen en de daarin gelegen informatie specifiek en zeer exact te vertolken.

Marieke inspireert velen om tot uitbreiding van hun bestaande (vak)kennis te komen. Zij stelt zich hiermee dienstbaar op om vorm te geven aan een brede maatschappelijke ontwikkeling waardoor vernieuwing geïnitieerd kan worden op diverse terreinen zoals gezondheid, Onderwijs, Dierenwelzijn, Natuur en Milieu, Mens-Zijn, Wereldwelzijn en Economie. Dit doet zij onder meer door het geven van lezingen, trainingen, workshops, symposia en themagerichte consulten.

Ik hoop je met bovenstaande informatie een beeld gegeven te hebben wat er tijdens de lezing zoal aan bod zal gaan komen en zie je graag 

Bron: De Vrije Mare


Geplaatst door Marieke de Vrij

Marieke de Vrij

Marieke de Vrij (1953), spiritueel maatschappelijk raadsvrouwe, heeft bijzondere heldere fijnzintuiglijke vermogens waaronder helder zien, weten, spreken en horen. Middels fijnzinnige bewoordingen werpt zij al langdurig licht op levensvragen van grote individuele en maatschappelijke betekenis...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Marieke de VrijLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Geen enkele gedachte en geen enkel gevoel is vrijblijvend. Alles resoneert met alles en heeft effect op alles - op je geest, je lichaam en je omgeving.

Tijn Touber, Nederlands schrijver, componist en muzikantBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.