Werk - Aandacht voor elk moment van de dag

Detail bookcover

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:12794
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Succesboeken.nl

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Earth Company, Duurzaam in bedrijf, Slimmer werken, Boeken, Bewustzijn, Gnosis

(Succesboeken | Thich Nhat Hanh) Een boeddhistisch spreekwoord luidt: 'Vóór de Verlichting moet je hout hakken en water dragen; na de Verlichting moet je hout hakken en water dragen'. Dus wat er ook geschiedt, we zullen allemaal moeten werken.

Werk - Aandacht voor elk moment van de dag van Thich Nhat Hahn handelt over de toepasbaarheid van het boeddhisme in het dagelijks leven, over hoe we omgaan met het werk op onze werkplek, hoe we de verantwoordelijkheden in huis en tegenover familieleden afhandelen, en hoe we omgaan met files en andere uitdagingen in het moderne leven.

Door zorgvuldig onze dagelijkse keuzen te onderzoeken, moedigt Thich Nhat Hanh ons aan om een lotus te worden in een modderige wereld door zorgvuldige gemeenschappen te bouwen, te leren om meedogend te leven en om begrip te kweken voor ons lome 'Boeddha-karakter'.

Werk draagt bij aan nieuwe modellen voor leiderschap en zaken doen, maar zit ook vol loopbaanadviezen en het vinden van het ware geluk.

Bookcover

Overige productinformatie:
ISBN: 9789045315058
Uitvoering: Softcover
Prijs: € 12,95
Om te bestellen klik hier


Thich Nhat Hanh

Over de auteur:
De beroemde Vietnamese boeddhistische leraar Thich Nhat Hanh is geboren op 11 oktober 1926 en heeft mensen overal ter wereld vanwege zijn uitstraling en wijsheid gefascineerd. Tijdens de oorlog in Vietnam werd hij naar Frankrijk verbannen. In 1982 richtte hij in Zuid-Frankrijk Plum Village op, een klooster en meditatiegemeenschap. Thay ('leraar'), zoals hij bij studenten en vrienden bekendstaat, heeft de wereld rond gereisd om voordrachten te geven en retraites over mindfulness te leiden. Van hem zijn onder andere de volgende boeken gepubliceerd: Mindfulness, Hier en nu, Omarm je woede, Adem is bewustzijn, Iedere stap is vrede.

Bron: Succesboeken.nl


Geplaatst door Käthy Gritter
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het proces van verlichting gaat er niet om dat je wordt wie je werkelijk bent, maar dat je ont-wordt wat je nooit was.

Jed McKenna, Amerikaans auteurBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.