02-03-2017 | Groningen | Lezing: Spagyriek – Alchemistische plantenremedies in een kosmische samenhang | Erik Welten

Logo De Spagyriek Apotheek

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:5286
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Spagyriek Apotheek

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Agenda, Gezondheid, Natuurgeneeswijzen, Bewustzijn, (Grens)wetenschap, Gnosis

(De Spagyriek Apotheek | Erik Welten) Spagyriek berust op het toepassen van alchemistische plantenremedies die een harmoniserend en zuiverend effect hebben op Geest, Lichaam en Ziel. Grondlegger van de Spagyriek was de 16e eeuwse arts-alchemist Paracelsus. De spagyrische remedies kunnen worden beschouwd als een synthese van homeopathie, aromatherapie, bloesemremedies, fytotherapie en celzouten. Spagyriek bevordert processen van heling, innerlijke groei, bewustwording en transformatie, waarbij de diepste essentie van de mens steeds meer tot expressie komt.

We zouden spagyriek kunnen beschouwen als het Boek der Natuur. Planten hebben vorm aangenomen om ons een reflectie te geven van het verhaal waarin wij zijn gaan geloven. Als planten woorden zouden hebben zouden ze ons vertellen:

“Kijk, ik heb de vorm aangenomen van het verhaal van jouw leven. In mijn vorm druk ik op een symbolische manier datgene uit dat jij als jouw identiteit of jouw probleem beschouwt. Er is tussen mij en jou geen verschil. Het enige is dat jij vergeten bent, is dat je ten diepste puur licht bent, en dat ik me dat wel ben blijven herinneren.
Daarom nodig ik jou uit om met mij mee op reis te gaan. Het wordt een reis naar vrijheid, vreugde en innerlijke vrede omdat het ertoe zal leiden dat je jezelf zult gaan herkennen in iedere mens, iedere vorm en ieder verhaal. Als je uit je controlekamer komt, dan zal je dat gaan zien, want dan ben je uit jouw verhaal gestapt. Daardoor wordt angst voor het onbekende omgezet in vertrouwen op de levensstroom die alles bezielt. En dan heb je de bevrijding gevonden waarnaar je altijd op zoek bent geweest.”

39. Gentiana luteaVanwege het holistische karakter van spagyriek is het mogelijk deze methode in te passen in therapievormen vanuit zeer uiteenlopende stromingen en filosofieën. In de spagyriek wordt met enkelvoudige essences gewerkt die kunnen worden gemengd tot samengestelde, individuele complexen. De essences worden aangeduid met de Latijnse naam en met een getalswaarde.

Middels deze getalswaarde resoneren de planten uit de spagyriek in een kosmische samenhang. Deze komt onder andere tot uiting in de koppeling met onder andere het Periodiek Systeem der Elementen, de Maya Tzolkin kalender en de Kabbalistische Levensboom.

In deze lezing wordt een introductie gegeven in de mogelijkheden die de spagyriek te bieden heeft op het gebied van gezondheid, vitaliteit, bewustwording en zelfverwerkelijking.

Praktische informatie:
Spreker: Erik Welten, apotheker Spagyriek Apotheek
Datum en tijd: Donderdagavond 2 maart 2017 van 19.30 uur – 22.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur).
Locatie: Praktijkruimte Lightwave, Thea Boven, Schweitzerlaan 2, 9728 NP te Groningen. U kunt gratis parkeren op het parkeerterrein direct voorbij het gebouw aan de linkerzijde. Druk op de knop ‘Lightwave’ bij de slagboom. U kunt via de achterzijde van het pand naar binnen; de hoofdingang is gesloten.  
Kosten: Wij vragen een bijdrage van € 15,- gaarne contant te voldoen (inclusief koffie/thee).
Voor wie: Voor iedere belangstellende. Het is niet nodig om een basiscursus spagyriek gevolgd te hebben, om deze lezing te kunnen bijwonen.
Aantal deelnemers: Maximaal 25  
Aanmelding: via De Spagyriek Apotheek, email [email protected] of Tel: 0594 64 11 65.

Meer informatie: Erik Welten (tel 0594 64 11 65)

Bron: De Spagyriek Apotheek

 


Geplaatst door Käthy Gritter
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Als je mijn stilte niet kunt horen, zul je mijn woorden niet verstaan.

Mike George, Brits meditatieleraarBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.