Mariëlle Poland schrijft nieuw kinderboek ‘Vlinder ontmoet dolfijnen’

dolfijnen

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:14094
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Zilveren Maanvlinder

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Boeken, Bewustzijn, Gnosis, Kinderen, Opvoeden, Geografisch, Nederland

(Zilveren Maanvlinder) De praktijk De Zilveren Maanvlinder bestaat ruim 2,5 jaar en Mariëlle Poland begeleidt zo’n 15 kinderenen volwassenen per week in het leren omgaan met hun gevoeligheid. Ze komt van alles tegen in haar praktijk: kinderen die vastlopen op school, slecht (in)slapen, druk of juist heel teruggetrokken zijn, onverklaarbare buikpijn, hoofdpijn, faalangst, etc. Maar ook volwassenen die het contact met zichzelf zijn kwijtgeraakt, veel stress hebben, met veel vragen zitten en er niet uitkomen.

Mariëlle Poland is afgestudeerd en gepromoveerd onderwijspedagoge aan de VU en heeft zich daarna gespecialiseerd in hoogsensitiviteit in onderwijs en opvoeding. Hoogsensitiviteit is geen nieuw label. Het wordt nog lang niet genoeg (h)erkend en dat is jammer. Hoogsensitiviteit is een karaktereigenschap, een gave, en zo mag je er ook mee leren omgaan. Het is voor veel mensen ook nog onbekend terrein en het wordt vaak als lastig gezien. Ik geef daarom regelmatig workshops, lezingen, en cursussen zodat ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden beter thuis kunnen raken in het onderwerp en hun kinderen beter leren begrijpen. Of zichzelf natuurlijk! Kinderen zijn een mooie spiegel.

Ruim een half jaar geleden gaf Mariëlle haar eerste kinderboek uit: ‘De voelsprieten van Vlinder’, speciaal voor de kinderen van deze tijd. Maar ook voor leerkrachten en ouders is het erg inspirerend. Het geeft veel tips en tools. Het boek gaat over een meisje van 9 en haar vriendje die zich altijd al anders dan anderen voelen. Vlinder kan goed leren, maar ze zit niet lekker in haar vel. Totdat de klas aan het thema ‘de wereld van de insecten’ gaat werken.

Het thema blijkt voor Vlinder en haar vriendje Finn echt een geweldige ervaring waardoor ze helemaal opbloeien. Het eerste kinderboek is een succes. Kinderen, ouders en leerkrachten hebben er veel steun aan. Het geeft volwassenen veel inzicht in de belevingswereld van het kind. De kinderen herkennen zichzelf enorm: “het lijkt wel alsof het over mij gaat. Ik snap mezelf nu veel beter en ik word er rustig van.” Dat krijgt Poland vaak terug te horen van de jonge lezers.

En daarom nu het vervolg op het eerste avontuur van Vlinder en Finn: Vlinder ontmoet dolfijnen. Vlinder voelt veel dingen die je niet altijd kunt zien. Haar hoofd is vaak druk en vol en soms voelt ze zich naar, zonder te weten hoe dat komt. Ze voelt zich regelmatig onbegrepen en anders dan anderen. Na een nare situatie tussen de kinderen in de klas, gaat groep 5 onderzoek doen naar de onderwaterwereld.

Vlinder en Finn genieten volop van dit thema en ontdekken dat ze veel kunnen leren van de manier waarop dolfijnen met elkaar praten. Hoe ga je met elkaar en met wat je tegen komt in het leven om? Het leven in de onderwaterwereld biedt de klas veel interessante informatie. Een opdracht voor het
Dolfinarium, een bijzondere ontmoeting met dolfijnen en nog veel meer leuke ontdekkingen, zorgen ervoor dat Vlinder haar zesde zintuig leert begrijpen en gebruiken. Ze leert dat het heel belangrijk is om je binnenkant goed te leren kennen en erover te praten. Er is meer dan je kunt zien aan de buitenkant! Vlinder heeft zich nog nooit zo rustig en blij gevoeld. 

Het boek is via de website www.zilverenmaanvlinder.nl of [email protected] te bestellen (dus NIET via de boekhandel).

Bron: www.zilverenmaanvlinder.nl


Gekoppelde documenten

Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Iedereen staat open voor vriendelijkheid.

Richard Gere, Amerikaans acteurBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.