Brené Brown over schuld

still videon

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:6558
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:YouTube

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Films, Bewustzijn, Inspiratie

(Earth Matters | Käthy Gritter) Brené Brown vertelt in deze video over schuld, hoe het werkt en wat de effecten daarvan zijn. Geef jij iemand anders snel de schuld als er iets fout gaat?

Het eerste dat Brené Brown roept als ze een kop koffie laat vallen is: "Damn you Steve!" Steve is haar man en is op dat moment niet thuis. Brene Brown kwam door dit voorval tot het inzicht dat haar ‘blaming-gewoontes’ heel ver gingen.

Waarom doen we dit? Waarom geven we zo snel de schuld aan iemand anders als er iets misgaat? Omdat het ons een gevoel van controle geeft. Het is een manier om ons te ontladen van ongemakkelijke gevoelens en pijn. Dit is het tegenovergestelde van verantwoordelijkheid nemen.

Over Brene Brown:
Brené Brown is een onderzoekshoogleraar maatschappelijk werk aan de University of Houston in de Amerikaanse staat Texas. Daarnaast is ze auteur van verschillende boeken en blogger. Haar werk is al meermaals in de Amerikaanse media besproken.

Haar onderzoek en boeken gaan onder meer over kwetsbaarheid, moed en schaamte. Browns onderzoek richt zich op authentiek leiderschap en oprechtheid in families, op scholen en in organisaties.

Bron: Earth Matters, Zorgteamtraining


Geplaatst door Käthy Gritter
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Erger dan met onwetendheid spreken, is zwijgen over de waarheid.

Mohammed A.J. AliBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.