1.7 miljoen 'Kissinger Cables': WikiLeaks legt beleid buitenlandse zaken VS bloot

Still from video

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:9150
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:RT

Gekoppelde categorieen
Social media, Media en agenda, (Verborgen) nieuws, Amerika, Politiek, Media

Julian Assange heeft niet op zijn louweren gerust. Met de nieuwe release van documenten die keurig in een database zitten komen weer ontluisterende inzichten naar voren. Onderstaande video geeft een overview van hoe deze leaks tot stand zijn gekomen en wat er zoal in staat.

Dat gaat onder andere over geheim beleid vanuit het Witte Huis om duizenden mensen te laten verdwijnen in Zuid Amerika, dat Kissinger de president van Chili liet vermoorden omdat hij het niet eens was met de richting van het beleid om vervolgens Pinochet te laten installeren en dat Kissinger groen licht gaf aan Turkije om Cyprus aan te vallen.

Hoewel er voor het oog van de wereld netjes met mensenrechten werd omgegaan waren er grove schendingen van mensenrechten en oorlogsmisdaden aan de orde van de dag. Business as usual...

---

Klik hier voor het Nederlandse artikel in de Volkskrant:

WikiLeaks gaat 1,7 miljoen Amerikaanse diplomatieke documenten publiceren

---

(RT) WikiLeaks is holding a press conference in Washington - following the publication of an unprecedented number of US diplomatic records. Most of the documents were reportedly obtained by the site's founder - Julian Assange - who's been holed up in the Ecuadorian embassy in London since last June.

RT discuss new mass release of documents with Tony Gosling, a UK-based investigative reporter.

RT (Russia Today) is a global news network broadcasting from Moscow and Washington studios. RT is the first news channel to break the 500 million YouTube views benchmark.

RT LIVE http://rt.com/on-air


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

En op de achtste dag schiep de mens God.

Loesje, Nederlands postermeisjeBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.