Ammoniak in vlees, de normaalste zaak van de wereld |door Jamie Oliver

Still from video

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:20108
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Food matters

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Voeding, (Verborgen) nieuws, Economie, Bedrijven, Geografisch, Amerika

Hetgeen er overblijft als alle vlees uit een koe gehaald is werd altijd in hondevoer verwerkt. Reeds geruime tijd heeft de vleesindustrie een methode gevonden om daar meer geld aan te verdienen. De overblijfselen worden gecentrifugeerd, vervolgens overgoten met een mengsel van ammoniak en water om alles wat leeft (salmonella etc) te doden. Dat wordt vermalen en voilà: daar is het roze slijm dat inmiddels in 70% van het vlees in Amerika verwerkt wordt.

O ja, op de labels hoeft niet te staan dat er ammoniak in zit. Het gaat om een proces en niet om een ingrediënt zegt de USDA. Precies wat je verwacht van een organisatie die consumenten hoort te beschermen... 

In Europa gaat het iets anders en noemen ze het 'mechanically separated meats'. De essentie blijft hetzelfde: geen respect voor de natuur, mens en dier. 

Jamie Oliver brengt het onnavolgbaar in beeld. Wie dit heeft gezien vergeet het nooit weer:

On the Season Premiere of Jamie Oliver's Food Revolution filmed in Los Angeles and aired on April 12, 2011, Jamie demonstrates how 70% of America's ground beef contains leftover cow parts (a.k.a. "pink slime") containing e.coli and salmonella that has been treated with ammonia. Ammonia treated meat can be found in virtually all conventional grocery stores, fast food restaurants, many national restaurant chains, and school cafeterias.

The saddest part is that the USDA allows this ammonia treated meat to enter the marketplace and with no labeling requirement on the packaging to inform the consumer that the meat their about to buy contains ammonia, thus hiding the truth and pulling a wool over the consumer's eye. This is certainly a rude awakening to the majority of Americans that don't know where the meat in their fridge, the meat in their conventional local grocery store, the meat in their fast food hamburger, and the meat in their restaurant made hamburger comes from. How do you avoid this poison? Buy beef that has come from grass fed cows, which can be found at natural and organic grocery stores and your local farmers market. No matter the size of your town or city, grass fed beef (real beef) is not out of reach. Unlike ammonia treated beef, grass fed beef is clearly labeled and contains no ammonia.


Geplaatst door Redactie Earth Matters




Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen





Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

To try is to risk failure. But risk must be taken because the greatest hazard of life is to risk nothing. The person who risks nothing does nothing, has nothing, is nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow, live, and love.

Leo Buscaglia











Bij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.