Google voltooit eerste bezorging pakketpost via drone in de VS

Google Wing

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:1143
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Technologie

(Earth Matters) De foto toont de Wing-drone die werd gebruikt om het pakket te bezorgen. De dochteronderneming Wing van Alphabet (Google) is het eerste bedrijf in de Verenigde Staten geworden dat pakketten per drone levert.

In Christiansburg, het kleine stadje in Virginia dat is gekozen als testlocatie, kunnen de 22.000 inwoners producten via drone bestellen die normaal worden verzonden door FedEx, zoals medicijnen van Walgreens en een selectie snoepjes van een lokaal bedrijf.

Wing, al actief in twee Australische steden en Helsinki, kondigde in een verklaring aan dat de eerste drone-leveringen vrijdagmiddag in Christiansburg hadden plaatsgevonden, "de weg heeft geëffend voor de meest geavanceerde drone-bezorgservice in de VS."

Eén familie gebruikte de Wing-app om Tylenol, hoestdruppels, vitamine C-tabletten, flessenwater en tissues te bestellen, aldus de verklaring.

Een oudere bewoner bestelde een verjaardagscadeau voor zijn vrouw. Hoewel het grootste deel van de levering werd gedaan door een FedEx-vrachtwagen, werd de laatste mijl afgelegd met een drone.

De gele en witte drones worden geladen met pakketten in een lokaal distributiecentrum genaamd het "Nest", waar Wing-medewerkers ze inpakken met maximaal drie pond (1,3 kilogram) goederen, leverbaar binnen een straal van zes mijl (10 kilometer).

Als ze eenmaal op hun bestemming zijn aangekomen, landen de drones niet meer. In plaats daarvan zweven ze boven het huis en laten ze het pakket zakken met een kabel.

Andere bedrijven werken aan soortgelijke services, met name Amazon, UPS en Uber Eats. Maar Wing was de eerste die een vergunning kreeg van de Federal Aviation Administration (FAA), die bedrijfspiloten machtigde om meerdere drones tegelijkertijd te vliegen.

Slechts een paar jaar was er nodig na release van de smartphone om nagenoeg de gehele wereldbevolking verslaafd te maken. Hoe snel zal de lach van de postbode tot een herinnering zijn vervlogen door deze uitvinding?

Het is superhandig en kek natuurlijk, maar wringt het niet ergens dat we niet eens in staat zijn alle monden ter wereld, goed en voldoende te kunnen voeden en wel tijd en geld aan dit soort dingen besteden?


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Mental expansion comes from the inspiration we give each other.

Yogi tea bagBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.