Het roer is om bij Earth Matters

Walvis

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:10246
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Site mededelingen, Earth Matters | diversen, Achter de schermen, Earth Matters TV

(Earth Matters | door Arjan Bos) Per 1 november zijn we verhuisd naar ons nieuwe kantoor aan de Protonstraat 3 a in Groningen. Via de oproep op onze site zijn een aantal tips binnen gekomen en hebben we uiteindelijk via Celuc een prettig kantoor met een fijne korting kunnen betrekken. Het was hartverwarmend te voelen hoe er mee is gezocht en geleefd. Met de afwikkeling van de verhuizing zijn we nog bezig, maar is grotendeels achter de rug en we werken al op de nieuwe locatie. 

Fysiek zijn we van bijna 300 m2 naar 47 m2 gegaan. Een paar jaar geleden werkten we soms met 20 a 25 collega's tegelijk, het laatste half jaar waren we gemiddeld met 5 mensen en de ruimte werd daarmee te groot om de kosten te blijven rechtvaardigen, ook al waren die relatief gezien laag in veband met anti-leegstand tarieven.

Earth Matters is heel klein begonnen met deze brief en is uitgegroeid tot een prachtig platform waarop de afgelopen jaren veel mensen, ideeën, stromingen, organisaties, bedrijven en acties podium hebben gekregen. Naast dat het veel was om te behappen qua hoeveelheid en diversiteit (voor velen te veel), mistte de laatste tijd voor mij persoonlijk vooral de slag om de inzichten die zijn opgedaan in de afgelopen jaren, congruent in de berichtgeving te laten doorklinken. 

Mijn tijd was voornamelijk bezet door het runnen van een middelgrote vrijwilligersorganisatie in plaats van het maken van content. Dat is na de verhuizing anders ingericht zodat ik me kan richten op het maken van eigen producties en evenementen die daarop aansluiten. De organisatie was na mijn retreat aan het begin van dit jaar al minder groot geworden en in de laatste twee maanden hebben nog een paar collega's regulier werk gevonden of zijn weer gaan studeren. De meeste betrokkenen blijven op vraag beschikbaar bij evenementen of grotere videoproducties. Er is dus niets of niemand verloren gegaan, het netwerk, de website, de apparatuur, alles gaat mee de verdieping in. 

In steekwoorden ziet die er zo uit:

 • Van de hele wereld naar heel dichtbij
 • Van complex naar eenvoudig
 • Van veel naar weinig
 • Van primair nieuws van derden naar primair eigen producties
 • Van een dagelijkse nieuwbrief naar een wekelijkse
 • Van goddelijke kracht naar eigen kracht
 • Van de gestuurde horoscopen naar allesomvattende vrijheid

De concrete veranderingen: 

De nieuwsbrief gaat een dezer dagen van dagelijks naar wekelijks. Nu wordt er nog onregelmatig verzonden, maar na switch wordt de nieuwsbrief elke maandag tussen 4:00 en 7:00 uur verstuurd. 

De richting van de nieuwe content zal voornamelijk aansluiten bij hetgeen er in de Crowd Powers is besproken en gaat uit van eigen kracht, los van alle (spirituele/wetenschappelijke/maatschappelijke)modellen en andere sturing. 

Nieuwe evenementen sluiten daarop aan, bijvoorbeeld met het Wees Jezelf Weekend (vol) of het Festival op 8-10 juni waar achter de schermen druk aan gewerkt wordt. 

De advertorials zijn we aan het uitfaseren. Tot 1 januari kunnen er nog advertorials worden ingekocht, tot 1 juli 2018 gaan ze nog mee in de berichtgeving. Daarna zijn er alleen nog banners zichtbaar op Earth Matters. 

De Dreamspell Maya kalender is van de site verdwenen en ook uit de nieuwsbrief. Hier komt nog een apart artikel/video over waarom er daarvoor is gekozen. 

Alle bestaande artikelen, bijna 15.000, blijven als biblotheek / naslagwerk beschikbaar. 

Afscheid

Op 27 oktober hebben we als team, met een gezellig samenzijn en lekker eten, in ons oude kantoor met diepe dankbaarheid voor heel veel moois, een prachtige periode afgesloten. Daarmee hebben we ruimte gemaakt voor de nieuwe, eigen impuls. 

De highlights die we de revue hebben laten passeren: 

 • Groot feest 21-12-12 met 450 gasten | vooraf ceremonieel de website op zwart gezet en het vuur der vernieuwing ontstoken
 • De Crowd Power uitzendingen met Martijn van Staveren die door tienduizenden bekeken zijn en heel veel in beweging hebben gezet 
 • Bakfietsactie van Groningen naar Den Haag fietsen voor Groninger Gas | 22 keer landelijk nieuws
 • Vrijheidsfestival Terra Libertas 
 • 6 jaar lang elke maand lezing in Groningen onder de naam ONE heart met gemiddeld 100 bezoekers
 • 3 jaar dansfeesten Nataraj, Shine en Ecstatic Dance georganiseerd.
 • Hartverwarmende Mensbelevingen in de natuur
 • In totaal gingen een kleine 20.000 mensen naar onze events
 • Ongeveer 300 collega's in 10 jaar verwelkomd (incl. medewerkers voor events, auteurs, stagiairs etc)
 • We hebben vele ontroerende, diep gevoelde dankbetuigingen ontvangen, de levens van velen over de hele wereld zijn aangeraakt en bekrachtigd. 
 • We hebben vele structurele en incidentele, kleine en grote donaties ontvangen
 • Meer dan 3 miljoen mensen over de hele wereld bereikt

Jean Baudrillard - op wiens gedachtegoed de film de Matrix is gebaseerd - zegt over singulariteit dat hoe dichter je bij de kern blijft, kwetsbaar bij je diepste zelf, hoe groter de kracht is die er vanuit gaat. Dat is dus niet de reden dat het roer omgaat, maar geeft wel perspectief op veel meer moois.

Het is een feest om steeds meer vanuit mijn eigen kracht te leven en ik kijk er naar uit al het sprankelends te delen wat ik daarin tegenkom. 

Arjan Bos

Bron: Earth Matters


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field. I will meet you there.

RumiBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.