Het roer gaat om bij Earth Matters!

Andere koers

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:9075
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Earth Matters TV, Site mededelingen

(Earth Matters | door Arjan Bos) Na een intense periode van acht jaar Earth Matters waarin we veel hebben neergezet, bijna ononderbroken een dagelijkse nieuwsbrief hebben verstuurd, onszelf en anderen hebben geïnspireerd tot velerlei acties en inzichten, hartverwarmende evenementen hebben georganiseerd, gewaardeerde internet tv shows hebben gemaakt, respectvol heilige huisjes omver hebben geworpen, groots podium gegeven aan vele ideeën, producten, organisaties, acties en mensen die de van wereld een betere plek maken, krijgen we op dit moment - van binnen en buiten - allerlei tekenen dat het roer om moet.

Pand

Op dit moment is er een acute huursverhoging van maar liest 20% opgelegd terwijl onze omzetten zijn gedaald. Ons pand in Haren was door het verloop van medewerkers al te groot geworden. Het kan daarnaast ook niet worden gesplitst zodat we op dezelfde plek met minder ruimte verder zouden kunnen. Dat maakt dat we kiezen voor een ander pand. De huur is opgezegd en we moeten er per 1 november uit. 

We zijn op zoek naar iets kleiners en betaalbaarders in Groningen. We hebben 2 kamers nodig, 1 als kantoor met ongeveer 4 bureau's en 1 voor de studio (vanaf 25 m2). Als je een geschikte ruimte voor ons weet voor een schappelijk tarief (tot 700 incl. servicekosten, electriciteit etc.) in de stad Groningen of directe omgeving horen we het graag. Je kunt daarvoor mailen naar [email protected].

Nieuwsbrief
In de afgelopen jaren is er heel veel de revue gepasseerd in de dagelijkse nieuwsbrief. Dat is naast ongelofelijk gewaardeerd, ook door velen als (veel) te veel bestempeld en konden door de bomen het bos niet meer zien. Vanwege nieuwe inzichten uit onder andere de Crowd Powers zien we nu dat veel berichtgeving toch gestoeld is op het oude spirituele paradigma, namelijk dat er ergens een kracht is die groter is dan jezelf. Er is behoefte om die lijn veel eenduidiger te laten klinken op ons platform. 

Naast eigen producties met o.a. interviews en vlogs willen we eventueel doorgeplaatste verhalen van derden altijd zelf gaan inleiden. Dat gaat praktisch betekenen dat de nieuwsbrief niet dagelijks meer zal verschijnen vanaf 1 november 2017 en er ook minder artikelen in zullen staan. Alleen dat wat we zelf hebben gemaakt of bovengemiddeld de moeite vinden en zelf inleiden, zul je er daarna nog in gaan vinden. Door dit te doen wiillen we meer rust en eigen doorleving meegeven in wat we naar buiten brengen. 

Evenementen
Rond het thema eigen kracht zullen we diverse evenementen blijven organiseren. Dit is de voorlopige agenda (meer nieuws met inschrijfmogelijkheden volgen) met Martijn van Staveren:

  • 1 november - Groningen: Inspiratie-avond: Kracht van liefde, waarneming & creatie
  • 8-10 december - Havelte: Wees Jezelf Weekend 
  • 8-10 juni - Beekbergen: Festival Eigen Kracht 

Dit zijn de eerste stappen die we in deze transitie nemen. Je kunt ons op allerlei manieren ondersteunen in deze transitie:

Team
Omdat onze medewerkerster financiën een nieuwe betaalde baan heeft gevonden hebben we op dit moment dringend behoefte aan iemand die onze administratie zou willen verzogen. Het kan in ongeveer 2 dagen, eventueel ook vanuit huis en daar is een vergoeding van € 125,- per maand voor beschikbaar. Hier vind je meer informatie. 

Ook is er behoefte aan collega's in de studio die mee kunnen draaien met het opnemen en editen van interviews en reportages. Hier vind je meer informatie (we gaan wel naar een ander pand).

Ondersteuning
Als je de voortzetting van ons werk wilt ondersteunen met een financiële bijdrage is dat heel welkom op dit moment. Je kunt daarvoor klikken op de link van het bedrag van je keuze en vervolgens een van de betalingsmethoden aanklikken:

Je kunt het ook zelf overmaken op IBAN NL79TRIO0198518331 t.n.v. ‘Stichting earthmatters’ te Groningen. We zijn een culturele ANBI stichting, dus je donatie kun je voor 125% van de belasting aftrekken.

Dank je wel,

Arjan Bos
Initiatiefnemer Earth Matters


Geplaatst door Arjan Bos.
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De nieuwe mens zal een luisterende mens zijn, of niet zijn.

Joachim-Ernst Berendt, Duits muziekspecialistBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.