WOBerator, de documentaire (Wet Openbaarheid van Bestuur)

Still from video

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:15959
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Woberator.nl

Gekoppelde categorieen
Acties, Nederland, (Verborgen) nieuws, Politiek, Slimmer werken, Earth Company

De overheid neemt namens ons allemaal besluiten. Ze maken beleid en voeren het uit. Het volk als opdrachtgever mag dat controleren en heeft daarvoor de onderliggende documenten nodig. De wet die dat regelt is de Wob (Wet openbaarheid van bestuur). Maar hoe mooi de woorden ook op papier staan de weg naar transparantie is vaak erg moeizaam.

In deze documentaire ziet u enkele van de problemen, een oplossing en vooral de staat van Nederland, een land dat vaak roept heel transparant te zijn. Maar is ons land dat ook? En staan wij er voldoende bij stil dat het recht op informatie een mensenrecht is en houden we ons ook aan de mensenrechten? Politici, Wob-experts, advocaten en een wetenschapper geven hun mening.

Woberator, de documentaire is een project van Stichting Dat Zou Jij Wel Willen Weten, gemaakt door Sebastiaan ter Burg en Brenno de Winter.


Commentaar van Redactie Earth Matters

Gister gaf Sebastiaan ter Burg een korte presentatie van de Woberator op de Summit of Social Media in Trouw Amsterdam. Een fantatstisch initiatief dat hulp biedt om succesvol, delicate informatie van de overheid op te vragen. De video geeft een genuanceerd beeld vanuit diverse perspectieven (advocatuur, rechters, activisten, journalisten, ambtenaren etc,) over hoe dat in Nederland is geregeld. Allerlei actiegroepen kunnen hier hun voordeel mee doen!Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Benjamin FranklinBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.