Groeien binnen je comfortzone

Growth

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7427
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Corporate Compassion

Gekoppelde categorieen
Slimmer werken, Inspiratie, Bewustzijn, Earth Company

(Greet Dom) Jezelf ontwikkelen gaat het snelst zonder haast.

Een tijd geleden voerde ik een onderzoek uit onder de medewerkers van een gerenommeerd consultancybedrijf. Een van de verzuchtingen van de mensen uit het middenkader was dat ze steeds maar cursussen in persoonlijke ontwikkeling, effectief communiceren en coachend leiderschap moesten volgen. ‘Mogen we nu eens niet een jaartje op hetzelfde niveau blijven en integreren, in plaats van altijd maar te moeten presteren buiten onze comfortzone?’ zuchtte één van de high potentials.

Bloed, zweet en tranen

Er is niets verkeerds aan cursussen en opleidingen. Ze reiken vaardigheden aan die nuttig en ondersteunend kunnen zijn voor het werk. Als je wil eten en je kan niet koken, is het nuttig om dit te leren. Maar tegenwoordig moeten we allemaal topchefs worden. Liefst met bloed, zweet en tranen, zoals de vele kookwedstrijden op tv ons voorhouden.

Verbinding

Sinds ik regelmatig mediteer, verloopt mijn (professionele) groei en ontwikkeling op een veel rustiger en comfortabeler manier. Het ‘zelf’, je diepe essentie is vriendelijk, liefdevol en stelt geen torenhoge eisen. Het werpt automatisch licht op blokkerende patronen en slechte gewoontes. Lijden is daarvoor niet nodig. Het is een geduldige plek waar je rustig kan integreren wat je allemaal leerde in de vele cursussen. Het is de plek waar je juist wél je potentieel ervaart. Via een diepe verbinding met het ‘zelf’ creëer je van-’zelf’ helderheid over wat je te doen en te leren hebt, en welke acties je daarvoor moet ondernemen.
Eigenlijk is ‘het zelf’ voor mij de meest comfortabele plaats van waaruit ik kan groeien. Zoek het dus niet te ver….!

Bron: Corporate Compassion


Geplaatst door Corporate Compassion

Corporate Compassion

Geluk is het nieuwe geld!

Corporate Compassion brengt nieuws en opinie over ondernemen met hart voor mens, maatschappij en milieu. We stellen geluk boven geld en welzijn boven welvaart. Winst maken hoeft nooit ten koste te gaan van mens, dier of natuur...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Corporate CompassionLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Mijn vader zegt altijd: "Wat je niet kunt veranderen, dat moet je accepteren". Terwijl ik vind: wat je niet kunt accepteren, dat moet je veranderen!

Theo Maassen, Nederlands cabaretierBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.