Hyundai gaat vliegende auto's voor Uber-luchttaxi maken: lancering in 2023!

Vliegende taxi uber

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:1750
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Technologie

(Earth Matters) Zelfrijdende auto's futuristisch? Uber wil in 2023 een luchttaxi service bieden en daarvoor in 2020 al beginnen met de eerste demonstratievluchten. Tijdens de 2020 Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas werd een model van het S-A1 elektrische verticale start- en landingsvliegtuig (eVTOL) getoond. Hyundai kondigde er zijn samenwerking met Uber aan om niets minder dan een luchttaxinetwerk te creëren.

Hyundai kondigde aan dat het vliegende auto's in reguliere productie neemt voor het luchtvervoersnetwerk van Uber dat in 2023 ingezet gaat worden. De Zuid-Koreaanse fabrikant zei dat hij de elektrische "verticale start- en landingsvoertuigen met vier passagiers" op "autoschaal" zou produceren, zonder op verdere details in te gaan.

De aangekondigde deal op de Consumer Electronics Show in Las Vegas kan Uber, die samenwerkt met andere vliegtuigfabrikanten, helpen om zijn doel te bereiken om tegen 2023 een luchttaxiservice in een handvol steden te implementeren.

Jaiwon Shin, hoofd van Hyundai's divisie voor stedelijke luchtmobiliteit, zei dat hij verwacht dat het partnerschap de korteafstandstaxi's voor iedereen betaalbaar zou maken.

Eric Allison, hoofd van Uber Elevate, verscheen op het CES-evenement met Hyundai om het partnerschap te bespreken. "Door transport uit het tweedimensionale raster op de grond te nemen en het naar de lucht te verplaatsen, kunnen we onze klanten een aanzienlijke tijdwinst bieden," zei Allison.

Hij zei dat vanwege zijn andere op apps gebaseerde transportopties, Uber rijders naadloos kan laten aansluiten van auto's, treinen en zelfs fietsen naar vliegtuigen.

Uber heeft Melbourne gekozen om zich als derde stad bij Dallas en Los Angeles te voegen. Dit zijn de eerste steden die Uber Air-vluchten aan zullen bieden, met als doel om dit jaar nog demonstratievluchten te starten en commerciële operaties in 2023.

Hyundai gebruikt CES om het S-A1-modelvliegtuig te laten zien met een kruissnelheid tot 290 km per uur. De auto / het vliegtuig maakt gebruik van "gedistribueerde elektrische voortstuwing", ontworpen met meerdere rotors die het in de lucht kunnen houden als een van hen faalt.

De kleinere rotors helpen ook om het geluid te verminderen, wat volgens de bedrijven belangrijk is voor steden. Het Hyundai-voertuig zal in eerste instantie worden bestuurd, maar na verloop van tijd autonoom worden, aldus het bedrijf.

Bright was er ook en deed verslag van nog meer futuristische techniek die aan onze voordeur klopt:

Bron: Earth Matters


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Verander je leven vandaag. Speculeer niet op de toekomst. Doe het nu, zonder uitstel.

Simone de Beauvoir, Frans filosofeBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.