De nieuwe en volle Maan van november: pittig!

Volle maan

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:11748
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Inzichten

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Astrologie, (Grens)wetenschap

(Manuela van der Knaap) Zoals beloofd heb ik de horoscopen bekeken van de nieuwe en volle Maan van november. Pffff wat een pittige maand, maar zo essentieel in het helder maken van de saboteren facetten/situaties in ons en in de ander. Dit is waar het om gaat, zodat we allemaal onze droom kunnen manifesteren.

De nieuwe maan op 30 oktober 2016 heeft een beweging in gang gezet. Als het ware nieuwe informatie binnen gebracht. Het gaat om transformatie van wie wij zijn. Het echt helemaal mogen zijn wie je bent, met wat jij nodig hebt om in het hier en nu te bestaan in liefde (zwarte Maan in Schorpioen conjunct zon, maan, Mercurius). Daar kunnen we alleen maar komen als we onze belangen loslaten en dat het mag zijn wat het is. Waardoor we de situatie dus kunnen zien voor wat die is, die andere persoon kunnen zien voor wat die is.

In liefde leven?
Venus in Boogschutter, ons hart, wil graag anders zien en heeft geweldige inspiratie en ideeën waarin we kunnen stromen, maar de realiteit is vaak heel anders. (Noordelijke Maansknoop in Maagd vierkant Venus en Saturnus in Boogschutter). Het hart zoekt een weg om te leven in liefde en je te omringen met mensen waarmee je die liefde, zachtheid en inspiratie kunt delen. En dan vervolgens een hard stukje in jezelf tegenkomen, omdat er iets of iemand in de weg staat je wanhopig maakt, uit de tent lokt en woedend maakt. (Voelbaar op het middenrif als een verharding. Dit is de doorgang van de Godsvonk de matrix in en het centrum van het universele hart in ons. Hier wil ruimte gemaakt worden of terwijl opgeruimd worden.)

Illusie of realiteit
De nieuwe Maan op 30 oktober heeft deze beweging op gang gebracht. Aan de lopende band krijg ik en de mensen om mij heen situaties voor de kiezen, waarin ideeën anders lopen en we de ideeën stroom van het hart moeten begrenzen. En dus vormgeven op manier die je dient. Waar we geen belangen hebben om ons sprookje (zuidelijke Maansknoop in Vissen conjunct Neptunus) zien voor wat die is en de angel van illusie mogen verwijderen, zodat onze inspiratie van het hart ook echte vormkracht krijgt. Of getoetst wordt aan de realiteit en gewoon een andere vorm dient te krijgen.

Respect
En dat kan alleen maar als de situatie mag zijn zoals die is en de ander niet zijn 'rol' moet blijven spelen in jouw 'sprookje'. (zwarte Maan in Schorpioen). Dan laten we los en kunnen we tot nieuwe situaties komen. Met respect voor jij bent en wie de ander is. (zon conjunct zwarte Maan) Alles mag dan zijn wat het is. Wat voor jou niet werkt stroomt dan door naar een nieuwe situatie die wel voedend is. Dat is de kracht van kosmische octaaf van Schorpioen.

Supermaan
De volle Maan van 14 november 2016 is tevens een Supermaan en zelfs de grootste supermaan van deze eeuw. We spreken van een Supermaan als deze extra groot zichtbaar is, omdat ze het meest dicht tot de aarde is genaderd. De Maan heeft grote invloed om het water op aarde, zoals zichtbaar wordt met eb en vloed. Wij mensen bestaan ook voor het merendeel uit water en zo'n Supermaan heeft dus best wel wat impact op ons en maakt emoties nog meer los als met een gewone volle Maan en intensiveren dus de lopende situaties. Ook de volle Maan in december is een Supermaan.

Verwarring over zwarte Maan
Ook hebben we in november twee nieuwe Manen. Zon en Maan staan dan bij elkaar en starten een nieuwe cyclus, brengen een nieuw thema naar de aarde. Dus in november extra veel activatie en huiswerk. Dit fenomeen wordt ook wel een 'zwarte Maan' genoemd. Niet te verwarren met de zwarte Maan waar ik mee werk in de astrologie, dat is een berekend punt aan de hemel en laat de instroom van kosmische energie van de Bron zien. De zwarte Maan Schorpioen waar ik hierboven over schrijf.

De kern van november
De nieuwe Maan van 30 oktober 2016 laat de pijn van het hart zo voelen en de behoefte aan het mogen vormgeven van wie je Wezenlijk bent en om dit vanuit liefde en het hart te doen. De volle Maan in Schorpioen op 14 november 2016 laat je nog duidelijker voelen dat je MOET mogen ZIJN wie je bent. Het is zoals het IS. Het voelt al de hele maand als een soort identiteitscrisis. Het niet weten hoe dan! Wat wel, wat niet. Niet voor en niet achteruit. Het enige wat we kunnen doen is meestromen en onze belangen loslaten, de belangen van het kleine ego. (Zon conjunct zwarte Maan in Schorpioen sextiel Pluto conjunct Diamant in Steenbok en driehoek Cheiron in Vissen).

Collectieve identiteitscrisis
Op collectief niveau in de wereld verwacht ik dat er vreemde situaties zullen ontstaan (verkiezingen VS=identiteitscrisis???), die nieuwe wegen openen voor het collectief. Het oude kan niet meer verder, de geiten worden van de bokken gescheiden en niemand weet meer hoe het verder moet. Het nieuwe zal moet ontstaan in het moment, hopelijk door los te laten en nieuwe te laten ontstaan.

Symptomen
Daarmee is deze Supermaan in november een verankering van nieuwe lagen van bewustzijn in de mens en in het ego. Misschien heb jij net als ik gevoeld hoe en nieuwe frequenties werden aangetrild in het hart en de rest van het lichaam. Vreemde koude rillingen, moe zijn en vreemd slapen of helemaal niet kunnen slapen, zonder dat daar een reden voor is, of dat er gepieker is. Zoals ik het heb ervaren zijn het nieuw frequenties die hun integratie zoeken. Geef ze alsjeblieft de ruimte om in rust te kunnen integreren. Daarmee dien je jezelf en het collectief.

Manuela van der Knaap

Bron: www.inzichten.com


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Je hoeft geen arts te zijn om te voelen wat je nodig hebt, geen onderwijzer om een kind te redden, je hoeft geen wetenschapper te zijn om zaken in vooruitgang te weten. Die kennis behoort ons allen toe.

Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.