Lilou Mace interviewt Patrick Flanagan | Een briljante, vooruitstrevende uitvinder

Lilou Macé - Patrick Flanagan

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:4663
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Lilou Mace

Gekoppelde categorieen
(Grens)wetenschap

(Agus Judistira) Patrick Flanagan begon al op achtjarige leeftijd met zijn briljante uitvindingen. Op twaalfjarige leeftijd ontdekte hij een atoombom detector, waarmee hij een wetenschapsprijs kreeg. De regering stuurde meteen twaalf mensen om zijn uitvinding in beslag te nemen. Ze gebruikten de detector om vroegtijdig nucleaire raketlanceringen te ontdekken.

Op dertienjarige leeftijd begon hij aan zijn Neurophone uitvinding. Dit is een apparaat die d.m.v. ultrasone geluiden de hersenen van de drager gunstig kan beïnvloeden. Zo wordt o.a. de drager veel intelligenter en kan hij/zij veel dingen beter begrijpen en aanleren. Een Neurophone gebruiker blijkt dezelfde hersengolven te produceren als een guru die al dertig jaar heeft gemediteerd.

Het verkrijgen van een patent voor het apparaat was lastig omdat niemand op het patentbureau het kon begrijpen. Patrick moest zelf naar het bureau komen voor een demonstratie om de werking uit te leggen. Nadat het patent was toegekend, probeerde men zijn uitvinding tegen te houden door het als 'topgeheim' te classificeren.

Patrick Flanagan praatte ook over zijn andere uitvindingen. O.a. over het onderzoek naar de communicatie met dolfijnen, wat op zich ook een heel interessant onderwerp is. Hij werkte namelijk aan een vertaalcomputer waarmee mensen en dolfijnen verbaal kunnen communiceren.

Dit interview is om wetenschappelijke redenen zeer interessant. Het is verwonderlijk dat veel van Flanagans uitvindingen tientallen jaren nodig heeft om door het publiek begrepen te worden.

Bron: Lilou Mace


Geplaatst door Agus Judistira

Agus Judistira

Arjan Bos ken ik al een paar jaren omdat ik met hem soms interessante artikelen / videolinks via e-mail heb uitgewisseld, zelfs al voordat Earth-Matters er was. Daarna heb ik ook een paar jaren als vrijwilliger bij Orongo, de webwinkel, gewerkt. Dat ik nu artikelen op Earth Matters mag plaatsen, is eigenlijk een vanzelfsprekende stap...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Agus JudistiraLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik ben niet bang om dood te gaan, ik wil er alleen niet bij zijn als het gebeurt.

Woody Allen, Amerikaans acteur en filmmakerBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.