Harvard-universiteit: fluoride verlaagt IQ

Florine[F]9

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4361
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Health Bytes

Gekoppelde categorieen
(Grens)wetenschap

(Health Bytes) Onderzoekers van Harvard die studies naar de invloed van fluoride op het brein analyseren, hebben ontdekt dat blootstelling aan fluoride gevolgen heeft voor de hersenontwikkeling van kinderen. Dat meldt Reuters.

Kinderen die in gebieden met veel fluoride wonen, hadden een significant lager IQ dan kinderen uit gebieden met weinig fluoride, schrijven de auteurs. Het onderzoek is verschenen in Environmental Health Perspectives. Bovendien zegt het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) dat fluoride een chemische stof is die neurotoxiciteit kan veroorzaken (pdf).

Zinloos
Aan elke liter drinkwater wordt in de Verenigde Staten gemiddeld één milligram fluoride toegevoegd "om cariës te voorkomen". De auteurs wezen op onderzoek door Ding (2011) die stelde dat ook een laag gehalte aan fluoride al een negatieve invloed heeft op de intelligentie van kinderen.

“Alhoewel fluoride neurotoxiciteit bij dieren kan veroorzaken en acute fluoridevergiftiging tot neurotoxiciteit leidt bij volwassenen, is er nog maar weinig bekend over de effecten van fluoride op de hersenontwikkeling van kinderen”, schreven de auteurs. Ze pleiten voor meer onderzoek naar de invloed van fluoride op het brein van kinderen.

“Het is zinloos om onze kinderen aan het huidige fluoride-experiment te blijven blootstellen en zo de achterliggende politieke agenda van bepaalde groepen te ondersteunen”, zei advocaat Paul Beeber, voorzitter van de NYS Coalition Opposed to Fluoridation (NYSCOF). “Stel dat fluoridering het aantal gaatjes terugdringt. Is de gezondheid van het gebit dan belangrijker dan gezonde hersenen? Het is tijd om de kunstmatige fluoridering overal te stoppen.”

Verstoren
Na analyse van toxicologische data over fluoride concludeerde de Amerikaanse atoomwaakhond NRC in 2006: “Het is duidelijk geworden dat fluoride de hersenfunctie kan verstoren.” "Fluoride kan gemakkelijk door de placenta dringen”, schrijft het team van onderzoeksleider Anna Choi. “Blootstelling aan fluoride kan mogelijk leiden tot permanente schade aan het brein.”

Formulemelk
Fluoride hoopt zich op in het lichaam. Zelfs lage doses zijn schadelijk voor baby’s, de schildklier en nierpatiënten. Bovendien wordt sterk getwijfeld aan de effectiviteit van fluoride. New York City overweegt fluoridering te beëindigen. Vele gemeenschappen zijn er al mee gestopt. Flesvoeding, indien gemixt met gefluorideerd water, bevat gemiddeld 100 tot 200 keer meer fluoride dan borstvoeding. Meer informatie over de invloed van fluoride op het brein is hier te vinden. (Bron artikel: Reuters.com)

Bron: Health Bytes


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het meest wezenlijke dat je moet onthouden, is dat het leven dialectisch is. Het bestaat door dualiteit, het is een ritme tussen tegengestelden. Je kunt niet eeuwig gelukkig zijn, anders verliest geluk alle betekenis. Elk genoegen heeft zijn eigen leed, en elk leed heeft zijn eigen genoegen.

OshoBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.