Kunnen auto's vanaf bouwjaar 2008 op afstand overgenomen worden?

Car Hacking

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:5076
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Divine Cosmos

Gekoppelde categorieen
(Grens)wetenschap, Technologie

(Agus Judistira) In de veelzeggende video hieronder wordt gedemonstreerd hoe een auto vanaf een laptop bestuurd kan worden, ondanks de tussenkomst van de autorijder(!). Dit kan gedaan worden van duizenden kilometers ver, via het internet en mobiele netwerk.

Je moet wel eerst een stukje (zelfgemaakte, $25 kostende) hardware (een bordje met chips) in de auto fysiek zien te koppelen voordat je dit kunt. Enige kennis is ook uiteraard nodig.

Het schijnt dat alle auto's vanaf bouwjaar 2008 hiervoor kwetsbaar zijn.

Ik heb dit eerst vernomen van David Wilcock's website, die ingaat op de mogelijke doodsoorzaak van Michael Hastings (een journalist die op een verdachte wijze een auto-ongeluk kreeg) en andere zaken.


Geplaatst door Agus Judistira

Agus Judistira

Arjan Bos ken ik al een paar jaren omdat ik met hem soms interessante artikelen / videolinks via e-mail heb uitgewisseld, zelfs al voordat Earth-Matters er was. Daarna heb ik ook een paar jaren als vrijwilliger bij Orongo, de webwinkel, gewerkt. Dat ik nu artikelen op Earth Matters mag plaatsen, is eigenlijk een vanzelfsprekende stap...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Agus JudistiraLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

"De weinigen die het systeem zullen begrijpen, zullen zo geïnteresseerd zijn in haar winsten of zo afhankelijk zijn van haar gunsten, dat er geen oppositie in deze klasse zal zijn, terwijl anderzijds de grote massa aan mensen, geestelijk onbekwaam om de enorme voordelen te begrijpen… de last (het systeem) zonder klachten zal dragen, en wellicht niet door zal hebben dat het systeem vijandig is aan hun grootste belangen."

Rothschild Brothers Londen, communiqué to associates in New York, June 25, 1863Bij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.