10-12-2016 | Marum | Nieuwe basiscursus Spagyriek | Een alchemistische heelwijze

Logo DeSpagyriek Apotheek

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6575
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Spagyriek Apotheek

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Agenda, Gezondheid, Genezing, Natuurgeneeswijzen, Bewustzijn, (Grens)wetenschap

(Agenda-item | De Spagyriek Apotheek) Spagyriek is een alchemistische plantgeneeskunde die is toe te passen bij acute en chronische klachten en die bijzonder geschikt is voor preventieve doeleinden. Ook is zij inzetbaar vanwege de transformerende en helende werking op energetisch en spiritueel niveau. Spagyriek is dus werkzaam op alle niveaus: lichaam, geest en ziel. De Spagyriek Apotheek organiseert weer een basiscursus in Marum zaterdag 10 december 2016.

Therapeuten en geïnteresseerden kunnen tijdens deze cursus kennismaken met spagyriek, zodat ze een indruk kunnen krijgen op welke manier ze spagyriek in hun dagelijkse praktijk kunnen inpassen.

Spagyriek is een methode om heilzame plantenremedies te maken, die voortkomt uit de alchemie. Hierbij wordt uitgegaan van planten die vaak al eeuwenlang bekend staan om hun heilzame eigenschappen. Deze planten worden uit elkaar gehaald (‘spao’), vervolgens gezuiverd en tenslotte worden de bestanddelen weer samengevoegd (‘agerio’). Dit levert een product op dat wordt aangeduid met de naam ‘essence’. 

In spagyrische essences komen de eigenschappen van homeopathie, fytotherapie, aromatherapie en mineralentherapie samen in een product dat gezuiverd is van verontreinigingen en toxische plantbestanddelen. Het woord ‘essence’ duidt aan dat spagyriek de ‘ziel’ van de plant vrijmaakt. Met andere woorden; achter de stoffelijke verschijningsvorm van de plant gaat een onstoffelijke blauwdruk schuil die de drager is van de specifieke kenmerken en het potentieel van de plant. Door deze blauwdruk vrij te maken, komt het heilzame potentieel van de plant in al zijn kracht beschikbaar voor de mens.

nr 57. PulsatillaSpagyrische plantenremedies brengen een helingsproces op gang dat zowel het fysieke, het mentale, het emotionele als het spirituele niveau van de mens bestrijkt. Spagyriek kan daarom ingezet worden bij fysieke klachten, maar ook om blokkades op te heffen die in de blauwdruk of in de mentaal-emotionele lagen van de mens aanwezig zijn. Met andere woorden: spagyriek brengt in de mens een zuiveringsproces op gang dat er uiteindelijk tot leidt dat de menselijke ziel (het ‘innerlijke goud’) bevrijd wordt en het centrum van zijn leven kan worden. Daaruit komt niet alleen gezondheid voort, maar eveneens draagt dit bij aan het welzijn, de harmonie en de zingeving die iemand in zijn leven ervaart.    

Op dit moment bestaan er 100 essences. Ieder jaar komen er één of twee essences bij. Het is mogelijk om essences samen te voegen, waardoor er een samengesteld complex ontstaat. Iedere essence heeft een nummer (1 tot en met 100) en daarmee wordt een belangrijk verband met het periodiek systeem der chemische elementen en de numerologie zichtbaar. De energie van woorden, getallen en elementen resoneert in de essences, omdat alles in de kosmos met alles samenhangt. Hiervan kan gebruik worden gemaakt bij de toepassing van spagyriek.

Spagyriek kan vanuit vele verschillende invalshoeken worden benaderd. Zo zijn er ook therapeuten die puur intuïtief werken en die de lichaamswijsheid en het onderbewustzijn van hun cliënt aanspreken door ze te laten kiezen uit de testdoos of kaartenset. Al deze paden hebben hun eigen schoonheid en hun eigen mogelijkheden. Samen vormen ze een veelkleurig palet van toepassingen en benaderingen waarvan de spagyrisch therapeut zich kan bedienen.

Lees voor meer informatie ook dit eerdere artikel of klik hier.


Agenda basiscursussen Spagyriek

Zaterdag 10 december |  Marum

Door Erik Welten
Tijd: 9.30 - ca 13.30  uur 
Kosten: € 75,- inclusief het introductie- en complexboek
Maximaal aantal deelnemers: 10. 
Locatie: Apotheek Marum, Hoornweg 47, 9363 EE, Marum

Opgave 
Stuur een e-mail met uw adresgegevens en telefoonnummer naar [email protected] of bel naar 0594-641165. Indien het minimale aantal deelnemers niet wordt bereikt, krijgt u hierover bericht. Als het cursusgeld reeds is overgemaakt, wordt dat weer teruggestort op uw rekening.

Inhoud van de basiscursus
Tijdens de basiscursus wordt uitgelegd wat spagyriek is. U krijgt een beknopte geschiedenis en een toelichting over de alchemistische bereidingswijze voorgelegd. U ontvangt uitleg over de helende en transformerende eigenschappen van de spagyrische essences en complexen voor lichaam, geest en ziel, die zijn gebaseerd op de integratie van kwaliteiten van homeopathie, fytotherapie, aromatherapie, bloesemremedies en celzouten. Verder ontvangt u een beknopte introductie in de wijze waarop het assortiment van spagyrische essences is opgebouwd en de verbinding met numerologie, de kracht van woorden en het periodiek systeem der elementen.

U krijgt het introductieboek met sleutelwoordenlijst met daarin per essence een beschrijving van de fysieke en energetische eigenschappen. Daarnaast krijgt u ook het complexboek met daarin suggesties voor de toepassing van spagyriek bij fysieke klachten of voor energetische (mentaal, emotioneel, spiritueel) doeleinden.

nr. 39 Gentiana luteaTevens wordt uitleg gegeven over de testdoos en over het therapeutische kaartsysteem dat beschikbaar is ter ondersteuning van het voorschrijven van spagyriek.  U krijgt uitleg over de wijze van dosering. Verder worden enkele aandachtspunten besproken die in acht moeten worden genomen om spagyriek veilig en effectief te kunnen toepassen.

Na afloop van de basiscursus heeft u een indruk gekregen van de aard van spagyriek en de mogelijkheden die deze holistische middelen bieden. 
In Nederland wordt Spagyriek geleverd door de Spagyriek Apotheek in samenwerking met Apotheek Marum o.l.v. Erik Welten, apotheker. Het assortiment bestaat uit de spagyrische essences van het Duitse moederbedrijf Phylak Sachsen.

De Spagyriek Apotheek en Apotheek Marum zitten samen onder één dak. Hiermee is er een brug gevormd tussen de reguliere benadering van de farmacie en de transformerende, natuurlijke benadering van de Spagyriek, waarin het geheel meer is dan de som der delen. Deze ontwikkeling biedt de mogelijkheid om vanuit de apotheek ook mensen te helpen en begeleiden die geïnteresseerd zijn in natuurlijke en holistische benaderingen en die de stem van hun innerlijk weten en onderbewustzijn willen verstaan.

Spagyrische middelen hebben alles in zich om tot heling en transformatie te komen. De spagyriek essences en complexen zijn een volledig natuurlijk product vanuit planten vervaardigd en is een geneeswijze welke valt onder de natuurlijke geneeswijzen.

Het gebruik van de spagyriek kent in Duitsland en Zwitserland een lange traditie. In Nederland hebben we sinds het jaar 2000 ervaringen met deze alternatieve middelen op natuurlijke basis. Vanwege de unieke werkingen, de zeer positieve resultaten en de brede inzetbaarheid wint de spagyriek steeds meer terrein onder de natuurgeneeskundig therapeuten.

Bron: De Spagyriek Apotheek


Geplaatst door Käthy Gritter
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De sterren zijn louter hele noten. De hemel de partituur. De mens het instrument.

Christian Morgenstern, Duits dichterBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.